Tunnetko pullovedet – Ota faktat haltuun!

Hyvinvointi- ja luonnollisuustrendit ovat siivittäneet erilaisten pullovesien suosiota kasvuun. Monipuolisen pullovesivalikoiman tarjoaminen mahdollistaa kannattavan lisämyynnin. Perehdy erilaisiin vesiin ja kerro niistä myös asiakkaillesi!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Kiinnostus erilaisia vesiä kohtaan on kasvanut vallitsevien trendien myötä voimakkaasti, mikä on nähtävissä myös kategorian tarjonnan lisääntymisenä. Puhtaan veden arvostus on aina ollut läsnä, mutta kulutuksen nousua tukevat entisestään luonnollisuustrendi sekä kiinnostus tuotteen alkuperää kohtaan. Annosvesien helppous on arvostettu lisäarvo ja vahvistaakseen annosvesien myyntiä täytyy valikoimassa olla valinnanvaraa ympäri vuoden. Monipuolinen vesivalikoima mahdollistaa vaihtelun tarjoamisen asiakkaalle ja valikoiman pysymisen mielenkiintoisena.

Vain Kesprosta vedet-003 1500x1000

Vain Kesprosta -tuotesarjassa on saatavilla nyt 0,5 litran pullojen lisäksi nyt myös pienempiä 0,33 litran annosvesiä, joiden myynnillä on mahdollista kehittää myyntiä kannattavasti. Hyödynnä Kespron edullinen vaihtoehto ja ota annospullot vitriinin ja linjaston vakiotuotteeksi.

Vain Kesprosta lähdevedet, kivennäisvedet ja vichyn valmistaa Finn Spring. Juomiin käytettävä lähdevesi nousee Multilan luonnonlähteestä Keski-Pohjanmaalta. Multilan lähde sijaitsee harvaan asutulla seudulla Lestijärvellä, jossa jääkauden muodostamien harjujen alla muodostuu puhdasta ja raikasta pohjavettä.

Tiedätkö pullotettujen vesien erot?

Miten vedet eroavat toisista ja mitä voisit kertoa niistä asiakkaalle? Avasimme vesien termit ja niiden taustat, ota faktat haltuun!

Lähdevesi

Lähdevesi on maakerrosten siivilöimää luonnollisesti maan pinnalle nousevaa vettä. Vaikka hanavesi Suomessa on maailman parhaimmistoa, on sen ja lähdeveden välillä silti eroa. Lähdevesi suodattuu hitaasti luonnon omien hiekkasuodatinten läpi. Maakerrosten läpi kulkiessaan se liuottaa mukaansa mineraaleja. Vesijohtovesi käytetään kemiallisten prosessien läpi, jotta se olisi juomakelpoista. Lähdevesi on siis yksinkertaisesti luonnon itsensä puhdistamaa vettä, johon ei lisätä mitään eikä siitä oteta mitään pois. Täysin luonnollisena se on mineraaleineen arvokas hyvän olon lähde. Käsittelynä ainoastaan suodattaminen on mahdollista. Lähdeveteen voidaan lisätä myös hiilihappoa.

Vain Kesprosta vedet-114 1500x1000

Hiilihapollinen lähdevesi ja soodavesi

Lähdeveteen voidaan lisätä myös hiilihappoa. Tämä vesi kannattaa valita juoman valmistukseen silloin, kun halutaan mahdollisimman neutraali vesi, joka ei vaikuta millään tavoin juoman lopulliseen makumaailmaan. Hiilihapollisen lähdeveden yhteydessä vastaan voi tulla myös termi soodavesi. Soodavesi on yksinkertaisimmillaan hiilihapotettua vesijohtovettä, eikä siihen ole lisätty muita makuun vaikuttavia ainesosia.

Kivennäisvesi

Kivennäisvedeksi kutsutaan erilaisia kivennäisaineita, kuten kalsiumia, natriumia, vetykarbonaattia, sulfaattia, piitä, fluoria ja magnesiumia sisältäviä vesiä. Kivennäisaineita, jotka vaikuttavat jonkin verran juoman makuun, tulee olla vedessä vähintään 500 mg litraa kohti. Kivennäisvedet voidaan valmistaa joko lisäämällä veteen kivennäisaineet tai pumppaamalla vettä mineraalipitoisista lähteistä. Suoraan lähteistä saatua mineraalipitoista vettä kutsutaan luontaiseksi kivennäisvedeksi. Kivennäisvesi valmistetaan Suomessa pääsääntöisesti kivennäisaineet lisäämällä, luontaista kivennäisvettä pulppuaa maassamme vain yhdestä lähteestä. Maustettuja kivennäisvesiä on ollut markkinoilla pitkään, joskin valikoima on tätä nykyä valtavan paljon laajempi kuin joitakin vuosia sitten. Tarjonta vaihtelee vakiintuneista perusmauista uudempiin, villeihinkin makuyhdistelmiin. Sitruunan makuinen kivennäisvesi on tässä tuoteryhmässä helposti lähestyttävä luottotuote. Suomessa kivennäisvedet ovat olleet pääosin hiilihapotettuja, mutta hiljattain markkinoille on tullut myös hiilihapottomia kivennäisvesiä.

Vain Kesprosta vedet-022 1500x1000

Vichy

Reippaasti kuplivat Vichy-vedet erottaa kivennäisvesistä se, että niissä on myös suolaa. Yleensä vichyissä on myös kivennäisvesiä korkeampi hiilihappopitoisuus. Vichy-kategorian uusimmista tulokkaista löytyy myös kupliltaan ja suolapitoisuudeltaan vahvempia versioita.

Vinkki! Hedelmillä, vihanneksilla, yrteillä sekä syötävillä kukilla saat tuunattua vesien makumaailmaa ja tarjoilun näyttävyyttä herkulliseksi. Kokeile esimerkiksi kurkkusuikaleista tehtyjä rullia ja syötäviä orvokkeja, perinteisiä sitruunanviipaleita unohtamatta!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä