Vastuulliset Benella-kalat

Kespron tuoreiden huippukalojen valikoima laajenee vastuullisilla Benella-kaloilla.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Suomessa kasvatetussa Benella-siiassa ja -kuhassa ovat sydänterveydelle tärkeät rasvahapot kohdallaan. Kalat ruokitaan kotimaisella rehulla, joka sisältää valtaosin rypsiöljyä. Terveellisyyttä arvostavien ruokailijoiden lisäksi myös Itämeri kiittää, sillä Benella-kasvatuksessa syntyvät ravinteet kierrätetään tehokkaasti ja maailman meristä pyydetyn rehukalan tarve on merkittävästi pienempi kuin muussa kalankasvatuksessa.

Vastuullisia benella-kala-annoksia: kuhaballotine ja siikaterriini, kuhaceviche ja hiillostettua siikaa maltaise

Punertava Kuhaceviche

Menu Kuhafilee saa raakakypsyä ja maustua limenmehussa muutaman tunnin ennen kuin se valutetaan ja sekoitetaan chilin, korianterin, sipulin ja tomaattikuutioiden kanssa. Viimeistele ceviche Menu Avokadokuutioilla. Kääntele ne varovasti muiden ainesten joukkoon.

Kuhaballotine ja siikaterriini

Kahden benellan annoksessa on Menu Kuhafileestä muotoiltu ballotine ja Menu Siikafileestä kypsytettyä terriiniä. Kokoa ballotinet nahattomista fileesuikaleista tiukaksi paketiksi ja kypsennä höyryssä. Paista jäähtyneenä pinta voissa rapeaksi. Ballotinen mausteiksi riittävät suola ja valkopippuri.

Kermainen terriini maustetaan sitruuna-mehulla, valkopippurilla ja tuoreella tillillä.

Tarjoa kuhan ja siian kanssa esimerkiksi siemennäkkäriä ja mätikastiketta.

Hiillostettua siikaa maltaise

Menu Siikafilee sopii hiillostettuna täydellisesti appelsiiniaromisen maltaisen seuraan. Maltalainen hollandaisekastike valmistetaan vatkaamalla vesihauteessa keltuaisten joukkoon veriappelsiinin mehua. Kastikkeeseen lisätään hollandaisen tapaan voisulaa sekä mausteeksi cayennepippurin lisäksi appelsiininkuorta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä