Kattauksen värimaailma vaikuttaa ruoan makuun

Väreillä voi olla merkittävä vaikutus siihen, miten asiakas kokee aterian maun ja aromit. Ruoan yhdistäminen oikeaan väriin on erinomainen keino tehostaa jokaisen ruokalajin vaikutusta ja samalla parantaa kokonaisvaltaista asiakaskokemusta.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Tork; Mariaana Nelimarkka

Kuvat

Tork

Täydellinen kokemus, sitä jokainen ravintola-alalla tavoittelee. Se on keino erottautua ja varmistaa oma kilpailukyky. Kokemusten ja elämysten luominen ulottuu kokonaisuudesta yksityiskohtiin – palvelusta ja ruoasta aterimiin ja tunnelmaan.

Ruoan ja lautasliinojen värileikki on yksinkertainen tapa korostaa sekä makua että ravintolakokemusta. Lautasliinat soinnutetaan usein sisustukseen. Entä jos valitsisit lautasliinat niiden ruokien mukaan, joiden kanssa niitä käytetään?

Vaaleanpunaisilla lautasliinoilla somistettu harmoninen kattaus

Värit vaikuttavat tunnetusti ravintolan tunnelmaan, mutta myös ruoan makuun. Tork esittelee inspiroivasti, miten lautasliinojen värit vaikuttavat eri annoksiin.

– Ravintoloilla on mahdollisuus käyttää luovuuttaan lautasliinojen ja ruoan yhdistelyssä. Haluamme inspiroida ravintoloitsijoita yksinkertaisin keinoin saamaan ruoka-annoksen parhaat puolet esille, sillä sehän on ravintolaelämyksen keskiössä, kertoo Torkin asiakasmarkkinointipäällikkö Nina Rantanen.

Pitopalvelussa taas ratkaisevina tekijöinä ovat teema ja ruoan esillepano. Ainutlaatuisen elämyksen tueksi on tarjolla Tork LinStylen vahva väriteema.

Oikea vaikutelma syntyy vahvoilla väreillä

Ruoan ja lautasliinan täydellinen yhdistelmä saa annoksen erottumaan edukseen, joten kannattaa kokeilla, mikä väri toimii parhaiten. Ruokastylisti ja kokki Linda Lundgren, asiantuntija sekä maun että tyylin saralla, auttaa hyödyntämään värien tarjoamat mahdollisuudet.

Keltaiset sävyt, kuten nyt muodikkaat samppanja tai sinapinkeltainen, korostavat kirpeitä makuja, joten ne sopivat hyvin kalan ja merenelävien pariksi. Lämmin väri soveltuu myös vihreisiin ruokiin, vaikkapa tuoreisiin versoihin ja salaatteihin.

Väriympyrässä värivaihtoehtoja kattaukseen

Vihreät sävyt sointuvat keltaisiin ruokiin, koska molemmissa on samoja pigmenttejä. Vihreät lautasliinat tuovat lisää hehkua vaikkapa curryyn tai sahramilla maustettuun kalakeittoon.

Sininen saa ruoan maistumaan vähemmän suolaiselta. Se korostaa keltaista ja oranssia vastaväreinä ja soveltuu hyvin yhdistettäväksi esimerkiksi intialaisen ruoan tai béarnaisekastikkeella viimeistellyn annoksen kanssa.

Miten smoothiesta saa makeamman? Silmän ja mielen yhteispeli tuottaa yllättäviä tuloksia.

Valkoinen ja muut neutraalit sävyt täydentävät esimerkiksi punaisia kastikkeita, naudanlihaa ja tomaattia. Voimakkaan väriset ruoat eivät tarvitse tukea erottuakseen!

Tummat värit toimivat ylellisenä kontrastina kevyemmälle kattaukselle ja ruoalle. Samalla ne antavat täyteläisemmän maun vaaleille ruoille, kuten välimerellisen keittiön antimille.

Punaiset ja vaaleanpunaiset sävyt vähentävät karvautta ja saavat ruoan maistumaan makeammalta. Ne sopivat hyvin mansikoiden maun ja kaikenlaisten punaisten koristeiden korostamiseen.

Silmän ja mielen yhteispeli tuottaa joskus yllättäviä tuloksia. Miten smoothiesta saa makeamman? Ravintola Date + Kalen perustaja Anni Kravi tietää vastauksen.

– Vastaus ei piile mansikoissa tai sokerissa! Kokeile sen sijaan jälkiruoan tarjoamista korallinvärisen lautasliinan kanssa. Punasävyiset värit lisäävät makeutta ja vähentävät happamuutta, Kravi kertoo.

Pellavan tuntu, kertakäyttöliinan hyödyt

LinStyle-mallisto toimii hotelli-, ravintola- ja pitopalveluympäristössä, kun tavoitteena on ylellinen vaikutelma tukemaan elämyksen laadukkuutta. Saat ylellisen pellavan ilmeen ja kankaan tunnun helposti kertakäyttöisillä LinStyle-lautasliinoilla, jotka ovat perinteistä lautasliinaa pehmeämpiä ja kestävämpiä.

Lautasliinojen poikkeuksellisen kestävyyden ansiosta niitä voi käyttää läpi koko aterian. Paksummat kattaustuotteet suojaavat pöytää ja kohottavat tunnelmaa. Tukeva ja imukykyinen lautasliina auttaa luomaan tehokkaasti laadukkaan ruokailuelämyksen.

Sarjasta löytyy oikea tuote joka kattaukseen. Suuri XL-lautasliina mahdollistaa vaativan taittelun, kun taas 1/4-taiteltu lautasliina on kätevä aamiaisella, lounaalla tai päivällisellä. Lautasliinatasku on erinomainen terassikattauksiin, sillä se suojaa samalla aterimia. Esitaitetut lautasliinat ja aterintaskulautasliinat säästävät myös aikaa.

Kattaustuotteiden sarja vastaa muihin kattaustarpeisiin. Pöytäliinarullasta saat hetkessä liinan pitkiin pitopöytiin. Poikkiliina toimii niin kahden hengen kattauksessa kuin pitkän pöydän keskellä. Kateliina sopii neliönmuotoisille pöydille. Kuuden värin valikoimassa on myös tabletit. Kattaustuotteiden värit ovat valkoinen, kerma, viininpunainen, musta, harmaa ja tummansininen.


Elä ajassa, valitse Tork LinStylen® uusista lautasliinaväreistä oman tilaisuutesi piristys: turkoosi, koralli, sinapinkeltainen ja tummanharmaa hurmaavat tänä keväänä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä