Lounasta klo 11, kiitos!

Terveelliset makumaailmat ja trendikkyys kiinnostavat suomalaista lounasruokailijaa.

Julkaistu

Suomalaiset haluavat syödä lounaalla hyvältä maistuvaa ruokaa. Terveellisyyttä arvostetaan – mutta on muistettava, että sekin voi tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Yhdelle terveellisyys on lisäaineettomuutta, toiselle runsasta kasvisten käyttöä ja kolmannelle kypsentämätöntä tuoreruokaa. Sitä, mikä tekee juuri itselle hyvää.

ISS Ruokailupalveluilla on kokemusta lounasruokailijoista. Sekä julkisella että yksityisellä sektorilla palvellaan päivittäin tuhansia nälkäisiä suomalaisia. Kohtaamisissa on kyselty, mitä suomalainen lounasruokailija haluaa.

"Ruoan alkuperä ja paikallisuus kiinnostavat", kertoo ISS Ruokailupalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan.

"Terveellisyyttä arvostetaan myös. Mutta on muistettava, että terveellisyyskään ei tarkoita hajuttomuutta ja mauttomuutta. Suomalaiset haluavat lounaalla hyvää ruokaa maku edellä. Siksi hyvät raaka-aineet ja toisaalta osaava maustaminen ovat todellisia trendejä juuri nyt."

Lounastajissa on paljon hybridiruokailijoita, joita kuuntelevat omia tuntemuksiaan ja valitsevat itselleen juuri siihen päivään sopivan vaihtoehdon. Yhtenä päivänä se on kevyempi annos salaattibaarista, toisena päivänä herkutellaan pizzalla. Hyvä henkilöstöravintola joustaa ja palvelee monen erilaisen vaihtoehdon haluajia.

Raikas, monipuolinen ja värikäs salaattipöytä on tänä päivänä yhä suositumpi. Paldanin mukaan salaatin halutuimpia lisukkeita ovat broileri, raejuusto, savulohi ja tonnikala.

Terhi Paldan korostaa myös ruoan ja esillepanon visuaalisuutta.

"Ihan tavallisiinkin ruokalajeihin saa vaihtelua tarjoamalla ne välillä vaikka erilaisista astioista. Makkarakastike voidaan tuoda perunoiden lähelle isossa perinteisessä kattilassa sen tavanomaisen GN-astian sijaan. Salaattipöydässä voi vaihdella värejä ja muotoja, ja mausteilla voi kikkailla ja koristellakin. Henkilöstöravintolassa jos missä asiakas täytyy hurmata joka päivä uudelleen."

On kuitenkin kaksi asiaa, jotka vaikuttavan pysyvän työpaikkaruokailussa ennallaan, trendeistä huolimatta.

"Kun päivän listalla on uunimakkaraa, meidän tyytyväisyyskyselymme loistaa pelkkää hymynaamaa", Paldan nauraa.

Ja toinen vakio on ruokailuaika. Koko Suomi menee edelleen syömään klo 11.00.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä