Ympäristötekoja yhdessä

Syksyllä markkinoille tulee pakkaus, jollaista Suomessa ei ole vielä ammattilaiskäytössä nähty: Kiilto Natura -sarjan yleis- ja ikkunanpuhdistusaineen pullo on valmistettu kierrätysmuovista.

Julkaistu

Teksti

Kiilto

Kuvat

Kiilto

Uuden kierrätysmuovista valmistetun pullon hiilijalanjälki on jopa 75 prosenttia pienempi kuin neitseellisestä muovista valmistetun pakkauksen. Kespro ja Restel näkevät, että kierrätysmuovista valmistettu pakkaus ja Natura-tuotteet tukevat hyvin heidän vastuullisuustavoitteitaan.

Natura-sarjan kierrätysmateriaalista valmistettu pullo on saanut jo tuoreeltaan paljon positiivista huomiota. Kespron tuotepäällikkö Liisa Puhakka on iloinen uutuudesta.

”Pakkaus sopii hyvin tavoitteisiimme vähentää muovin käyttöä ja lisätä sen kierrätystä.”

Myös Suomen suurimpiin ravintola-alan yrityksiin kuuluvan Restelin hankintajohtaja Pauli Kouhia toivottaa pakkauksen tervetulleeksi.

”Mietimme koko ajan tapoja, joilla voimme vähentää muovia ja lisätä kierrätystä. Odotamme tätä myös tavarantoimittajiltamme.”

Kotimaisuus plussaa

Myös Natura-sarjan biohajoavat, uusiutuvista raaka-aineista valmistetut tuotteet ovat Kesprolle ja Restelille tuttuja.

”Halusimme lähteä heti edistämään Naturan tuloa markkinoille. Näimme, että tuotteet sopivat erinomaisesti Keskon ja Kespron vastuullisuustavoitteisiin”, Puhakka kertoo.

Hän kertoo havainneensa, että ympäristöarvot painottuvat nykyään entistä enemmän myös isojen hotelli- ja ravintolaketjujen valinnoissa.

”Esimerkiksi Joutsenmerkki ja Natura ovat hyvä pari; samoissa maailmoissa liikutaan.”

Puhakan mukaan hotelli- ja ravintolamaailmassa arvostetaan myös kotimaisuutta.

”Tuotanto kotimaassa tarkoittaa yleensä myös helpompaa logistiikkaa, vähempiä kuljetuksia ja kuljetusten pienempää hiilijalanjälkeä.”

Vastuullisuutta kaikilla osa-alueilla

Pauli Kouhia kertoo, että Restel valmistelee parhaillaan uutta vastuullisuusstrategiaansa.

”Kotimainen, vastuullisesti toimiva Kiilto on meille hyvä kumppani. Myös Natura-tuotteet istuvat hyvin arvoihimme”

Kouhia mainitsee, että myös hotellien ja ravintoloiden asiakkaat odottavat yrityksiltä vastuullisuutta, jonka pitää näkyä kaikilla ravintolatoiminnan osa-alueilla.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä