Asennoidu luottavaisin mielin uuteen aikakauteen

Ravintola-ala on valtavan muutosaallon kyydissä. Kehittyvä teknologia vaikuttaa niin työntekoon kuin asiakaskuntaan samalla, kun maapallon tila pakottaa muuttamaan arvomaailmaa ja kulutuskäyttäytymistä. Muutokseen on heittäydyttävä mukaan, mutta miten?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Luottavaisin mielin uuteen aikakauteen

Uusia asenteita, trendejä ja tapoja vakiintuu osaksi arkeamme jatkuvasti muun muassa teknologian kehittymisen ja yleistymisen myötä. Oikeastaan mikään ei ole enää ennallaan, eikä paluuta vanhaan tule. Ellei muutoksen mahdollisuuksia tunnista, voivat ravintolan tulevaisuuden näkymät olla synkät.

  1. Sama raaka-aine, karitsan paahtopaisti, muuttuu asiakastarpeen mukaan: pääsiäisenä annos on näyttävä ja viimeistelty.

Kuningaskuluttaja

Kuluttajat ovat entistä vaativampia ja tietoisempia ravintola-alan vaihtoehdoista. He haluavat laadukasta ruokaa ja tasokasta palvelua, ja ovat myös valmiita maksamaan siitä. Asiakkaan odotusten ylittäminen on entistä vaikeampaa.

Myös kuluttajien odotukset vastuullisesta ravintolatoiminnasta kasvavat. Raaka-aineiden alkuperä ja tuotantoketjun eettisyys voivat olla peruste ravintolan valitsemiselle, siksi niistä kannattaa viestiä asiakkaille.

MN 2 24 Luottavaisin mielin uuteen aikakauteen 2 2. Yksinkertaista asteittain: karitsan paahtopaistin lisukkeina pikkelöityjä sieniä ja paahdettuja juureksia.

Älypuhelimien ja sosiaalisen median myötä jokaisesta on tullut kriitikko, vaikuttaja tai kuvaaja. Tieto onnistumisesta – ja epäonnistumisesta – leviää nopeammin kuin koskaan ennen. Reagointi, virheistä oppiminen ja vuoropuhelu kuluttajien kanssa voivat kääntää haasteet voitoksi, jopa kasvuksi. Kuninkaan kumartamisen sijaan avoin dialogi auttaa paremmin, ja teknologian keinoin se on entistä helpompi tehdä.

Uhka ja mahdollisuus

Teknologia vaikuttaa ravintola-alaan monin tavoin esimerkiksi ruoan kotiinkuljetuksen ja erilaisten sovellusten kasvun myötä. Nämä palvelut kannattaa hyödyntää tai ainakin tiedostaa niiden mahdollisuudet: onko kuljetuspalveluiden, digitaalisten tilaus- ja kassajärjestelmien tai pöytävarauspalveluiden hyödyntäminen eduksi juuri meidän liiketoiminnallemme?

MN 2 24 Luottavaisin mielin uuteen aikakauteen 3 3. Toisinaan voi olla tarve tarjoilla ruoka pakista noutopöydässä – samat raaka-aineet toimivat siinäkin.

Niin paradoksaalista kuin se onkin, tärkeintä muutoksessa on kuitenkin pitää liiketoiminta omannäköisenä. Mikä tekee meistä meidät, mikä on bravuurimme ja miksi meille tullaan aina uudelleen? Muutokseen ei kannatakaan vastata täyskäännöksellä, vaan pienillä ohjausliikkeillä.

Inhimillisyyttä peliin

Palveluliiketoiminnan ydin on yhtenäinen, hyvinvoiva henkilökunta. Siitä huolehtiminen tulisi olla jokaisen ravintolan ykkösprioriteetti. Asiakaskokemusta on vaikea laastaroida hyvällä ruoka- ja juomatuotteella, jos palvelu sakkaa.

MN 2 24 Luottavaisin mielin uuteen aikakauteen 4 4. Rennompi karitsan paahtopaisti tarjoillaan street food -annoksena. Vähentämällä lihaa ja lisäämällä kasviksia myös kulut pysyvät kurissa.

Muutoksen tuomat mahdollisuudet voivat luoda liiketoiminnan kasvua, helpottaa arkea, antaa inspiraatiota ja uudenlaista virtaa, tai parhaimmillaan nostaa tekemisen ja myynnin uudelle tasolle. Kaikki on loppujen lopuksi vain asenteesta kiinni: muutos on pysyvää, valjasta se voimavaraksi.

MN 2 24 Luottavaisin mielin uuteen aikakauteen 5 5. Kun kokin luovuus ja ammattitaito pääsevät loistamaan, kannattaa laittaa kaikki peliin ja luoda jotain ennennäkemätöntä. Karitsan paahtopaisti toimii myös fine dining -annoksessa.

Vinkit!

Karitsan paahtopaistin kypsennyksessä on tärkeintä muistaa kunnon vetäytymisaika.

Paistetut sienet maistuvat paahtopaistin kanssa ja ovat näyttävä osa annosta. Katso uutuussienien tiedot seuraavalta sivulta.

Vihannestukku Kesprossa on upeita, rakenteeltaan, kooltaan ja maultaan erilaisia sieniä. Yhdistele ennakkoluulottomasti!

Juomasuositukset

Lornano Chianti Classico 75 cl 13,5%, Italia 18,21 e plo
Täyteläinen, kehittynyttä tummaa marjaisuutta ja hapokasta kirsikkaa, runsaat maanläheiset tanniinit.

Chateau d'Arsac 75 cl 13,5 %, Ranska 39 e plo
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, hedelmäinen ja kompleksinen.

Hyvä kiertämään – jaetaan kokemuksia!

Oppiminen ja oman osaamisen jakaminen muille on osa inhimillistä, avointa vuorovaikutusta tämän päivän ravintola-alalla. Hyvä kannattaa laittaa kiertämään ja Kespro haluaa olla mukana muutoksessa kohti avoimempaa foodservice-yhteisöä.

Toisilta oppiminen on mahdollisuus ja voimavara muutoksessa koko foodservice-alalle. Tulevaisuudessa me Kesprossa haluamme olla jakamassa näitä tarinoita enemmän: ilmianna meille kollegasi uraauurtava johtamisfilosofia, ilmiömäinen resepti, palveluprosessi, suunnittelu- tai toimintatapa, niin me kerromme siitä eteenpäin jutun muodossa.

Muistatko vielä Pauli Martikaisen haukiwallenbergin, Nehal Siddiquin smash burgerin tai Eero Suhosen risoton? Kenestä puhutaan seuraavaksi, sen päätät sinä.

Kenen toivoisit kertovan Menu-lehdessä ja mistä? Tehdään yhdessä entistäkin mielenkiintoisempi Menu-lehti. Lähetä vinkki linkin kautta.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä