Värikästä, herkullista ja täyttävää lounasta

Asiakas syö nykyään yhä enemmän ulkona, joten vaihtelua kaivataan. Trendit ja elämykset halutaan kokea myös lounaalla ja siitä haetaankin piristystä ja palauttavaa taukoa työtehtävien väliin.

Julkaistu

Teksti

Tuomas Hämäläinen, Keittiömestari, Valio

Kuvat

Valio

Ruokatrendejä tulee ja menee, mutta lounastarjonta polkee suurimmaksi osaksi paikallaan. Seisovan pöydän sisältö on vuosikymmenet säilynyt samana: jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua sekä välillä ananasta ja raejuustoa kylmällä puolella sekä liha- ja kasvisvaihtoehto lämpimällä. Tähän on totuttu ja tätä tarjonta tänäänkin pääosin on.

Asiakas syö nykyään yhä enemmän ulkona, joten vaihtelua kaivataan. Trendit ja elämykset halutaan kokea myös lounaalla. Työpäivän välissä nautittavaa ruokaa ei enää koeta pelkkänä polttoaineena, vaan siitä haetaan piristystä ja palauttavaa taukoa työtehtävien väliin.

Lautasmalli kuntoon

Värikästä ja täyttävää ruokaa sekä parempia valintoja - näitä kaivataan nyt. Tuulahdus keveyttä, raikkaita makuja ja hyvää oloa on aina paikallaan, etenkin näin alkuvuodesta. Tämä ei missään nimessä tarkoita tinkimistä mauista tai kokonaan herkuista luopumista. Päinvastoin, houkutteleva ja ravitseva, hyvät energiatasot sisältävä silmän ja mielen ruoka on se mitä asiakkaamme haluavat.

Värikkäitä salaatteja kolmella eri astialla Kevään houkuttelevimmat salaatit on mahdollista toteuttaa isoina ja pieninä. Salaattilinjastossa Marinoitu raejuustosalaatti maustaa muun salaattitarjonnan ja tuo kustannustehokkuutta.

Nämä aspektit huomioiden lounastarjonnan muuttaminen on helpointa aloittaa salaattipöydästä, koska samalla muuttuu vaivattomasti koko lounasruokailun runko. Ruokaisat salaatit linsseillä, pavuilla, herneillä, pähkinöillä ja siemenillä höystettynä ovat erinomainen tapa saada lautanen täyteen hyvää oloa. Tuoreutta saa yrteistä, sitruksista ja erilaisista juustoista. Vaikutteet mezemaailmasta antavat vaivattomasti piristystä tarjontaan. Syviä tai pehmentäviä makuja tuovat dipit, tahnat, vinaigretet ja kastikkeet. Tarjoile lisäksi pitaleipää, naanleipää, rieskaa, sämpylää tai mitä tahansa hummuksen tyyppiseen tahnaan dipattavaa leipätuotetta.

Kun salaattipöytä on runsas ja lounaslautanen täyttyy kylmistä alkupaloista, pienenee pääruoan menekki väistämättä. Pääruoan sijaan voisi oikeastaan puhua täydentävästä ruokalajista, joka on lämmin jatkumo runsaalle salaattipöydälle. Tarjonnassa säilyy balanssi kun salaattipöytä monipuolistuu ja lämpimän ruoan painoarvo pienenee. Näin ollen täydentävän ruokalajin tulee olla todella maukas lisä, joka viimeistelee puuttuvan palasen lautaselta. Ylikypsät lihat, paneroidut kalat tai kanat ja mitkä tahansa kappaletuotteet toimivat erinomaisesti runsaiden salaattien ja dippien jatkeena. Ruokajuomana maito on monipuolinen ravintoaineiden lähde, josta elimistö saa tarvittavia rakennusaineita moneen eri tehtävään.

Ilmassa on aistittavissa lounasruoan vallankumous

Syöminen on ainoa hetki, jolloin ihminen käyttää kaikkia aistejaan, joten ruoan visuaalisuus, rakenne ja maku ovat ruokaillessa ensisijaisen tärkeässä roolissa. Todellinen aterianautinto syntyy, kun kaikki aistit saavat sopivaa ärsykettä ja dopamiinit alkavat jyllätä kehossamme. Syvät maut, rapeat komponentit ja kauniit värit yhdistettynä ravintorikkaisiin raaka-aineisiin, juuri sitä on lounasruoan uudistaminen. Värikkäitä tahnoja ja dippejä astioissa

Tuota asiakkaillesi ehjä ja maistuva kokonaisuus, jossa lounaan tarjottavat sulautuvat toisiinsa, eikä mikään jää vaisuksi. Kun lautanen täyttyy ensin salaateilla ja täydentyy sopivasti lämpimällä ruoalla, tarjoat asiakkaalle lounaskaupan päälle hyvän olon.

Samalla vaivalla vaihtuu myös linjaston ilme. Ota vaikutteita brunssimaailmasta ja tee salaattipöydästäsi kaunis kokonaisuus pienillä kulhoilla, leipäkoreilla ja vadeilla. Kun tarjontaa on enemmän, ei kaiken tarvitse olla isosti tarjolla. Osan komponenteista voi koota valmiiksi pieniin astioihin, jonka asiakas ottaa suoraan lautaselleen. Jakamalla esimerkiksi jälkiruoan valmiiksi kippoihin voit ennakoida menekkiä ja vähentää hävikkiä. Ennen uudistuksia mieti asiakassegmenttiäsi ja kilpailijoidesi tarjontaa. Mitä osa-aluetta päivittämällä voi erottautua muista ja tuoda lisäarvoa asiakkaan lounaskokemukseen? Lounaan vallankumous on jo ovella, joten uudistua kannattaa rohkeasti, mutta fiksusti. Pitämällä kokeellisuuden ja asiakkaan kuuntelun tasapainossa, voidaan rikkoa vanhoja kaavoja ja pysyä asiakkaiden suosikkina vielä jatkossakin.

Lisää lukemista Valio Ammattilaiset -palvelusta: reseptit, tuotetiedot, ajankohtaiset artikkelit ja inspiraation lähde – aina ajan hermolla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä