Pieni muutos aamukahvikupissa voi vaikuttaa ilmastopäästöihin

Hiilineutraalius, ilmastonmuutos, jäätiköiden sulaminen, rankkasateet, ilmastoahdistus, Brasiliassa hallaa, Pariisin ilmastosopimus, ilmastotavoitteet… HEIHEI nyt tulee liikaa isoja sanoja tähän maanantaiaamuun. Pysähdytään ja hengitetään syvään.

Julkaistu

Teksti

Laura Kietäväinen

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Vastuullisuus on päivän sana fiksussa yritysmaailmassa – ja syystäkin. Vastuullisuus pitää sisällään paljon laajoja teemoja. Nyt keskityn vastuullisuuteen hiilineutraaliuden kautta. Siispä ihan ensin heitän ilmoille kysymyksen, mitä tarkoittaa hiilineutraali kahvi?

Siis suurin osa ilmastopäästöistä muodostuu alkuperämaissa. Mitä siellä siis tapahtuu? Kahvipensaat kasvatetaan taimiksi ja istutetaan kahvilajikkeelle ideaaliin maastoon. Yhdeksän kuukauden päästä marjat ovat valmiita kerättäväksi ja prosessoitavaksi. Marjat joko kuivataan auringossa, tai hedelmäliha pestään siemenen ympäriltä. (Prosessoinnissakin on niin paljon eri menetelmiä, kuin on innovatiivisia tuottajia). Tämän ja monen muun vaiheen jälkeen kahvi odottelee pari kuukautta kosteuden tasaantumista ennen matkaa meille Suomeen.

Paulig Mundo kahviperhe on hiilineutraali. Voiko kahvin kuljetus alkuperämaista tosiaan aiheuttaa NOLLA (!) prosenttia ilmastopäästöjä? Kyllä voi, sillä Mundon merikuljetuksissa käytetään uusiutuvia polttoaineita.

Myös Pauligin paahtimo on saavuttanut hiilineutraaliuden. Mielestäni todella upea juttu. Tämän lisäksi uusiin pakkauslinjastoihin investoiminen mahdollistaa tulevaisuudessa kierrätettävien materiaalien käytön kahvipakkauksissa. Näin ollen myös kuluttajalla on mahdollisuus pienentää kahvin hiilijalanjälkeä.

Kaikkia päästöjä ei pystytä laskemaan minimiin kahvin tuotantoketjussa, vaan niitä kompensoidaan. Esimerkiksi rahoittamalla metsähankkeita kahvin alkuperämaissa Brasiliassa ja Kolumbiassa Climate Impact Partners- kumppanin kautta.

Ja tässä vielä simppeli vinkki, jolla helposti vähennät kahvin ilmastopäästöjä kotona. Valmista kahvia vain sen verran kuin juot! Säästät rahaa ja ympäristöä. Jep, ei kovin innovatiivinen vinkki, mutta toimii.

Laura Kietäväinen 150x150

Laura Kietäväinen
Coffee Training Expert
Paulig PRO

P.S. Kahvitauolle lisää luettavaa:
Paulig Mundo on hiilineutraali, mitä se tarkoittaa?

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä