Ravintolaruokailun trenditutkimus lupailee hyvää

Ravintoloissa syöminen on lisääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana. Tärkein ravintolan valintaan vaikuttava tekijä on ravintolan sijainti. Ruoan laatu on pudonnut toiseksi tärkeimmäksi tekijäksi.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Ravintoloissa syöminen on lisääntynyt kahden viimeisen vuoden aikana. Erityisesti henkilöstöravintolat ovat kasvattaneet osuuttaan, käy ilmi MaRan tuoreesta Ravintolaruokailun trenditutkimuksesta. Säännöllisesti ravintoloissa käyvien osuutta nostavat etenkin naiset, joiden ulkona syöminen on lisääntynyt. Miesten käyntien määrä on pysynyt ennallaan kahden vuoden takaiseen lukemaan verrattuna.

Keskimäärin suomalainen kuluttaja syö ravintolassa 3,6 ruoka-annosta kahden viikon aikana. Näistä yli puolet on lounaita.

Vaikka kasvisruokailutrendi on yleisesti vahva ja jatkuvasti kasvava, tämän tutkimuksen mukaan lautaselle valittiin pääruoaksi useimmiten kanaa tai muita linturuokia. Myös muita lihoja suositaan, kyselyn mukaan jauhelihapihvin tilalle otetaan nyt usein kokolihapihvi. Hampurilaisten ja pizzojen suosio puolestaan on hieman laskenut.

Se, mikä määrittää eniten ravintolan valintaa on sijainti. Myös palvelu ja monipuolinen ruokalista houkuttavat. Ruoan laatu on luonnollisesti edelleen merkittävä tekijä – tosin sekin tulee vasta sijainnin jälkeen – mutta vahvasti toiseksi tärkeimpänä kuitenkin. Maun, kotimaisuuden ja terveellisyyden arvostus on säilynyt ennallaan, lisäaineettomuuden ja ympäristöystävällisyyden merkitys ovat hieman kasvaneet. Ravintolan sisustusta ja ympäristöä taas ei pidetä niin tärkeinä kriteereinä ruokapaikan valinnassa.

Ravintolaruokailun trenditutkimus 2018

  • Keskimäärin suomalaiset söivät 3,60 ruoka-annosta ravintoloissa kahden viikon aikana.
  • Noin 56 prosenttia aterioista oli lounaita.
  • Noin 21 prosenttia vastaajista oli käynyt kahden viikon aikana henkilöstöravintolassa.
  • Hampurilaisravintoloiden ja pizzerioiden osuus laski kaksi prosenttia.
  • Ruokailijoista noin 15 prosenttia valitsee pääruoaksi useimmiten kana- ja linturuokaa.

www.mara.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä