Vegellä vaihtelua lautaselle, olkaa hyvä!

Kasviproteiinit kiinnostavat ja niistä valmistetuille tuotteille on kysyntää. Suomessa valmistetut HK Vege -kasviproteiinituotteet maistuvat niin seka- ja lihansyöjille kuin vegaaneille.

Julkaistu

Teksti

HKScan

Kuvat

HKScan

Maistuvia makuja uudessa muodossa

Suomessa valmistetut kasviproteiinituotteet tuovat maukasta vaihtelua ruokahetkiin. Miedon makuiset raakapakasteet on helppo valmistaa asiakkaiden makuvaatimuksia vastaaviksi. Uusi tuoteperhe on todellinen keittiöiden moniottelija, kun lounaslinjastolle tai ruokalistaan tarvitaan ravitsemuksellisesti hyvää vaihtelua.

Ruokahetkiin haetaan elämysten lisäksi valintamahdollisuuksia, jotka täydentävät tai vahvistavat minäkuvaa ja identiteettiä. Toisinaan ruokakeskusteluun liittyy vahvaa vastakkainasettelua tai ehdottomuutta. Olisi kuitenkin tärkeää muistaa, että monipuolinen ja vaihteleva raaka-aineiden valinta muodostaa terveyttä edistävän kokonaisuuden. Ruokavalio on aina kokonaisuus, samoin kuin yksittäinen ateriakin.

"Liha-ateriasta voi valinnoillaan tehdä ravitsemuksellisesti köyhän, aivan kuten kasvisruoastakin. Pelkkä porkkanan puputtelu ei ole terveellistä, ei myöskään lihan yletön syöminen", sanoo HKScanin ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen.

"Jos ravitsemusasioissa haluaa päästä helpolla, sekaruokavalio on laiskan syöjän pelastus", hän vinkkaa.

Maku ja rakenne ovat omaa luokkaansa

HK Vege -tuotteet on kehitetty maku ja rakenne edellä. Paistovalmiit tuotteet on pakattu irtopakasteiksi, joten niitä on helppo ottaa käyttöön tarvittava määrä. Tuotteiden mehevyys ja rakenne säilyvät kuumennettaessa.

Ruoka-alan ammattilaisella saattaa olla harvoin aikaa suunnitteluun, joten tuotteet on luonteva sovittaa olemassa oleviin ruokalistoihin kasvisvaihtoehdoksi tai niistä voi loihtia maistuvia pääruokavaihtoehtoja.

Vegeburger

Ravitsemuksellinen laatu on turvattu

Yhteistyö Hes-Pro Oy:n kanssa on luonteva osa HKScanin kehittymistä monipuoliseksi ruokataloksi.

"Koska kaikkea ei tarvitse osata itse, vaan osaamisen voi yhdistää muiden asiantuntijoiden kanssa, alan ansioitunut toimija Hes-Pro Oy on kehittänyt meille oman kasviproteiiniraaka-aineen. Yhteinen makumatka mahdollistaa uudet tuotekategoriat ja raaka-ainepohjat", Käkönen iloitsee.

HK Vege -tuotteiden ravitsemuksellinen laatu on turvattu yhdistämällä vehnä-, härkäpapu- ja herneproteiinia. Näiden kolmen proteiinin aminohappokoostumukset täydentävät toisiaan.

Kaikki HK Vege kasviproteiinituotteet ovat runsasproteiinisia. Lisäksi tuotteissa on käytetty jodioitua suolaa, joka tasapainottaa erityisesti kasvissyöjien muuten niukkaa jodin saantia.

Vegeleike, pekonia ja sipulia vuoassa

HK VEGE PANNUPIHVIT JA BARBEQUE-PEKONIPAPUJA

Annosmäärä 10
0,7 kg HK Vege Pannupihvi
0,05 l oliiviöljyä
0,3 kg HK Amerikan Pekoni®
0,2 kg keltasipulia suikaleina
0,03 kg hienonnettua valkosipulia
1 l kasvislientä
0,03 kg mietoa jalopeno-paprikaa viipaleina
0,1 l barbequekastiketta
0,5 kg kidneypapuja (esikypsennettyjä, valutettuna)
tuoretta korianteria

Ruskista pannupihvit miedolla lämmöllä ja siirrä uunivuokaan. Kuumenna tarjoilulämpötilaan yhdistelmäuunissa. Ruskista pekonit pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pehmeäksi. Lisää kasvisliemi, mausteet, barbequekastike ja pavut. Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä. Annostele kastike pihvien päälle tai kuumenna yhdessä.

Kaurarisotto

VEGELEIKE, SALVIAA, KAURAHELMIÄ JA SITRUUNAA

Annosmäärä 10
10 kpl HK Vege Paneroitu leike 90 g irtopakaste
rypsiöljyä

1 kpl sitruuna, viipaleina
0,04 kg minikapriksia
salvian lehtiä

Paista vegeleikkeet rypsiöljyssä rapeiksi. Lisää lopuksi paistorasvan joukkoon salvianlehdet, sitruunaviipaleet sekä kaprikset. Lusikoi seos leikkeiden pinnalle. Tarjoa kaurahelmilisäkkeen kanssa.

Kaurahelmilisäke

0,05 l oliiviöljyä
0,15 kg kuutioitua sipulia
0,03 kg hienonnettua valkosipulia
0,8 kg kaurahelmiä
1 l kasvislientä
0,1 kg creme fraichea
0,05 kg raastettua parmesaanijuustoa
0,04 l sitruunamehua
0,1 kg miniluumutomaatteja puolitettuina
suolaa
mustapippuria

Valmista kaurahelmilisäke risoton tapaan. Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä ja lisää kaurahelmet. Lisää joukkoon kasvislientä muutamassa erässä välillä sekoittaen. Tarkista kauran kypsyys ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Viimeistele creme fraichella, raastetulla parmesanjuustolla, sitruunamehulla sekä tomaateilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä