Tervetuloa, lautasannos!

Perinteinen, suomalainen lounas tarjoillaan edelleen usein noutopöydästä. Entä jos lounaan pääruoka lautasannoksina tarjoiltuna olisikin win-win-tilanne niin ravintolalle kuin asiakkaalle?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kuluttajan energiatarve lounaalla vaihtelee henkilön iän, ruokailutottumusten ja työn rasittavuuden mukaan. Onnistuneen lounaskokemuksen tavoite on kuitenkin heille kaikille sama: maistuvaa ruokaa vatsan täydeltä.

Ennakkovalmisteluilla maaliin

Hyvin valmisteltu salaattipöytä keittoineen, leipineen ja muine alkupalavaihtoehtoineen täyttää nälkäisimpien vatsat jo ennen pääruokaa. Näin pääruoalle jää pienempi tarve ja lautasannos tyydyttää raavaankin työläisen nälän.

Pääruoka lautasilta tarjoiltuna on tehtävä kuitenkin helpoksi ravintolalle ja nopeaksi ruokailijalle: Pääruoan proteiinit paistetaan vaiheittain lounaan edetessä valmiiksi lämpökaappiin. Myös lisukkeet ja kastikkeet tulee olla lähtövalmiina. Näin valmiit annokset nousevat nopeasti kysynnän mukaan.

Hyötyä molemmille osapuolille

Keittiö pääsee kontrolloimaan raaka-ainemenekkiä ja keskittymään ruoan laatuun samalla, kun hävikki pienenee. Asiakas saa oikean määrän proteiinia ja keskittyy torjumaan varsinaista nälkää terveellisesti salaatti- ja keittopöydässä, mutta on tyytyväinen kauniisti tarjoiltuun, helppoon ja siistiin lautasannokseen.

Muutos vaatii uskallusta lounaan totuttujen sääntöjen uudelleenajatteluun, mutta entä jos tämä tapa parantaisikin lounasmyynnin laatua, katetta ja minimoisi hävikin?

Vinkit!

Lounaan misat säilyvät hyvin lämpökaapissa.

Kaura ja kasvikset ovat maukas ja raikas lounaslisuke kalalle. Esikeitä kaurasuurimot ja jäähdytä, pyörittele pannulla herneitten ja soijapapujen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.

Lounas nousee nopeasti kahden hengen voimin: toinen annostelee lisukkeet, toinen proteiinin.

Eriksson Turskafilee à 200–400 g, n. 3 kg MSC Menu Rapea seitipala n. 100 x 50 g, 5 kg MSC pa Menu Pangasiusfilee à 120-160 g, 4,5 kg ASC pa Menu Tilapiafilee ruodoton à 100-150 g, 4,5 kg ASC pa Davigel Hoki filee MSC à 120-140 g, 5 kg pa

Lautaset

Figgjon Ela -sarjaa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä