Varmista somenäkyvyys yksityiskohdilla

Ravintolakäynti on kokonaiskokemus, jonka tärkeyttä ei voi korostaa riittävästi. Tork-tutkimuksessa todettiin, että asiakas huomioi ravintolakäynnin aikana jopa 7 000 yksityiskohtaa ravintolasta. Luo ravintola­kokemus, joka ulottuu lautasen ulkopuolelle.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Essity; Eeva Lauronen

Kuvat

Essity

Maailmassa, jossa maittavaa ruokaa voi tilata kotiin milloin vain, ravintoloiden on tarjottava hyvän ruoan lisäksi elämyksiä, joihin vaikuttavat myös ilmapiiri ja sisustus – jopa lautasliinojen ja sokeripakkausten ulkonäkö. Ruokailutilan ympäristö, saniteettitilat ja jopa keittiö huomioidaan. Asiakkaat jakavat kokemuksiaan somessa, ja tämä vaikuttaa suoraan liiketoimintaan. Jotta hyödyt siitä, luo esimerkiksi katseen vangitseva kattaus. Se tekee asiakaskokemuksesta hauskan ja jaettavan.

Paras markkinointityökalu – some

Sosiaalinen media kasvaa koko ajan, samoin sen parissa käytetty aika ja merkitys markkinoilla. Yritykset seuraavat ihmisiä sinne missä he viettävät aikaansa. Menestyvän ravintolan kannattaa seurata sosiaalista mediaa tietääkseen, miten innostaa asiakkaat jakamaan ravintolassa vietettyjä hetkiä.

ML 3 21 Essity 002

87–94 prosenttia ruokailijoista ottaa huomioon internetarvostelut, kun he valitsevat ravintolaa. TripAdvisor ja Yelp ovat tärkeimpiä alustoja kokemuksien jakamiseen. Ruokailijat käyttävät niitä maailmanlaajuisesti oppainaan.

Instagram on tärkeä vaikuttaja. Käyttäjät jakavat siellä palautetta julkaisemalla omia kuviaan ja kommentoimalla toisten kuvia. Kaupat, ravintolat, museot ja hotellit ovat alkaneet muokata sisustustaan sosiaalista mediaa silmällä pitäen. Ravintoloiden kukkaseinät, tuotemerkein varustetut peilit ja neonkyltit ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten kuvien jakamiseen rohkaistaan.

Onko ravintolasi Insta-ystävällinen?

Instagramiin kuvataan ravintoloissa paljon muutakin kuin annoksia. Mieti vaikka näitä:

 • ruoka-annosta kehystävät pöydät
 • valaistus, joka imartelee ruokaa
 • räätälöidyt lattiat, katseen vangitsevat ja mukaan otettavat pakkaukset, tuotemerkin persoonaan soveltuvat lautasliinat – näistä saat hashtageja Instaan!
 • tarjoa kurkistus lavasteiden taakse: avoimet keittiöt ja keittiömestarin pöydät
 • keittiöhenkilökunnan kuvaaminen, henkilökunnan työasu
 • viihtyisät saniteettitilat – tee niistä Instagram-ystävälliset esimerkiksi graafisella tapetilla, peilissä olevilla hashtageilla tai diskopalloilla
 • hyvä hygienia ja siisteys, toimiva jätehuolto: ei papereita lattialla tai liian täysiä roskiksia

5 vinkkiä

1. Avoimuus on valttia

Asiakkaat näkevät koko ravintolan mahdollisuutena sosiaalisen median paljastuksille – kutsu heidät siis tekemään paljastuksia. Seuraa avoimen keittiön trendiä, mutta varmista, että hygieniatuoteannostelijat ovat yhteensopivia koko keittiössä, sillä asiakkaat huomaavat sen kyllä – kuten myös Instagram.

2. Mukaan otettava kokemus

Asiakkaat huomaavat tuotteiden, kuten lautasten, sokeripakkausten ja mukaan otettavien pakkausten yksityiskohdat. Käytä tilaisuus hyväksesi ja herätä mielenkiintoa painattamalla oma fraasisi tai tunnuslauseesi, joka tekee kokemuksesta asiakkaalle pysyvämmän.

ML 3 21 Essity 007 Kuvien jakaminen Instagramissa tuo lisää näkyvyyttä ravintolallesi!

3. Yhteensopivaa harmoniaa

Käytä tavarantoimittajaa, joka tukee ravintolasi sisustusestetiikkaa. Teet asiakkaisiin pysyvän vaikutuksen ja samalla säästät aikaa ja rahaa.

ML 3 21 Essity 006

4. Muista silmänruoka

Koristelut ansaitsevat saada huomiota. Lautasliinat sekä suola- ja pippuriannostelijat vaikuttavat tapaan, jolla asiakkaasi kokevat ruoan ja ympäristön. Mieti tarkkaan värejä, lautasliinojen taittoa ja kattausten järjestelyä.

5. Anna sanoman levitä

Varmista, että koko ravintolan sisustus on Insta-kelpoinen. Lisää esteettisesti miellyttäviä yksityiskohtia ja henkilökohtaisia viestejä, joita asiakkaat haluavat jakaa somessa – ja anna sanoman levitä.

Hyödynnä lautasliina-annostelijan mainospaneelia!

 • Tork Xpressnap -lautasliina-annostelija ei ainoastaan vähennä lautasliinojen kulutusta, vaan tarjoaa myös digitaalisen tee se itse -markkinointityökalun markkinointiviestien luomiseen ja jakamiseen sosiaalisessa mediassa tai tulostettavaksi ja näytettäväksi annostelijan AD-a-Glance®-mainospaneeleissa. Selkeät mainospaneelit muuttavat lautasliina-annostelijan myyntipisteen markkinointityökaluksi. Mainosta uusia tarjouksia ja sesongin erikoisannoksia tai nosta logo näkyvästi esille – tämä on helppo tapa edistää liiketoimintaa.
 • Luo oma mainoksesi: adaglance.tork.fi

ML 3 21 Essity 008 Tork Xpressnap -lautasliina-annostelija on näkyvä apu ravintolasi markkinoinnissa.

Suunnittele yrityksellesi oma lautasliinakuosi!

 • Kaksi hyvää syytä valita Tork-kattaustuotteet omalla painatuksella: 75 prosenttia lautasliinojen käyttäjistä huomaa yksilöllisen painatuksen, ja 70 prosenttia muistaa sen jälkeenpäin. Personoi Tork-lautasliinat omalla viestilläsi ja jaa se myös sosiaalisessa mediassa.
 • Suunnittele oma lautasliinakuosi ja tilaa lautasliinoja haluamasi määrä: customprint.tork.fi

Essity

 • Essity on johtava maailmanlaajuinen hygienia- ja terveysalan yritys, jonka yksi kansainvälisistä tuotemerkeistä on Tork.
 • Tork-tuotemerkki tarjoaa ammattimaisia hygieniatuotteita ja -palveluja asiakkaille maailmanlaajuisesti ravintoloista ja terveydenhuoltolaitoksista aina toimistoihin, kouluihin ja teollisuuslaitoksiin.
 • Tuotteisiin kuuluvat annostelijat, paperipyyhkeet, WC-paperit, saippuat, lautasliinat, puhdistusliinat, mutta myös tietoon pohjautuvan siivouksen ohjelmistoratkaisut.
 • Tork on nykyään markkinajohtaja alallaan hygienian, toimivan suunnittelun ja vastuullisen osaamisensa ansiosta. Autamme asiakkaita ennakoimaan ja olemaan näin aina valmiina liiketoimintaansa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä