Hevivinkki: Ilmastokuormaltaan kevyempiä hedelmävalintoja ravintolatarjontaan

Vastuullisten valintojen tekeminen on tarjonnan kasvaessa koko ajan helpompaa. Kespron hedelmätoimittaja Jaguar TFC toi nyt valikoimiimme sertifioidut ilmastoneutraalit appelsiinit. Miksi ravintolan tulisi valita vastuullisesti myös hedelmäosastolla?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock, Kespro

Kaupallinen yhteistyö

Jaguar TFC

Johtavana sitrushedelmien, erityisesti appelsiinien, maahantuojana ja markkinointiyrityksenä Jaguar The Fresh Company näkee moraaliseksi velvollisuudekseen edistää kestävyyttä merkittävästi vähentämällä hiilidioksidipäästöjä toimitusketjussaan. Pariisin ilmastosopimus vuodelle 2030 edellyttää vahvoja ja vaikuttavia toimia kaikilta osapuolilta foodservice-sektorilla.

Jaguarin ilmastokompensaatio lukuina

Pelkästään Tuoretukku Kespron välityksellä tammikuusta 2023 lähtien myydyistä sertifioiduista ilmastoneutraaleista appelsiineista kertynyt kompensaatio on merkittävä. Se vastaa lähes puolta miljoonaa lentokilometriä, yli kuutta miljoonaa tuotettua muovipulloa ja yli 100 000 autolla ajetun kilometrin päästömäärää.

graafi 1500 Kespro on myynyt Jaguarin toimittamia sertifioituja ilmastoneutraaleja appelsiineja tammikuusta 2023 alkaen. Pelkästään syyskuuhun 2023 mennessä niiden myynnin ilmastovaikutuksen kompensointi on ollut merkittävää, ja se vastaa suuria määriä ajo- ja lentokilometrejä tai muovipullotuotantoa.

Luvut ovat peräisin The United States Environmental Protection Agencylta. Hiilipäästöjen kompensoimiseksi Jaguar TFC ostaa hiilihyvityksiä Forestry Projectsilta Etelä-Afrikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Hankkeet sisältävät muun muassa luonnonsuojelua, metsitystä ja metsitystä.

Sertifioituja ilmastoneutraaleja appelsiineja vuodesta 2022

Vuonna 2022 Jaguar TFC toi markkinoille sertifioidut, ilmastoneutraalit appelsiinit Etelä-Afrikasta, Egyptistä ja Espanjasta.

Ilmastoneutraaliksi sertifioituminen tapahtuu Jaguarilla kolmessa vaiheessa: Ensin he kartoittavat ja analysoivat ensisijaista tietoa koko tuotantoketjusta, jonka perusteella varsinaiset vähennystoimet suunnitellaan. Toisen vaiheen tavoite on vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Vuosittainen vähennystavoite on 2,5 prosenttia.

Kolmannessa vaiheessa Jaguar kompensoi mahdolliset jäljelle jäävät päästöt. Lisäksi Jaguar TFC auttaa muun muassa Etelä-Afrikan viljelijöitä puhtaan energian käyttäjiksi Jaguar New Energy -yrityksen välityksellä, joka on erikoistunut aurinkoenergiaan. Näin he varmistavat, että tehdyt ilmastotoimet hyödyttävät mahdollisimman paljon koko hedelmätoimitusketjua alkutuotannosta asti.

Ravintolan osallistuminen ympäristötalkoisiin tapahtuu pienin askelin

Ravintola voi osoittaa aktiivista osallistumista ilmastotoimiin ja olla osa ratkaisua ilmastonmuutoksen torjunnassa. Samalla vastuullisilla tuotevalinnoilla, kuten juuri ilmastoneutraalien appelsiinien hyödyntämisellä, on vahva imagohyöty markkinoilla. Vastuullisuus voi tuntua raskaalta kokonaisuudelta liiketoiminnan näkökulmasta, eikä kaikkia vastuullisuushaasteita kannata – eikä edes voi – ratkaista. Omaa liiketoimintaa ja sen vaikuttavuutta arvioimalla ja sidosryhmiä kuuntelemalla löytää helpoiten itselle merkittävät vastuullisuustoimet.

Helpot ohjeet vastuullisempaan ravintolaliiketoimintaan ja koko ajan kasvavan valikoiman vastuullisia raaka-aineita löydät Kespron valikoimista.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä