Sienistä umamia ja uusia muotoja ruokalistalle

Poimi uudet kotimaiset gourmet-sienet vihannestukun valikoimasta ja iske trendiin!

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Kespron laajentuneen sienivalikoiman vinokkaat, orakkaat ja kynsikkäät tuovat kiehtovaa vaihtelua tarjontaan. Gourmet-sienten näyttävä ulkonäkö, erinomainen rakenne ja ensiluokkainen laatu takaavat, että niistä valmistuu mieleenpainuvia annoksia ja makuelämyksiä vaivatta.

Sienten viljelystä vastaava Näckros Gården on gourmet-sienten viljelyyn erikoistunut yritys Mustasaaressa, Pohjanmaalla. Sienet kasvavat sahanpurussa, joten ne ovat käyttöönottoa vaille valmiita suoraan viljelmältä. Kaikki sienet poimitaan ja pakataan käsin. Tila on IP-laatusertifioitu.

Mustasaaressa viljeltyjen sienten satokausi jatkuu ympäri vuoden.

Siiliorakas

Maku on keskivahva ja muistuttaa hieman hummeria. Siiliorakas tunnetaan myös nimellä Lion’s mane. Rakenne on pehmeä. Halkaisija 5–20 cm. Merellinen siiliorakas sopii paistettavaksi paksuina siivuina.

Osterivinokas

Osterivinokkaassa on mieto, kantarellia muistuttava maku. Hyvin kasassa pysyvä rakenne, ei luovuta nestettä paistaessa. Halkaisija noin 5–15 cm. Yleissieni, käytä esimerkiksi sienirisotossa.

Kuningasvinokas

Maultaan hienostunut, mieto kuningasvinokas kasvaa isoksi. Jämäkkä rakenne kestää hyvin eri valmistusmenetelmät. Halkaisija 3–10 cm, leveys 5–10 cm. Kiinteä rakenne muistuttaa mustekalaa! Marinoi ja grillaa kuningasvinokas.

Runkokynsikäs

Runkokynsikäs tai runkovalmuska muistuttaa osterivinokasta, mutta on hieman miedompi, kookkaampi ja kiinteämpi. Säilyttää vaalean värinsä ja rakenteensa valmistettaessa. Halkaisija 7–15 cm. Käytä risotossa ja kastikkeissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä