Maapalloystävällinen ravintola

Onko annos ilmastoystävällinen? Onko se tuotettu eettisesti? Yhä useampi ravintolassakävijä on kiinnostunut ruoka-annoksensa ympäristövaikutuksista.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Unsplash

1. Ruoan ilmastovaikutukset

Ruoan ilmastovaikutukset ovat merkittävä puheenaihe, ja ne kiinnostavat asiakkaita jo nyt. Tulevina vuosina niiden huomioiminen tulee näkymään Suomessa entistä enemmän. Erityisesti ympäristöasioita huomioidaan arkisemmissa ruokailutilanteissa, ja hiilijalanjälkimerkinnät yleistyvät ruokalistoissa.

83 % suomalaisista haluaisi ulkona syödessä suosia ravintoloita, joilla on pieni hiilijalanjälki.

2. Eettiset valinnat

Luonnon monimuotoisuus, eläinten hyvinvointi ja ruokatuotannon eettisyys kiinnostavat ulkona syödessäkin. Asiakkaat valitsevat yhä useammin annoksensa eettisin perustein, painottaen esimerkiksi eläinten hyvinvointia tai kotimaisia kasviksia. Ruokajärjestelmään kohdistuu yhä enemmän ympäristöpaineita, jotka näkyvät globaalisti ja heijastuvat myös Suomeen.

88 % suomalaisista haluaisi ulkona syödessä suosia ravintoloita, jotka ottavat luonnon monimuotoisuuden huomioon.

3. Monipuolinen kasvisruoka

Kasvisten määrän ja kestävän kehityksen raaka-aineet yleistyvät ravintolaruoassa. Monipuolinen kasvisruoka näyttää olevan yleistyvä trendi ravintoloissa, varsinkin arkiruoissa. Kasvipohjaisissa ruoissa tullaan näkemään yhä enemmän innovaatioita tulevina vuosina. Kasviksia, kasvipohjaisia ruokia ja -valmisteita opitaan käyttämään uudella tavalla ja luovemmin. Myös erilaiset vaihtoehtoproteiinit yleistyvät ravintoloiden ruokalistoilla. Tulevaisuudessa niiden rinnalle voi tulla muita mikrobiaalisia tuotantojärjestelmiä, esimerkiksi levästä, bakteerista tai sienestä johdettuja proteiineja.

87 % suomalaisista olisi valmis lisäämään ruokavalioonsa enemmän monipuolista kasvisruokaa.

4. Teknologia

Ilmasto- ja maapalloystävällisyyden avuksi tulee myös teknologia, joka tarjoaa konkreettisia ratkaisuja ja vaihtoehtoja. Tulevaisuudessa ravintola-asiakas voi saada esimerkiksi katsauksen ilmastoystävällisistä annoksista lähialueensa ravintoloissa. Hollannissa McDonald’s ja Neste ryhtyivät kierrättämään yhteistyössä 252 ravintolassa ylijäävän paistoöljyn biodieseliksi. Vastaavat yhteistyöt tulevat todennäköisesti lisääntymään tulevaisuudessa.

Lähde: Kespron Maailman ravintolatrendit -tutkimus

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä