Kattaustuotteiden väreillä suuri vaikutus ruuan makuun

Väreillä voi olla merkittävä vaikutus siihen, millaisena ruokailija kokee aterian maun. Ruuan yhdistäminen sopivan värisiin lautasliinoihin, pöytäliinoihin ja muihin kattaustuotteisiin korostaa ruuan makua ja vaikuttaa koko ravintolakokemukseen.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Essity

Kuvat

Essity

Hyvän ravintolakokemuksen luominen on tärkeää kilpailukyvyn takaamiseksi. Onnistunut asiakaskokemus koostuu jokaisesta yksityiskohdasta – ruuasta aterimiin ja palvelusta yleiseen siisteyteen.

Savonlinnalaisella Savon Mafialla on useita ravintoloita, joissa panostetaan asiakkaiden tyytyväisyyteen houkuttelevalla ruualla ja välittömällä ilmapiirillä. Kaikissa ravintoloissa on otettu käyttöön Tork LinStyle -lautasliinat vuoden 2018 aikana.

Savon Mafian Bistro Waahto tarjoaa fine dining -tyyppistä ruokaa, mutta annoksia löytyy myös rennompaan makuun. Ravintolapäällikkö Netta Silanen vastaa työssään Bistro Waahdon toiminnasta ja sitä myötä myös kattaustuotteiden valinnasta ravintolaan: ”Kattaustuotteiden väreillä on selkeästi vaikutusta ruoan houkuttelevuuteen ja makuun. Ravintolasalin ilme myös muuttuu todella paljon sen mukaan, valitaanko vaikkapa mustat vai oranssit lautasliinat.”

WEB tork waahto-15

Kattaustuotteiden väreillä on selkeästi vaikutusta ruoan houkuttelevuuteen ja makuun.

Sopiva väri laajasta valikoimasta

Tork LinStyle -lautasliinat on suunniteltu ravintoloille, jotka haluavat ylellisen pellavan ilmeen ja tuntuman kertakäyttöisissä lautasliinoissa. Tork LinStyle -lautasliinat ovat huomattavasti pehmeämpiä ja kestävämpiä kuin perinteiset lautasliinat. Kattava värivalikoima ulottuu klassisista moderneihin väreihin.

WEB tork waahto-12

”Lautasliinat ja muut kattaustuotteet ovat tärkeä osa kattausta. On tärkeä löytää tasapaino ruoka-annoksen, ravintolan sisustuksen ja kattaustuotteiden värimaailmojen välillä. Tork LinStylen laajasta värivalikoimasta on löytynyt aina tarkoitukseemme sopiva vaihtoehto”, sanoo Anu Könönen, joka työskentelee ravintolapäällikkönä Savon Mafian Panimoravintola Huvilassa.

Raikkain värein kohti kesää

Kevät ja kesä ovat sesonkiaikaa monessa ravintolassa, niin myös Savon Mafian ravintoloissa. Kesäravintolat avaavat ovensa, ympäri vuoden auki olevien ravintoloiden kävijämäärät kasvavat ja erilaiset juhlat ja tapahtumat täyttävät ravintoloita.

Savon Mafian ravintoloissa kattaustuotteita käytetään monipuolisesti etenkin kesän juhlissa: ”Lautasliinoilla ja muulla kattauksella luodaan osaltaan juhlan tunnelmaa. Kysymme yksityistilaisuuksissa aina asiakkaan väritoiveita ja joka kerta on löytynyt asiakkaan toiveisiin sopiva Tork LinStyle -lautasliinaväri”, Netta Silanen kertoo. ”Lisäksi kesän kiireisinä aikoina aterintaskut säästävät tarjoilijoiden aikaa.”

WEB tork waahto-6

Kesän kiireisinä aikoina aterintaskut säästävät tarjoilijoiden aikaa

Ruuan ja lautasliinojen värileikki on yksinkertainen tapa korostaa sekä makua, että ravintolakokemusta.

”Esimerkiksi vappuna Bistro Waahdossa pöydät katettiin raikkain värein, korallin ja valkoisen sävyisin lautasliinoin.”

Keltainen korostaa kirpeyttä ja punainen tuo makeutta

Kattaessa kannattaa kokeilla rohkeasti, mikä väri toimii annoksen kanssa parhaiten. Ruokastylisti ja kokki Linda Lundgren antaa vinkkejä siihen, miten värien tarjoamat mahdollisuudet voi hyödyntää parhaiten:

  • Keltaiset sävyt korostavat kirpeitä makuja, joten ne sopivat hyvin kalan ja merenelävien pariksi. Lämmin keltainen soveltuu myös vihreiden ruokien pariksi, vaikkapa tuoreisiin versoihin ja salaatteihin.
  • Vihreät sävyt sointuvat keltaisiin ruokiin, koska molemmissa on samoja väripigmenttejä. Vihreät lautasliinat tuovat lisää hehkua vaikkapa curryyn tai sahramilla maustettuun kalakeittoon.
  • Sininen ja turkoosi saavat ruoan maistumaan vähemmän suolaiselta. Ne korostavat keltaista ja oranssia vastaväreinä ja soveltuvat hyvin yhdistettäväksi esimerkiksi intialaisen ruoan kanssa.
  • Punaiset, vaaleanpunaiset ja koralliset sävyt vähentävät karvautta ja saavat ruoan maistumaan makeammalta. Ne sopivat hyvine esimerkiksi mansikoiden maun ja kaikenlaisten punaisten koristeiden korostamiseen.
  • Valkoinen ja muut neutraalit sävyt täydentävät esimerkiksi punaisia kastikkeita, naudanlihaa ja tomaattia. Voimakkaan väriset ruoat eivät tarvitse tukea erottuakseen.
  • Tummat värit, kuten tummanharmaa, antavat täyteläisemmän maun vaaleille ruoille, kuten välimerellisen keittiön antimille.

WEB tork waahto-8

”Ravintoloilla on mahdollisuus käyttää luovuuttaan lautasliinojen, kattaustuotteiden, ruuan ja sisustuksen yhdistämisessä. Haluamme inspiroida ravintolan omistajia tuomaan yksinkertaisin keinoin ruoka-annokset todella esille, sillä sehän on ravintolaelämyksen keskiössä”, kertoo Torkin asiakasmarkkinointipäällikkö Nina Rantanen.

Tork LinStyle -tuoteperheeseen lisättiin tänä keväänä uusia kertakäyttöisiä kattaustuotteita kasvattamaan jo entuudestaan laajaa valikoimaa. Valikoimasta löytyvät lautasliinojen lisäksi nyt myös pöytäliinarullia, kateliinoja, poikkiliinoja ja tabletteja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä