Hevivinkki: 5 x monipuoliset versosalaatit

Mikä ihmeen versosalaatti? Verso- eli babyleaf-salaatit ovat nimensä mukaisesti erilaisia salaatteja, joiden sato, eli versot, kerätään varhaisessa vaiheessa ennen kuin ne ehtivät täysikasvuisiksi. Ota kaikki hyöty irti näistä salaattien superfoodeista!

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Grönsaksmästarna

Kuvat

Grönsaksmästarna / Adobe Stock

Vihannestukku Kespron valikoimista löytyy monipuolisesti versosalaatteja muiden vihreiden herkkujen lisäksi. Kokosimme käyttöideoita erityisesti Menu-valikoiman babyleaf-sekoitukselle, babypinaatille ja maukkaalle rucolalle, jotka viljellään Etelä-Ruotsissa. Tuotteiden sesonki on toukokuusta aina lokakuulle saakka. Nämäkin salaatit meille toimittaa yhteistyökumppanimme Grönsaksmästarna, jonka omistavat pääosin Tadicin perheen veljekset Peter, Tony ja Stefan.

1500x100DM Grönt (1) Grönsaksmästarnan alla toimii noin 30 paikallista viljelijää, joiden tuotteiden jakeluun, markkinointiin ja kehitykseen yritys osallistuu.

1 – Ravinteita lautasmallin mukaan

Kuten tiedetään, salaatit ovat lähtökohtaisesti terveellisiä ja sisältävät paljon tärkeitä hivenaineita. Lisäksi ne sisältävät runsaasti terveyttä edistäviä luontaisia phytokemikaaleja ja flavonoideja. Versosalaatissa nämä edut tulevat tiivistetyssä paketissa.

Lehdet, jotka altistuvat kauemmin auringolle, sisältävät eniten näitä terveellisiä yhdisteitä. Kun kasvit ovat nuoria, niiden harvan rakenteen ansiosta kaikki lehdet saavat saman verran aurinkoa, kun taas täysikasvuisilla salaateilla vain päällimmäiset lehdet keräävät pääosan valosta. Versosalaatit ovat todellista superfoodia.

Lautasmallia noudattamalla puolet annoksesta tulisi olla kasvikunnan tuotteita. Hyvän hintapisteen perustuotteet ovat oiva lisä annokseen ja mukavana bonuksena versosalaatit ovat varsin kauniita lautasella.

2 – Käytä monipuolisesti kylmänä

Erilaiset salaatit tulevat helposti ensimmäisenä mieleen, kun mietitään babyleafien käyttöä, mutta versosalaateista voi tehdä paljon muutakin. Varsinkin jos salaatti on vaarassa jäädä käyttämättä, se kannattaa hyödyntää erilaisiin tahnoihin ja kastikkeisiin.

Tee versosalaateista vaihteeksi pestokastike pähkinöiden, parmesaanin, oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa. Mausta kastikkeella esimerkiksi varhaisperunat ja tarjoa kevyenä lisäkkeenä kalan kanssa.

Hienoksi silputtu versosalaatti sopii tomaattisen salsan joukkoon, joka maistuu maissilastujen kanssa dippikastikkeena. Myös hummus saa hienonnetusta versosalaatista kauniin värin ja maun.

Salaatinversot ovat sellaisenaan varsin kauniita, joten hyödynnä ne voileipäkakkujen, ruoka-annosten ja drinkkien koristeina.

1500x1000Spenat Babypinaatti sopii erityisen hyvin myös paistettavaksi.

3 – Lisää rohkeasti kuumiin ruokiin

Tee munakokkelista entistä terveellisempi osa aamupalatarjoilua lisäämällä munamassaan versosalaattia, vuohenjuustoa ja kreikkalaista jogurttia. Tai lisää babyleafs-sekoitusta erilaisiin keittoihin tai intialaishenkisiin lämpimiin kasvisruokiin.

Versosalaatit sopivat hyvin myös pastan kanssa. Lisää keitetyn pastan joukkoon tai lisää osaksi lasagnea kerrostamalla ne kastikkeiden ja pastalevyjen kanssa. Voit myös paistaa salaatit nopeasti pannulla lämpimäksi lisäkkeeksi esimerkiksi herkkusienien kanssa tai sekoita ne osaksi wokkia.

4 – Smoothie tai Green Mary

Salaattiversot sopivat erinomaisesti vihersmoothieihin. Sekoita maistuvien hedelmien tai muiden vihannesten kanssa todelliseksi detox-juomaksi. Tai kukapa kieltää tekemästä klassisen brunssijuoman, Bloody Maryn, hieman vihreämpänä versiona?

1500x1000AdobeStock 65289924 Kesäinen vihersmoothie tai rohkeampi Green Mary -drinkki on hyvä lisä kauden listalle.

5 – Rucola eli sinappikaali on pippurinen ja voimakas pienilehtinen salaatti

Rucola ei täysikasvuisenakaan ole juuri versosalaatteja suurempi. Myös sen terveydelliset vaikutukset ovat aivan yhtä hyvät kuin babyleaf-salaateilla ja babypinaatilla. Babypinaatin tapaan se kestää erityisen hyvin lämmittämistä ja sopii mainiosti kuumiin ruokiin. Rucola on klassinen lisäke myös pizzan kanssa.

Kiinnostuitko? Lisää ostoslistalle vinkkilistan tuotteet ja kokeile!

  • 21628856 Menu Babyleaf mix 500 g Raikas sesongissa elävä sekoitus pinaattia, vuonankaalia, ruocolaa ja bulls blood -salaattia tai punamangoldia. Sekoitus tulee huuhdella ennen käyttöä, mutta se myös säilyy valmiiksi pestyä salaattia paremmin ja on hinnaltaan edullisempi.

  • 21628853 Menu Babypinaatti 500 g 100 % pinaattia, jonka ravintoarvot ovat huippuluokkaa. Tuote tulee huuhdella ennen käyttöä, mutta se myös säilyy valmiiksi pestyä tuotetta paremmin.

  • 21628854 Menu Rucola 500 g 100 % rucolaa eli sinappikaalia puolen kilon huudeltavassa erässä. 250 gramman annos rucolaa täyttää 20 prosenttia päivittäisestä A-vitamiinin tarpeesta ja yli 50 prosenttia K-vitamiinin tarpeesta. Huuhtelematon rucola säilyy valmiiksi pestyä tuotetta paremmin ja on edullisempi hinnaltaan.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä