Vastuullista ja terveellistä

Kasvis- ja vegaaniruoan suosio kasvaa globaalisti. Ravintola-asiakkaat toivovat vastuullisia ja terveellisiä annoksia - monipuolisuutta unohtamatta!

Julkaistu

Ravintola-asiakkaat valitsevat annoksensa yhä useammin eettisin perustein ja pohtivat annoksen hiilijalanjälkeä, vastuullisuutta sekä terveellisyyttä. Trendi näkyy myös ravintolamaailmassa. Ravintolat ympäri maailman ovat innostuneet kasvis- ja vegaaniruoasta ja pohtivat uusia tapoja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi.

Pienempi hiilijalanjälki

Terveellisyys, vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys näkyvät asiakkaiden kulutustottumuksissa yhä selkeämmin, ja monet ravintolat ovat osanneet kääntää tämän kilpailuedukseen. Esimerkiksi hotelliketju Ovolo tarjoaa ravintoloissaan ja baareissaan Australiassa ja Hongkongissa vuoden ajan ainoastaan kasvisruokia. The Year of the Veg -aloite on osa Ovolon tapoja vähentää hiilijalanjälkeään. Aiemmin se on esimerkiksi poistanut kertakäyttöiset, muoviset kylpytuotteet ja muovipillit sekä siirtynyt käyttämään biohajoavia materiaaleja kaikissa pakkauksissaan.

Vegaaniruokaa laadukkaasti

Vegaaniruoka on nyt virallisesti salonkikelpoista. Ravintola Ona on Ranskan ensimmäinen vegaaniravintola, joka on saanut Michelin-tähden. Tähti myönnettiin tämän vuoden tammikuussa. Lounais-Ranskassa, lähellä Bordeaux’ta, Aresin kaupungissa sijaitseva ravintola Ona sai myös vihreän lehden, jolla Michelin palkitsee ravintolan kestävän kehityksen valinnoista. Ona on ensimmäinen sataprosenttinen vegaaniravintola Ranskassa, jolle on myönnetty arvostettu Michelin-tähti. Ravintola on perustettu vuonna 2016, ja sen ravintolapäällikkö on Claire Vallee.

ML 3 21 Trendi 002

Apua ja kekseliäitä ideoita

Yhdysvaltalainen vegaanitukkukauppias VEDGEco jakoi tämän vuoden helmikuussa tuhat laatikkoa ruokaa yrityksille testikäyttöön. 1 000 laatikkoa -ohjelman käynnistämisen tarkoituksena on saada itsenäiset ravintolat kokeilemaan kasvipohjaisia tuotteita.

ML 3 21 Trendi 003

Local love on megatrendi

Local love on trendi, jossa halutaan tehdä hyvää paikallisesti, omalle yhteisölle. Pikaruokaketju Burger King auttaa Ranskassa paikallisia viljelijöitä. Ranskalaiset perunanviljelijät kamppailevat koronarajoitusten vuoksi runsaiden satojensa kanssa, jotka ne normaalisti olisivat myyneet ravintoloille. Paikallinen Burger King osti ylimääräiset 200 000 kiloa perunaa, jotka se jakoi autokaistansa asiakkaille. Lisäksi se julkaisi verkossa perunareseptejä asiakkaiden avuksi.

ML 3 21 Trendi 004

Vegaaniravintolat muuttuvat globaaleiksi

Vegaanisia pikaruokaravintoloita on nähty Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä meillä Suomessa, mutta nyt ne alkavat rantautua maailmalla entistä laajemmalle. Kiinalainen pikaruokaravintolaketju Dicos korvasi ensimmäisenä kiinalaisena pikaruokaketjuna eläinperäiset ainesosat kasvispohjaisilla. Kiinassa vegaaniset vaihtoehdot ovat vielä pienessä roolissa verrattuna valtaviin lihan, maitotuotteiden ja merenelävien tuotantoketjuihin. Vegaaniruoka kuitenkin kasvattaa vauhdikkaasti suosiotaan, ja siitä ennustetaan kasvavaa bisnestä Kiinassa lähivuosina.

ML 3 21 Trendi 005

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä