Titaanien taistelu – Mikko Pakola vai Ismo Sipeläinen edustamaan Suomea Bocuse d'Oriin?

Suomen Bocuse d’Or hakee edustajansa 2024-2025 kilpailukaudelle karsintakilpailulla 26.9.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tulossa on tiukka kahden kisa, titaanien taistelu.

Julkaistu

Teksti

Bocuse d'Or Academy Finland

Kuvat

Bocuse d'Or Academy Finland

Bocuse d’Or Euroopan Mestaruuskilpailu järjestetään 19.-20.3.2024 Trondheimissa, Norjassa.

Kumpi edustaa Suomea tuossa maailman vaikeimmassa keittotaidon semifinaalissa? Mikko Pakola vai Ismo Sipeläinen?

ML 4 23 Bocuse dOr Suomen edustaja 2

Tule mukaan kannustamaan jännittävään karsintakilpailuun!

Bocuse d'Or -kauden 2024- 2025 karsintaottelu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2023. Kilpailusta on tulossa jännittävä kahden kilpa kolmannen ehdokkaan, Filip Langhofin vetäydyttyä kisasta.

Kauden 2024-2025 Bocuse d’Or:n Suomen edustajan paikkaa havittelee siis Mikko Pakola, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan edelliskauden edustajamme Johan Kurkela.

Toinen kilpalijoista on Ismo Sipeläinen, assistenttinaan Kaisa Laanemäe ja valmentajanaan Kristian Vuojärvi. Karsintakilpailun päätuomarina toimii Tommi Tuominen, kahden Michelin-tähti ravintolan, Demon ja Finnjävelin, kokki ja ravintoloitsija.

Bocuse d'Or on maailman vaativin kokkikilpailu

35 vuotta järjestettyä Bocuse d’Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna. Kilpailun finaaliin pääsee yli sadasta maasta 24 maata omien maanosakarsintojen kautta. Karsintakilpailun joukkueet aloittavat 5 tuntia 30 minuuttia kestävän suorituksensa tiistaina 26.9. Yleisö on lämpimästi tervetullut kannustamaan joukkueet parhaimpaan suoritukseensa ja kokemaan huippujännittävä ottelu.

Matkalla kohti Lyonia

Suomen edustajaksi valittu kokki sitoutuu keskittymään harjoittelemaan Euroopan karsintakilpailua ja Lyonin loppukilpailua varten tammikuussa 2025.

Filip Langhoffin vetäytyminen kisasta oli yllättävä ja harmillinen uutinen.

”Joudun valitettavasti jättämään kisan tällä kertaa jo alkumetreille. Tällä hetkellä minua tarvitaan eniten ravintoloissani. Olen kiitollinen kaikesta tuesta ja kannustuksesta, jota olin saanut kisaan liittyen. Oli suuri haaveeni vielä kerran kilpailla Bocuse d’Or -kilpailussa, nyt kun kilpailu on vihdoin Suomessa saanut ansaitsemaansa huomiota. Toivon Mikolle ja Ismolle onnea karsintakilpailuun! Olen täysin vakuuttunut, että Suomi saa seuraavaksi Bocuse d’Or edustajaksi todellisen rautaisen ruoka-alan huippuosaajan”, sanoo Langhoff.

Bocuse d’Or on erittäin vaativa kilpailu, johon osallistuvilla täytyy olla paljon kokemusta, luovuutta ja teknistä osaamista. Lisäksi kisaajilla on oltava äärimmäisen kova paineensietokyky. Näitä kaikkia koettelemme karsintakilpailussa, jotta Suomi saa parhaan mahdollisen Bocuse d’Or -kilpailijan, sanoo Bocuse d’Or Academy Finland ry:n puheenjohtaja ja karsintakilpailujen päätuomari Tommi Tuominen.

Yhteistyössä

Karsintakilpailusta ja tulevan edustajan matkasta maailmanfinaaliin vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry. Suomen Bocuse d’Or toiminnan ja menestyksen kilpailukaudella 2024-2025 mahdollistaa K-ryhmän ohella laaja partneriverkosto.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä