”We make happy campers!”

Camp Kitchen & Bar avasi ovensa reilu vuosi sitten Rukalla. Maailman makuihin ja ensiluokkaiseen palveluun keskittynyt ravintola on löytänyt asiakaskuntansa.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Ville Rinne

Camp Kitchen & Bar avasi ovensa reilu vuosi sitten Rukalla. Maailman makuihin ja ensiluokkaiseen palveluun keskittynyt ravintola on löytänyt asiakaskuntansa. Pakkanen paukkuu yli 20 asteessa, mutta se ei haittaa Rukan uusimmassa ravintolassa, Camp Kitchen & Barissa. Lämmitetyllä terassilla kelpaa istuskella vaikka aamusta iltaan joka päivä.

ML 2 21 Ruka Camp 2 Rukan Camp Kitchen & Barissa viihdytään lämmitetyllä terassilla ympäri vuoden. Terassilta on näkymä suoraan Rukan Family Parkiin.

”Meillä on Rukan lämpimin terassi, joka on erittäin suosittu. Rinnetunnelmaan pääsee, sillä näkymä on suoraan Family Parkiin, lasten maahan, jossa hulinaa riittää.” Keittiöpäällikkö Santtu Väänäsen mukaan yksi Campin sloganeista on: meillä ei ole koskaan jano, nälkä eikä kylmä.

Osaamista ja perehdytystä

Väänänen on viihtynyt Rukalla kymmenisen vuotta. Kun ravintolatila Ruka Valley -hotellin yhteydessä Vuosselissa Itä-Rukalla tuli vuokrattavaksi, keittiöpäällikkö ja kolme muuta omistaja-yrittäjää eivät aikailleet. ”Meillä on pitkä yhteinen taival ja erilaista osaamista. Työnteko yhdessä on mukavaa.”

Santtu hääri aikoinaan jo nassikkana tätinsä hotellissa Saariselällä. Myöhemmin muutaman vuoden pyrähdys Etelä-Suomessa riitti, ja veri veti takaisin pohjoiseen. ”En osaa muutakaan tehdä enkä muualla olla.”

ML 2 21 Ruka Camp 3 Santtu Väänänen ja ravintolapäällikkö Tana Kotivuori rakentavat ravintolan ruokalistoja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Vakiohenkilökuntaan kuuluu neljä työntekijää, mutta tuuraajia on yllin kyllin saatavilla. Esimerkiksi joulusesonkina keittiössä ahersi kahdeksan kokkia ja saman verran henkilökuntaa salin puolella. Talvilomakaudelle ja kevääksi on jo luvassa tekijöitä – osa on ollut mukana jo useana vuonna.n ”Työllistämme paikallista väkeä, ja myös etelästä tulee henkilökuntaa, joka kustantaa lomansa töitä tekemällä. Meillä on erityyppisiä työsuhteita ja aina myös majoitus tarjolla.”

Väänäsen mukaan perehdytys on maailman tärkein asia, joten uudet työntekijät perehdytetään aina työkuvioihin. Siihen voi kulua viikon päivät. ”Jos ei opeta oikein ja kunnolla, se on kuin sahaisi omaa jalkaansa poikki. Paljon on myös vanhoja työntekijöitä, joilla on jo selvät sävelet, ja perehdytys vie vain päivän verran.” Ja mikä parasta: henkilökunnan kesken on hyvä ja nuorekas fiilis. ”Me nauramme paljon. Se, että meillä on hauskaa, välittyy myös asiakkaille.”

Herkkuja kellon ympäri

Campilaiset kuuntelevat asiakkaita tarkasti ja toteuttavat myös toiveita. ”Asiakaslähtöisyys on itsestäänselvyys. Olemme panostaneet kasvisvaihtoehtoihin sekä muihin erityisruokavalioihin, ja synttäriporukoille teemme toivottua ruokaa mahdollisuuksien mukaan. Maailman mauista aasialainen ja keskieurooppalainen keittiö näkyvät ruokalistalla.” Karamellipossu ja köyhät ritarit pääsivät ruokalistalle, kun niitä toivottiin. Jälkimmäisestä on tehty Campissa omannäköinen versio: korvapuustista tehtyä ritaria ei muualta löydy.

ML 2 21 Ruka Camp 5 Camp Kitchen & Bar tarjoilee keittiöpäällikkö Santtu Väänäsen johdolla henkilökunnan omia lempiruokia Turusta Thaimaahan, Nuorgamista New Yorkiin ja maisemareittejä takaisin.

Väänäsen mukaan haastavinta on suunnitella koko päivän tarjonta: ravintola aukeaa jo aamukahdeksalta ja sulkeutuu vasta iltayhdeksältä tai -kymmeneltä. Siinä välissä tarjotaan aamiaista, lounasta keittobuffana tai à la cartena sekä illallista à la cartena. Lisäksi on vielä kahvilavitriini. ”Pyrimme siihen, että kaikkea voi vähän yhdistellä ja että ne tukevat myös toisiaan. Hyvin olemme onnistuneet.”

Toimitusvarmuus pitää

Camp Kitchen & Barin päätukkuri on Kespro, jonka kautta tulevat liki kaikki ravintolan ruokatuotteet. Väänänen on tyytyväinen palveluun. Myös aasialaiseen menuun sopivia raaka-aineita on hyvin saatavilla. ”Olemme tehneet yhteistyötä monta vuotta, Kespron toimitusvarmuus on ykkösluokkaa, mikä on tärkeää. Hankimme paikallisesti muun muassa asiakkaiden suosimaa poronlihaa.”

Raaka-ainetta voi käyttää monipuolisesti eri annoksiin, jotta ei tulisi turhaa hävikkiä.
Santtu Väänänen, Camp Kitchen & Bar

Väänänen kertoo campilaisten käyneen Kespron tuotekehityskeittiö Foodsterissa haistelemassa ideoita ennen ravintolan avaamista. Mieleen jäivät ennen kaikkea kierrätys ja hävikkiruoan vähentäminen. ”Raaka-ainetta voi käyttää monipuolisesti eri annoksiin, jotta ei tulisi turhaa hävikkiä. Tuotekehityskeittiöstä sain muutenkin raikkaita ajatuksia.”

Luottavaisin mielin eteenpäin

Koronan vaikutukset näkyvät edelleen: ravintolassa on paikkarajoituksia, pöytiä desinfioidaan, siivousta on lisätty ja käsidesiä on tarjolla. Väänänen toivoo tilanteen helpottuvan, sillä viime vuonna koko Ruka meni maaliskuun lopussa kiinni. Campia ei kannattanut avata edes kesäksi, koska silloin tehtiin piharemonttia. ”Nyt on tarkoitus olla kiinni vain toukokuu ja kesäkuun alku. Kustannustehokkuuden kannalta hiljainen kausi on aina vaikein, mutta normisesonkina kustannukset pysyvät hyvin kurissa. Katson ihan luottavaisin mielin tulevaisuuteen.”

Asiakkaiden hyvä palaute sekä ruoasta että palvelusta kannustaa henkilökuntaakin. Vuorovaikutteisuus on myös plussaa: somessa ravintolapäällikkö Tana Kotivuori kiittää palautteista ja vastaa kysymyksiin. Asiakasystävällisyys näkyy ja kuuluu.

Camp Kitchen & Barin top 5

ML 2 21 Ruka Camp 4

  • Rukan lämpimin terassi on 40-paikkainen ja avoinna ympäri vuoden. Keväällä lasiseinät avautuvat aurinkoon.
  • Ruoan korkea laatu on sydämen asia ja ravintolan kulmakivi. Tarkoitus on tarjota makumatkoja sekä suomalaisille että ulkomaalaisille.
  • Viiden ruokalajin Glamping- eli Glamorous camping -menu on makujen sinfoniaa ja asiakkaiden suosiossa.
  • Ensiluokkainen palvelu on toiminnan ytimessä. Rinneravintolassa voi istua pöytään ja nauttia.
  • Erilaiset asiakkaat viihtyvät Campissa sulassa sovussa: paikalla on asiakkaita puku päällä tai monot jalassa, lapsiperheitäkin riittää. Jokaiselle on jotakin.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä