Kuukauden erikoisolut: Hiisi Itse Gooseberry Sour 6,0%

Karviaismarjoilla maustettu Itse Sour on Panimoyhtiö Hiisin merkkipaaluolut, joka johdattaa oluennautiskelijan suomalaiseen mytologiaan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Panimoyhtiö Hiisi Oy

Kuvat

Panimoyhtiö Hiisi Oy

Hapanolut, maailman vanhin olut vai trendikäs uutuus?

Hapanoluet ovat nousseet uuteen suosioon viime vuosina, mutta niitä on valmistettu jo satojen vuosien ajan. Itse asiassa hapanoluita voisi kutsua maailman vanhimmiksi oluiksi, koska oluenvalmistuksen alkuaikoina hygieniatasoista ei ollut tietoakaan ja juomaan pääsi sekoittumaan erilaisia bakteereja ympäristöstä. Vasta steriili valmistustapa sai aikaan nykyaikana tavanomaiset lager-oluet.

Hapanoluiden maun salaisuus piileekin villihiivoissa ja bakteereissa. Juomien tekemiseen vaikeuskerrointa lisää se, että hapanoluen käyminen voi kestää kuukausia. Kaiken kaikkiaan kategoria pitää sisällään monenmoisen kirjon oluita, kepeän raikkaista gose-tyylin oluista yhä mehumaisempiin ja hedelmäisempiin sour-oluisiin, jatkuen myös moniulotteisiin lambiceihin ja maltaisen happamiin Flanders Red ja Oud Bruin -tyylien edustajiin.

Hyppäys on kevyen lagerin ja pehmeiden vehnäoluiden nautiskelijoille suuri, mutta kannattava kokeilu. Sour-oluet maistuvat myös monelle, jotka eivät perinteisestä lager-oluesta välitä. Viinin ja kuivan siiderin ystävä yllättyy taatusti positiivisesti, kun vaihtelua kaivatessaan saa ravintolan henkilökunnalta ehdotuksen maistaa hapanolutta.

HIISI: Pohjoiseen tästä maailmasta

Jyväskyläläinen Panimoyhtiö Hiisi on innovatiivinen, intohimolla oluita valmistava panimo, jonka tapoihin kuuluu uusien trendien jalostaminen heti ensimmäisten toimijoiden joukossa. Panimolla on halu tulkita suomalaista mytologiaa oluiksi, joissa on luonnetta. Se on tavoite, joka saa heidät haastamaan itseänsä sekä oluenjuojaa. ”Tärkeää meille on tuotteemme maku, elämyksellisyys ja tasapaino. Olut on meille luonnollinen ja kokonaisvaltainen kokemus. Juuri siksi tärkeää on myös uuden kokeileminen. Kehitämme jatkuvasti omaa käsityötaitoamme ja panemme rohkeasti niitä oluita, joihin uskomme”, kertoo Hiisin Mikko Mäkelä.

ITSE taproom-06 1500x1000

Hiisi liikkui astian yllä
”Sais olla enemmän happoa kyllä”
Kas, happoa tuli, väen ikenet suli
”Hyvä on tämä, minä itse juon nämä”.

Hiisi Itse Gooseberry Sour on panimon merkkipaaluolut, joka on pantu juhlistamaan Hiisin tähänastista taivalta, ja jonka kanssa ei ole säästelty eikä rajoiteltu. Itse Sour on hapatettu talon omalla lactobacillus-juurella, käytetty belgialaisen saisonhiivan ja brettanomyces claussenii -villihiivan blendillä ja maustettu karviaismarjoilla. Villihiivan käyttö hapanoluessa ei ole varsinaisesti pakollista, mutta se tuo oluelle moniulotteisuutta.

HIISI Itse 1920x1500 HIISIn oluiden etiketeistä löytyy ehdotetut juoman tarjoilulämpötilat sekä ruoka- ja musiikkisuositukset.

Hiisin sour-tuoteperheessä myös gluteeniton hapanolut

Hiisin suomalaisesta mytologiasta inspiraationsa saaneesta valikoimasta löytyy kolme muutakin hapanolutta. Pirteän kukkainen Kratti, raikkaan hedelmäinen Lempo ja pykälää päräyttävämpi, marjainen Gosebump Raspberry & Passionfruit Gose. Hapanoluet ovat monesti vehnään pohjautuvia tuotteita, mutta Hiisin sour-tuoteperheestä Lempo on harvinaisempi, gluteeniton vaihtoehto.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä