Vielä ihan hyvää syötäväksi

Raaka-aineiden arvostus on vallitsevassa maailmantilanteessa ehkä suurempaa kuin koskaan. Hävikin minimoiminen juuri nyt on taloudellisesti, ekologisesti ja eettisesti tärkeää.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Arla Pro

Kuvat

Arla Pro

Arla Prolla vastuullisuus on lähellä sydäntämme. Me suunnittelemme tuotantomäärät tarkasti, seuraamme hävikkiä monin mittarein, ja tarvittaessa tarttumme poikkeamiin nopeasti. Tavoitteenamme on, että tärkein raaka-aineemme, maidontuottajiemme tiloilla vastuullisesti tuotettu kotimainen maito, päätyy viimeistä pisaraa myöten erilaisina tuotteina asiakkaidemme käyttöön, lautaselle ja lasiin.

Luovuudella ja joustavuudella ruoan ammattilaiset voivat rakentaa asiakkailleen makuelämyksiä myös ylijäävistä raaka-aineista. Vielä ihan hyvää syötäväksi -ajattelun kautta monesta tuotteesta voi vielä hyvin tehdä tarjottavaa seuraavaan kattaukseen, lounaalle tai vitriiniin. Esimerkiksi erilaiset piiraat rakastavat keittiön ylijäämätuotteita – vaikkapa juustopaloja. Aamiaistarjoilusta ylijääneestä jogurtista voi taas loihtia illalliselle upean jälkiruoan, esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmillä ja syötävillä kukilla koristellun pannacottan.

Joskus ylijäävät raaka-aineet voivat toimia vaikkapa yhteisöllisen hävikkipäivän tai -viikon innoittajina. Tämä kaikki on osa suurta kotimaista vastuullisuussuunnitelmaa, joka toimii meidän kaikkien eduksi ateria kerrallaan.

ArlaPro jälkiruoka

Vähemmän ruokahävikkiä

Me Arla Prolla olemme sitoutuneet vähentämään omassa tuotannossamme ja toiminnassamme ruokahävikkiä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Pääsemme tähän sitoutumalla materiaalitehokkuuteen. Panostamme myös pakkausten ekologisuuteen. Haluamme, että laadukkaat tuotteemme saavat vastuulliset pakkaukset, jotka kuitenkin suojaavat ja säilyttävät tuotteet laadukkaina koko niiden elinkaaren ajan hävikin välttämiseksi.

Isossa elintarvikealan yrityksessä hävikkiä ei voi kuitenkaan täysin välttää. Siksi olemme olleet Vantaalla toimivan, yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa organisoivan Yhteisen pöydän säännöllinen lahjoittaja vuodesta 2015 saakka. Yhteisöllisyys on Yhteisen pöydän ja sen verkoston toiminnassa merkittävässä roolissa. Pelkän ruoka-avun jakamisen sijaan verkosto kutsuu ruoka-avun tarvitsijoita mukaan yhteiseen toimintaan, kuten valmistamaan ruokaa ja syömään sitä yhdessä. Koemme, että näin ne tuotteemme, jotka ovat vielä ihan hyviä syötäviksi palvelevat omassa tarkoituksessaan loppuun saakka.


Kinkku-juustoquiche – hävikistä herkuksi

Ostoslistalle:

Valmista näin:

  1. Kauli piirakkapohja sopivan kokoiseksi ja asettele se piirakkavuoan pohjaan. Öljyä piirakkavuoan pohja tarvittaessa.
  2. Aseta taikinan päälle leivinpaperi ja painoksi esim. kuivattuja herneitä.
  3. Paista 160 asteisessa uunissa noin 15-20 min. tai kunnes taikina on lähes kypsä.
  4. Freesaa sipulit voissa. Sekoita joukkoon persilja, pekoni ja kinkku.
  5. Levitä sipuli-kinkkuseos taikinapohjan päälle tasaisesti.
  6. Vatkaa munista rakenne rikki, lisää kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
  7. Kaada muna-kermaseos kinkku-sipuliseoksen päälle, ripottele vielä juustokuutiot tai -raaste piirakan pintaan.
  8. Paista 160-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä