Tarjoa vastuullisia vaihtoehtoja

Lisää näiden vastuullisten raaka-aineiden osuutta buffetpöydän ruokatarjonnassa, ja kerro myös asiakkaillesi vastuullisen buffetpöydän tarina!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Tuotteiden ilmastovaikutusta kuvaava hiilijalanjälki on pieni esimerkiksi viljatuotteilla, palkokasveilla, marjoilla, vihanneksilla, juureksilla, kaaleilla, linsseillä sekä joillakin pähkinöillä ja siemenillä.

Hyvä tietää

Millainen on tulevaisuuden buffet-lounas?

  • Buffet-lounaalta odotetaan jatkossa yhä enemmän runsautta, tuoreutta ja kasviksia, vastuullisuutta.
  • Vastaajista 42 % aikoo lisätä kasvisten ja juuresten kulutusta seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lähde: Ravintolaruokailun tulevat muutokset kuluttajavalinnassa (Kespro, 2020)

Vastuullisia vinkkejä buffetpöytään

Vinkki! Buffet-pöydän antimet soveltuvat myös take away -annoksien komponenteiksi.

Kvinoaa ja pikkelöityä valkokaalia

Keitä huudellut kvinoat ja huuhtele ne kylmiksi. Pikkelöi suikaloitu valkokaali. Sekoita kvinoa kaalien kanssa. Lisää lehtipersiljaa ja mausta esimerkiksi vinegretillä.

Beluga- ja keltainen linssi, kaalimix ja lehtikaali

Keitä linssit omissa kattiloissaan kypsiksi ja jäähdytä ne. Lisää joukkoon pikkelöityä sekä suikaloitua kiinan-, savojin- ja punakaalia.

Yrteillä maustettuja kikherneitä, herkkusieniä ja fenkolia

Liota kikherneitä muutama tunti ja keitä ne kypsiksi. Paista herkkusieniviipaleet ja mausta ne soijalla sekä seesaminsiemenillä. Sekoita kikherneet, herkkusienet ja suikaloidut fenkolit yrttiöljyn kanssa.

Kauraa, juureksia ja herneitä

Keitä kaurasuurimot kypsiksi ja jäähdytä ne. Paahda raita- ja keltajuuret uunissa. Yhdistä jäähdytetyt juurekset sulatettujen herneiden kanssa sekä kaurasuurimoiden kanssa. Lisää notkistettua vegaanimajoneesia ja hienonnettua minttua.

Couscousia, porkkanaa ja kukkakaalia

Kypsennä couscous 1:1 -nesteen kanssa. Puolet couscousista kypsennät punajuuri-kasvisliemessä ja puolet sahramilla tai kurkumalla maustetussa kasvisliemessä. Lisää salaattiin paahdettua porkkanaa ja pikkelöityä kukkakaalia. Kukkakaalin varret ja lehdet voit myös hyötykäyttää, kun olet höyryttänyt ne kevyesti.

Ohraa, palsternakkaa, retiisiä ja pinaattia

Keitä ohrasuurimot kypsiksi ja jäähdytä ne huuhtelemalla. Lisää paahdettua palsternakkaa, pikkelöityä retiisiä ja pinaattia. Mausta esimerkiksi vinegretillä.

Papuja ja kurpitsaa

Liota kidney- ja valkopapuja yön yli kylmässä vedessä. Keitä ne kypsiksi ja jäähdytä. Paahda kuorittuja myrkikurpitsanpaloja sekä sipulia uunissa. Yhdistä jäähdytetyt juurekset papujen kanssa ja mausta vinegretillä.

Hummukset

Molemmat hummukset soveltuvat tarjottavaksi sellaisenaan. Voit halutessasi laittaa päälle myös oliiviöljyä sekä koristella esimerkiksi unikon- tai seesaminsiemillä. Hummukseen voit lisätä myös turkkilaista jogurttia, jolloin saat siitä pehmeämmän makuita.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä