Kesäkauden kasvikset Vihannestukku Kesprosta

Otolliset kasvuolosuhteet, hyvä saatavuus ja lyhyt kuljetusmatka takaavat kesäsesongin kasvisten voittamattoman maun sekä tuoreuden. Hyödynnä kesäsadon parhaat keittiössä läpi kauden, alkaen nyt!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Vuosittain yhtä odotettu kevät- ja kesäkauden valikoima on saapunut Vihannestukkuun. Vaikka kesän pääsatoa saadaan kotimaassa säiden sanelemana odottaa vielä hetki, lähimaissa aiemmin kypsyneiden satojen ansiosta laaja kesäkasvisten valikoima on tilattavissa toukokuusta pitkälle syksyyn.

Ulkomaan tuonti turvaa sekä kasvisten saatavuuden että kannattavan hintapisteen – vuodenajasta ja säätilasta riippumatta. Kesän sesonki on Suomessa lyhyt, minkä takia maukkaat, edulliset ja kauniit kesäsadon kasvikset kannattaakin hyödyntää tarjonnassa mahdollisimman monipuolisesti, läpi koko kauden.

lautasannos kasviksista

Katsaus alkukesän satokauteen

Tuoretta makua tarjontaan touko-kesäkuussa tuovat uuden sadon perunat, varhaiskaali, retiisi sekä nippuporkkanat ja -sipulit. Niiden lisäksi ruokalistalle kannattaa lisätä nokkosta ja raparperia, sillä niiden satokausi on touko-kesäkuussa huipussaan.

Toukokuussa päivä päivältä lämmittävämpi aurinko antaa kotimaan avomaille istutetuille taimille kasvuvoimaa. Samaan aikaan useat kasvihuoneviljelijät palaavat talvitauolta takaisin, mikä tulee vaikuttamaan kotimaisten tuotteiden, kuten kurkun ja tomaatin, saatavuuteen ja hintaan edullisesti.

Varhaiskaali taimen

Kotimaisten juuresten viime kesänä poimittu varasto sen sijaan lähenee loppuaan. Juurekset tulevat Euroopasta, kunnes kesän lopussa päästään taas nauttimaan uudesta kotimaan juuressadosta.

Kotimaan kesäkauden käynnistävät avomaankurkku ja sipulinippu. Kotimaisen varhaiskaalin kypsymisen arvioidaan osuvan touko-kesäkuun vaihteeseen, ja uusien perunoiden kesäkuun alkupuolelle.

Vastustamaton kesäsadon valikoima on tilattavissa Vihannestukku Kesprosta toukokuusta pitkälle syksyyn – satoi tai paistoi!

 mansikoita rasioissa

Mansikan ja muiden marjojen kesä-heinäkuussa koittavaa kotimaan pääsatoa odotellessa marjakausi jatkuu elinvoimaisena Kespro Vihannestukun toukokuusta syyskuuhun Hollannin ja Ruotsin runsaiden ja aikaisempien satojen ansiosta. Mikäli sää jatkuu hyvänä, ensimmäiset suomalaiset mansikat saadaan valikoimiin toukokuun lopulla. Muista myös ympäri vuoden tilattavissa olevat laadukkaat Menu-marjat!

Lisämyyntiä ja elämyksellisyyttä kevään ja kesän juhlakauteen

Toukokuusta alkaen syitä juhlaan on monia: äitienpäivä, valmistujaiset, hää- ja rippijuhlasesonki sekä Suomen kesä itsessään.

Valikoimamme syötävillä kukilla, krasseilla, versoilla ja yrteillä viimeistelet kesä- ja juhlatarjonnan alku-, pää ja jälkiruoka-annokset helposti. Kokeile esimerkiksi timjamia, minttua tai korean minttua, kauniita ruiskaunokkeja tai samettikukkia. Muista myös makeat marjat, joita ei etenkään kesäisin voi kukaan vastustaa!

Makeimmat ja kauneimmat koristeet kesän tarjontaan

Tutustu myös valikoimastamme tilattavissa olevaan laajaan Mimis-valikoimaan!

Erottuvia ja mieleenpainuvia annoksia valikoimamme uutuuksilla

Toukokuussa Kespro Vihannestukun valikoima laajenee näyttävillä sieniuutuuksilla, kiehtovalla lakritsiyrtillä sekä kauniilla kesäkurpitsankukilla. Näiden lisäksi lämpöä lupaa tulinen uutuus: maailman tulisimmaksi tituleerattu chili!

Sienivalikoiman uutuudet ovat peräisin Näckrås Gårdenin tilalta Pohjanmaalta. Gourmet-tason vinokkaat, orakkaat ja kynsikkäät ovat näyttäviä, raaka-aineominaisuuksiltaan ensiluokkaisia ja maultaan mahtavia sieniä. Niistä on helppo valmistaa vastustamattomia, umami-maun rikastamia ja kiehtovia annoksia, jotka erottuvat annoksista, joissa on käytetty perinteisempiä herkkusieniä, portobelloja tai siitakkeita.

 sieniä

Sieniä on syytä lisätä ruokalistalle muutenkin, sillä trendiennusteiden mukaan niitä ei vuoden 2019 aikana tulla näkemään ainoastaan sateella vaan säällä kuin säällä. Suunnittele siis uusi sieniannos, tilaa raaka-aineet Vihannestukusta toukokuun lopusta alkaen ja hurmaa asiakkaasi!

Ulkonäöltään kuusenkerkkää muistuttava lakritsiyrtti tuo kerrasta kiehtovaa elämyksellisyyttä tarjontaan. Vahvasti lakritsilta ja hennoisti anikselta maistuva yrtti elävöittää niin makeat kuin suolaiset annokset. Kokeile lisätä lakritsiyrttiä graavattuun kalaan, marinoituihin lihoihin tai kasvislisäkkeeseen, johon babypinaatin ja paahdetun bataatin ohelle makua tuovat aromikas vuohenjuusto. Korista ja mausta lakritsiyrtillä myös drinkit, päätään nostattavat jääkahvijuomat sekä jäätelö- ja kakkuannokset!

Kesäkurpitsankukka on kaunis syötävä kukka, jonka käytölle keittiössä rajat asettaa vain mielikuvitus. Täytä kesäkurpitsankukka suolaisella tai makealla, paahda, paista, frittaa tai käytä sellaisenaan.

kesäkurpitsankukka

Lisätietoa ja käyttövinkkejä löydät uusimmasta Menu-lehdestä, Makulöyttöjä-palstalta (s. 35).

Vaikka lämpötila ei hellelukemia (ainakaan vielä) Suomessa lähentele, suorastaan polttavaa tulisuutta tarjontaan tuo Vihannestukun valikoimiin rantautunut chililajike Carolina Reaper. chili carolinareaper Scovillen asteikolla mitattuna lajikkeesta on mitattu parhaimmillaan 2,2 miljoonaa ja keskimäärin 1,6 miljoonaa scovillea. Scovillen asteikko kertoo eri lajikkeiden tulisuudesta eli niiden sisältämän kapsaisiinin määrästä. Carolina Reaper -chilin poikkeuksellisen tulista makua kuvastaa hyvin sen scovillelukema, joka on huikea esimerkiksi jalapenoon tai habaneroon verraten: jalapenossa scovilleja on 5 000 ja tavallisessa habanerossa 100 000 tai enemmän.

Kasvisrikasta ja elinvoimaista toukokuuta!

Tuorein terveisin, Vihannestukku Kespron tiimi

Vihannestukku Kespro tukee ravintoloita kannattavien ja vastuullisten hedelmä- ja vihanneshankintojen tekemisessä sekä kasvisten aiempaa monipuolisemmassa hyödyntämisessä ympäri vuoden. Kespro.com-verkkosivuilla julkaistavassa Tuoreimmat terveiset Vihannestukusta -kirjoitussarjassa kerrotaan kuukausittain satokauden parhaista tuotteista, sesongeista sekä valikoiman uutuuksista. Lisäksi saat ideoita ja inspiraatiota tarjontaan!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä