Unilever mukana Johan Kurkelan matkalla menestykseen

Johan Kurkela joukkueineen on matkalla kohti kokkien maailmanmestaruuskisaksi kutsuttua Bocuse d’Or -finaalia. Suomen edustajaksi Kurkela selvitti tiensä kotimaan karsintakilpailuissa marraskuussa 2021, mutta työtä kisapaikan eteen on tehty jo pitkään.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Unilever Food Solutions

Kuvat

Bocuse d'Or Finland Academy ry

Johan Kurkelan ja koko Suomen joukkueen tietä kohti menestystä on alusta asti ollut tasoittamassa K-ryhmän keräämän kumppaniverkoston lisäksi myös Unilever Food Solutions Suomi.

"Yrityksemme toimintaan kuuluu keskeisenä osana yhteistyö ravintola-alan ammattilaisten kanssa suomalaisen ruokakulttuurin vahvistamiseksi ja Bocuse d’Or -yhteistyö sopii erinomaisesti osaksi tätä työtä. Idean yhteistyömalliin saimme länsinaapurista, jossa Ruotsin Unilever päätti lähteä tukemaan valitsemaansa nuorta kokkia Vuoden Kokki -kilpailussa tarjoamalla tälle resurssit täysipäiväiseen harjoitteluun kisaa varten. Pohdiskeluissa keittiömestari Kalle Tannerin kanssa etenimme nopeasti kilpailijan valintaan ja päädyimme molemmat Johan Kurkelaan. Meille molemmille jo vuosien takaa tuttu Johan on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja omaa mahtavan potentiaalin menestykseen Bocuse d’Orin kaltaisessa kisassa", vakuuttaa Unilever Food Solutions Suomen Culinary Chef keittiömestari Tommi Virranta.

Kespro Bocuse d Or 2022 2023 joukkue

Yhteistyö käynnistyi sujuvasti ja tuloksekkaasti

Johanin annettua suostumuksensa alkoi valmistautuminen kilpailun Suomen karsintaan. Ruotsin mallin mukaisesti Unilever Food Solutions tarjosi tätä varten koekeittiönsä tilat ja raaka-aineet harjoittelua varten. Valmentajaksi pestattiin kokenut Kalle Tanner ja assistentiksi valittiin lahjakas Aino Kasanen.

Tästä eteenpäin päivät kuluivat reseptien ja tekniikoiden kehittelyssä, annosten rakentamisen merkeissä ja tiimityöskentelyn hiomisessa. Palkinto pitkistä päivistä saatiin marraskuussa 2021, kun Johan Kurkela joukkueineen voitti Bocuse d’Orin Suomen karsinnan ja valittiin Suomen edustajaksi vuoden 2022 kilpailuun.

"Kotimaan karsinnan voiton jälkeen harjoittelu on jatkunut Haaga-Helian tiloissa, jonne rakennettiin millintarkka kopio tulevasta kisakeittiöstä kaikki koneet ja laitteet mukaan lukien, mistä iso kiitos Metokselle. Yksityiskohtia myöten täydellinen keittiö muodostaa tärkeän osan valmistautumista kilpailuun, jossa toimitaan ennalta määrätyn minuuttiaikataulun mukaisesti", Tommi Virranta tähdentää.

Bocuse d Or 2022 2023 Kasanen palkinto

Paikka finaalissa varmistui Budapestin keväässä

Tehokas harjoittelu hyvissä olosuhteissa tuotti myös tuloksia, sillä Suomen joukkue varmisti keväällä paikkansa Bocuse d’Or -kilpailun finaaliin. Joukkue sijoittui kuudenneksi Budapestissä pidetyissä Euroopan osakilpailuissa ja voi nyt panostaa täysillä Lyonissa tammikuussa 2023 järjestettävään loppukilpailuun.

"Bocuse d’Or -yhteistyö Unilever Food Solutions Suomen kanssa on ollut kuin lottovoitto kaltaiselleni nuorelle kokille. Heti Tommin kysyttyä minua mukaan olin valmis vastaamaan haasteeseen ymmärtäen, että tällaisessa diilissä on kaikilla vain voitettavaa. Harjoituksissa kehitämme joukkueena jokaista suorituksen osa-aluetta yhä paremmaksi. Työskentely Kallen ja Ainon kanssa toimii erinomaisesti sekä työn tuoksinassa että eri ideoita puntaroitaessa. Sama pätee myös Unileverin kohdalla, jonka toimintatapojen selkeys ja informaation kulun nopeus helpottavat merkittävästi omaa työtämme", Johan Kurkela sanoo.

Bocuse d Or 2022 2023 Tanner Kurkela focus

Menestys kasvattaa alan ja Suomen vetovoimaa

"Bocuse d’Or on ollut, on ja tulee aina olemaan omalla tavallaan alan testikeittiö, josta uudet innovaatiot valuvat alas ravintoloihin, ja sieltä mahdollisesti myös kotikeittiöihin. Menestyminen Bocuse d’Or -kisassa sataisi kaikkien laariin, kuten muiden skandinaavisten maiden kokemukset osoittavat. Suomalaisen huippuosaamisen tunnettuus kasvaisi, ravintola-alan ammatillinen vetovoima lisääntyisi ja kisamenestys nostaisi Suomea esiin kiinnostavana ruokamatka-kohteena", korostavat Johan Kurkela ja Tommi Virranta yhteen ääneen.


Yhteistyössä

K-ryhmä on Bocuse d'Or -kilpailun ylpeä pääyhteistyökumppani Suomessa. Haluamme kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja -matkailua Suomeen sekä lisätä suomalaista ruoanlaiton arvostusta ravintoloissa. Lisäksi haluamme nostaa ruokamaailman parissa työskentelevien ihmisten ylpeyttä omasta työstään – ja samalla lisätä ravintola-alan työpaikkojen haluttavuutta.

K-ryhmän kanssa Suomen Bocuse d’Or -menestyksen mahdollistavat Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmann's. Lisäksi kumppaneinamme ovat E.Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Famifarm-Järvikylä, Olvi, Santa Maria Finland sekä Medanta.

Suomen osallistumisesta kansainvälisesti arvostettuun ja kovatasoiseen Bocuse d’Or -kilpailuun vastaa Bocuse d’Or Academy Finland ry.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä