Ravintolatrendien seuraaminen on osa menestystarinaa

Yksi Suomen tavoite Bocuse d’Or -kokkikilpailussa on nostaa suomalaisen ruokakulttuurin kansainvälinen arvostus uudelle tasolle. Ravintola- ja sisustustrendit sekä niiden aktiivinen seuraaminen ovat tässä tärkeässä osassa.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: E.Ahlström

Kuvat

E.Ahlström & Bocuse d’Or Academy Finland ry

3 ajan ilmiötä

Vastuullisuus ja kestävä kehitys

Pandemian rinnalla ilmastonmuutoksen, lajikadon ja luonnonresurssien ehtymisen vaikutukset ovat yhä konkreettisempia. Kuluttajat arvostavat brändejä, jotka toimivat johdonmukaisesti paremman maailman puolesta. Nyt viimeistään on syytä siirtyä kaikessa tekemisessä läpinäkyvyyden aikaan: valmistusprosessi ja tarina tuodaan näkyviin tyylikkäällä tavalla ja mitään ei salailla, on kyse sitten ruoasta, ravintolan liikeideasta, huonekaluista tai vaatteista. Kauneus syntyy siitä, että tuote puretaan osiin.

  • Tavaroiden vuokrauspalvelut; kiinnostavina esimerkkinä kalusteiden tai jopa retkeilyvaatteiden vuokraaminen
  • Kotiin tilatun ruoan uudelleenkäytettävät pakkaukset
  • 3D-tulostettuja kalusteita maissin kuorista, sokeriruo’osta ja sokerijuurikkaista peräisin olevista maatalousjätteistä
  • AINIA®-kiertotalouspalvelu

Materiaalien ja suunnittelun monimuotoisuus

Materiaaleilla on tulevaisuudessa entistä enemmän uusia ominaisuuksia. Ne poistavat kosteutta, keräävät ja luovuttavat lämpöä. Myös hygieeniset ja antibakteeriset ominaisuudet lisääntyvät. Sama suuntaus on nähtävissä muotoilussa ja suunnittelussa. Yksi tuote - monta toimintoa.

  • Pöytänä toimiva ilmanpuhdistin
  • Steriloiva valaisin

Visuaalisuudessa korostuvat nyt kodikkuus, aitous ja lämpö

Olivatpa ne sitten materiaaleja tai värejä! Näemme paljon pyöreitä, orgaanisia muotoja, epätäydellistä ja raffia muotoilua sekä käsintehdyn näköisiä tuotteita. Värimaailmassakin on pientä muutosta: kodikkuus kaipaa seurakseen maanläheisempiä ja murrettuja sävyjä, kuten ruskeaa tai viininpunaista. Myös vihreän eri sävyt istuvat hyvin tähän maailmaan.

3 ravintolan yksityiskohtaa

  • Kaakelit taiteena ja osana sisustusta
  • Struktuuria pinnoissa ja tilan määrittely väreillä
  • Tuotteiden epäsymmetrisyys ja eri materiaalien yhdistelmät

e.ahlstrom bocuse dor ravintolatrendit 3

3 ruoka- ja ravintolatrendiä

Autenttisuus ja yksityiskohtaisuus

Asiakkaat keskittyvät nyt yhä pienempiin yksityiskohtiin ja autenttisimpiin raaka-aineisiin: halutaan sukeltaa vielä syvemmälle eri maiden ja maakuntien ruokiin. Ruokaharrastajat supisevat jemeniläisestä keittiöstä ja japanilaisesta omakase-ravintolasta, jonka varauskirja on täynnä kuukausiksi eteenpäin.

Ravintola-alan vastuullisuus

Ruokaillaan yhä useammin paikoissa, jotka ottavat toiminnassaan huomioon koko alan vastuullisuuden. Ilmiö pitää sisällään monia teemoja aina tuotantoketjun läpinäkyvyydestä ravintolatyöntekijöiden hyvinvointiin.

Luonnon roolin korostuminen

Tietoisuus luonnosta ja sen hyvää tekevistä ominaisuuksista innostaa ja luo uutta liiketoimintaa ravintola- ja matkailuyrityksille. Hyödynnetään ”hyperlokaalit” raaka-aineet, puhtaus, aitous ja tarinat yhä paremmin.

e.ahlstrom bocuse dor ravintolatrendit 2

Empatia

Hospitality-alan kulttuuriin kuuluu jo lähtökohtaisesti toisesta huolehtiminen ja mielihyvän tuottaminen kaikille aisteille. Tämä onnistuu parhaiten, kun pystymme lukemaan asiakkaan tunnetiloja ja asettumaan hänen asemaansa. Empatia on työväline - keino auttaa toisia - jota me kaikki tarvitsemme tänä aikana.

Asiakastyössä myös henkilökunnan tyytyväisyydellä on suuri merkitys. Tiimin henki näkyy asiakkaalle aivan samalla tavoin, kuin urheilujoukkueen fiilis yleisölle. Työpaikallakin kyse on ihmisistä ja ihmisten välisistä kohtaamisista, joissa tunnetaidot ovat erityisen tärkeitä.

Miten haluamme tehdä työtä yhdessä, miten kohtaamme toisemme, oman työmme ja asiakkaamme? Millaisen tunnekokemuksen yritys asiakkaissa herättää?

Jokainen pystyy kehittämään omaa empatiakykyään, mutta merkittävämpää on, jos empatialle ja sen kehittämiselle luodaan tilaa ja siihen kannustetaan koko työyhteisössä. Myös tekemisen laatu ja tehokkuus paranevat, kun työntekijät ovat tunnetasolla sitoutuneita. Empaattisuus on hospitality-alan merkittävä kilpailuvaltti.

Yhteistyössä


K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä