Miten rakentaa trendien mukainen leipävalikoima ammattikeittiöön?

Suomalaiset ovat leipäkansaa. Meillä leipä on ollut vuosisatoja tärkeässä roolissa, aiemmin ruisleivän voimin ja nykypäivänä entistä enemmän rapean ja uunituoreen vaalean herkutteluleivän merkeissä.

Julkaistu

Teksti

Lantmännen Unibake Finland

Kuvat

Lantmännen Unibake Finland

Millaista leipää suomalaiset haluavat nauttia nyt? Entä kuinka toiveet kannattaa huomioida ammattikeittiön leipävalikoimaa suunniteltaessa? Sen kertoo leipomotuotteisiin erikoistunut Lantmännen Unibake!

Kuluttajien kiinnostus hyvään leipään on voimissaan. Arkeen kannattaa siis tarjota terveellisiä vaihtoehtoja ja herkutteluun aidosti herkullisia leipiä, joissa on lisäarvoa.

Kokeile näitä viittä vinkkiä

1) Panosta tuoreuteen
Lämmin ja tuoksuva leipä tekee vaikutuksen. Voit vaikka lämmittää sulattaen valmiit leivät, niin saat lämpöä ja tunnelmaa.

2) Tee runsas esillepano
Näyttävä ja runsas esillepano houkuttelee, oli sitten kyse lounaan leipäpöydästä tai vitriinin täytetyistä leivistä.

3) Valitse oikeat leivät kuhunkin käyttötilanteeseen
Arjessa terveelliset leivät, esimerkiksi Sydänmerkki-tuotteet, toimivat erinomaisesti ja herkutellessa kannattaa valita rapeaa, kiviarinalla paistettua tai siemenin koristeltua lisäarvoleipää.

4) Erotu joukosta
Tee teille talon oma leipävalikoima, jolla teidät muistetaan. Voit vaikka kokeilla Vaasan-tuotemerkin leipätaikinoita, joilla henkilökunnan luovuus pääsee valloilleen ja asiakkaat pääsevät nauttimaan uniikista leivästä.

5) Kasvata kertaostosta, esimerkiksi premium-vaihtoehdoilla ja leivän mukaan myynnillä.
Kannattaa kokeilla asteen parempia leipiä vitriiniin ja leivän mukaan myyntiä, jos haluat kasvattaa kertaostosta. Esimerkiksi Lantmännen Unibaken monissa leivissä on mukana tyylikkäät leipäpussit, joiden avulla mukaan myyminen ei voisi olla helpompaa.

Leipiä ja sämpylöitä

Mitä kuuluu leivälle?

Maaliskuussa 2019 Lantmännen Unibake kysyi tuhannelta suomalaiselta leivästä, etenkin ns. paistopisteleivästä – sellaisesta tuoreesta, rapeasta leivästä, jota nykyään saa leipäpöydistä ja leipäkoreista ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneasemilla ja kahviloissa.

Leipävalintoja ohjaavat:

  • Leivän rakenne (rapea kuori, ilmava sisus)
  • Tuoreus
  • Hinta

Suomalaisille hinta ei ollut halvan leivän tavoittelua, vaan jopa 68 % vastaajista oli valmis maksamaan enemmän korkealaatuisesta leivästä. Leivissä oltiin valmiita seikkailullisuuteen ja jopa 77 % kokeilee mielellään uusia leipää.

Tiesitkö, että 60 % kertoi aikovansa lisätä paistopisteleivän kulutusta vuoden aikana? Nyt on ammattikeittiöillä mainio aika erottua paremmalla leivällä!

Lantmannen SBS Rustic Sole leipä

Terveellisyys vs. herkuttelu

Terveellisen leivän TOP3-mielleyhtymät ovat täysjyvä, ruis ja runsaskuituisuus. Suomalaisista 88% suosii terveellistä ja ravitsevaa leipää, etenkin arjessa. Verrattuna arjen leipävalintoihin, kun herkutellaan seurassa, leivältä toivotaan jo enemmän rustiikkista ulkonäköä, kiviarinapaistoa ja käsityötä.

Entä miltä näyttää leivän tulevaisuus?

Lantmännen Unibaken myyntipäällikkö Piia Töllinen hoitaa Kespron asiakkuutta ja on ollut leipomoalan näköalapaikalla pitkään. Hänen mukaansa ammattikeittiöt arvostavat leipää ja pitävät sitä tärkeänä osana päivittäisiä ruokailuhetkiä. Tulevaisuudessakin leivällä on paljon mahdollisuuksia ammattikeittiöissä.

Erilaiset leivät vitriinissä tuovat vaihtelua välipaloihin. Julkishallinnon puolella leivällä on erityisiä ravitsemuksellisia ja kasvatuksellisia tehtäviä – leivästä saadaan energiaa ja kuitua sekä sillä pidetään yllä kansallista leipäkulttuuriperintöämme.

Kotoinen kouluruoka nykynuorille voisi olla vaikkapa hyvin koostettu subileipä tai lämmin leipä.

Leipien klassikot pysyvät varmasti leipäpöydän perustana ja sesonkien mukaan panostetaan myös erilaisten leipien esillepanoon. Näiden lisäksi kotimaiset maut kaipaavat rinnalleen rustiikkisia Euroopan-matkoilta tuttuja herkutteluleipiä. Laadukkaaseen leipävalikoimaan kannattaa panostaa, sillä suomalaiset huomaavat sen!

Muista juhlistaa Leipäviikkoa viikolla 37, vuonna 2019 se on 9.9. alkaen. Leipäviikko on hyvä syy laittaa leipävalikoima kuntoon vaikka koko kuukaudeksi ja antaa asiakkaiden nauttia runsaasta ja laadukkaasta leipävalikoimasta.

Lantmännen Vaasan Kvinoa-Chialeipä

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä