Ravintoloiden tuleva kesäkauppa tarjoaa mahdollisuuksia

Ravintoloissa syöminen on vahvasti mukana kuluttajien kesäsuunnitelmissa.

Julkaistu

Teksti

Hannu Korhonen

Foodservice-ala on kokenut viime vuosina paljon – vaikka tulevaisuuden ennakointi on edelleen haasteellista, uskomme siihen, että kuluttajat hakeutuvat ensi kesänä entistä halukkaammin ravintolapalveluiden pariin. Aika, jossa elämme, tarjoaa tähän puitteet – ja niihin sopeudutaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Etätyö on tullut osin jäädäkseen. Miten se muuttaa lounasruokailua ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia se avaa? Entä mihin purkautuvat tulevana kesänä kuluttajien säästetyt eurot? Ainakin ravintolassa syöminen on yhä useamman kesän tekemisten toivelistan kärkipäässä. Noin neljännes etätyötä tekevistä on ilmoittanut nauttivansa lounaaksi ravintolaruokaa (K Kylä Omnibus, syksy 2021). Tässä on erinomainen liiketoimintamahdollisuus hyödynnettäväksi! Keskeiseksi asiakasi on nousemassa se, minne ruoan logistinen virta ohjautuu: ravintolasaliin, noutoon vai toimitukseen?

Korona-aikana myös kuluttajien säästöt ovat jatkaneet kasvuaan kymmenillä miljardeilla euroilla. Nämä säästyneet miljardit purkautuvat joka tapauksessa lähitulevaisuudessa kulutukseen, tavalla tai toisella. Ja mikä parasta, kuluttajien kesäsuunnitelmissa ovat vahvasti mukana ravintoloissa syöminen, kotimaan matkailu ja kulttuuririennot, kuten esimerkiksi festarit.

Kespron tuotteet ja palvelut ovat valmiina tukemaan asiakkaamme kannattavaa kasvua liiketoimintamallista riippumatta. Lanseerasimme maaliskuun alussa jälleen merkittävän määrän uutuustuotteita. Niiden avulla asiakkaidemme on helppo suunnitella kesän tarjonaa ja ottaa oma siivunsa tulevasta kesäkaupasta sekä kotimaan matkailuvirroista.


MN0222 Vain Kesprosta 001

Tulevana kesänä:

38 % kaikista vastanneista K-Kylän jäsenistä arvioi harrastavansa aiempaa enemmän kotimaan matkailua.

33 % kaikista vastanneista K-Kylän jäsenistä arvioi käyvänsä enemmän kulttuuririennoissa, kuten festareilla.

33 % kaikista vastanneista K-Kylän jäsenistä arvioi syövänsä enemmän ulkona ravintoloissa.

Lähde: K Kylä omnibus –pulssikysely, syksy 2021 (n=1231)

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä