Asiakkaiden luottamus ohjaa Kespron tuoretukkujen kehitystä

Kespron tuoretukkuosaamisessa on otettu kasvuharppauksia viime vuosina. Panostukset palvelutason, laadun ja valikoiman kehittämisessä ovat olleet merkittävät – hankinnan keskittä­minen Kesproon on entistäkin helpompaa.

Julkaistu

Teksti

Pi Mäkilä

Kuvat

Sami Heiskanen

Kespron ennestään vahvojen yleistukkupalvelujen rinnalle on syntynyt Suomen parhaimpien erikoistukkupalvelujen paletti. Kespron erikoistukkuihin kuuluvat tuoretukut Lihatukku, Kalatukku ja Vihannestukku. Lisäksi erikoistukkuihin kuuluu Astiatukku Kespro. Erikoistukut Kalatukku E. Eriksson ja helsinkiläinen Reinin Liha palvelevat asiakkaitaan itsenäisinä toimijoina, mutta toimittavat tuotteitaan myös Kespron tuoretukkujen asiakkaille kaikkialle Suomeen. Näin Kespron asiakkaat pystyvät hyödyntämään vaivattomasti Kalatukku E. Erikssonin kattavaa seafood-valikoimaa ja kalaosaamista sekä Reinin Lihan laadukkaita lihatuotteita.

”Luottamus on tuoretukkukehityksemme ohjaava tekijä. Erikoistukkupalvelumme ovat erittäin laadukkaita, joten asiakkaamme voivat luottaa niihin. Liiketoiminta on sujuvaa, kun asiakkaillamme on sataprosenttinen luottamus siitä, että he saavat meiltä juuri liikeidealleen sopivat tuotteet, kertoo Kespro tuoretukkukehityksestä vastaava osto- ja myyntijohtaja Nora Hortling.

Toimitusketjun ammattilaisia

Kespron tuoretukun erikoisuutena on erittäin laaja valikoima, josta löytyy vaihtoehtoja kaikkiin tilanteisiin. Kespron tavoitteena on, että kaikentyyppiset asiakkuudet voisivat hoitaa kaikki tukkuostonsa Kespron ja sen erikoistukkujen kautta.

Tuoretuotteiden eli lihan, kalan, kasvisten ja hedelmien toimituksessa on varmistettava, että tuotteet säilyvät tuoreina ja laadukkaina alkutuotantopisteestä ravintola-asiakkaan lautaselle saakka.

”Tuoretukkujen tuotteiden laadun on oltava ehdottomasti kunnossa. Pahimmassa tapauksessa laatuongelmat voivat aiheuttaa asiakkaillemme valtavia tappioita omien asiakasmenetyksien kautta. Olemme asiakkaidemme luottamuksen arvoisia ja kannamme vastuumme laadukkaan ja kurantin tavaran toimittamisessa”, Hortling jatkaa.

”Herkkien tuoretuotteiden laadun varmistaminen ei ole yksinkertaista. Olemme toimitusketjun ammattilaisia, joten kun asiakas ostaa tuoretuotteet meiltä, hän voi luottaa siihen, että niin laatu, tuoteturvallisuus, jäljitettävyys kuin vastuullisuusasiatkin ovat kunnossa”, summaa Hortling.

ML 4 21 tuoretukut Fresh 3 Kespron tuoretukun kautta voi tilata yhtä hyvin lähiruokaa pientiloilta, erikoistuotteita kuin isojen toimijoiden raaka-aineitakin.

Hankintakanavat kattavat koko maailman

”Suuren K-ryhmän sateenvarjon alla myös Kesprolla on laajat hankintakanavat ympäri Suomea ja maailmaa. Olemme lisäksi vahvasti läsnä paikallisesti ja kehitämme toimintaa yhdessä toimittajiemme kanssa. Siksi pystymme tarjoamaan sekä pientilojen lähituotettua ruokaa, ulkomailta tuotuja erikoisuuksia että isojen toimijoiden raaka-aineita.”

”Asiakkaidemme työtä helpottaa varmasti myös se, että meiltä tilaamalla saa tuoretuotteiden lisäksi muutkin asiakkaan liiketoiminnassaan tarvitsemat tuotteet”, kiteyttää Hortling.

Kespron tuoretukun valikoima on erittäin laaja, ja tuotteet ovat laadukkaita, turvallisia ja vastuullisia.
Nora Hortling, Kespro

Entistä helpompaa ostamista – sesonkien mukaan

Kespron tuoretukkujen kehittämisen tavoitteena on tehdä ostamisesta helpompaa. Lihatukku, Kalatukku ja Vihannestukku löytyvät Kespronetistä normaalin haun lisäksi myös omilta tilaussivuiltaan, joille päivitetään jatkuvasti sesongin mukaista valikoimaa.

”Jokaisella ravintolalla on varmasti omat vakiintuneet tuotteensa, mutta koska valikoimamme on laaja, tilaussivuilta kannattaa hakea inspiraatiota sesonkituotteista ja valikoimauutuuksista”, Hortling sanoo.

Hän korostaa, että tuoretukun vahvuus on sen muuntautumiskyky monenlaisiin tarpeisiin.

”Tuoretukkumme sopii niin pienille kuin isoille ravintoloille. Lisäksi jaamme Kespro.comissa entistä enemmän tuoretuotteiden asiantuntijuuttamme, jotta mahdollisimman moni pääsisi hyödyntämään osaamistamme.”

Vastuullinen hankinta Kespron vahvuus

Tuoretuotteissa vastuullisuus kiinnostaa kuluttajia jatkuvasti enemmän, mikä asettaa odotuksia myös ravintoloille. Kespron tuoretuotevalikoimassa vastuullisuus näkyy esimerkiksi siten, että kalavalikoimaa kehitetään kestävän kalastuksen periaatteista kiinni pitäen, ja iso osa kalatuotteista on MSC- tai ASC-merkittyjä.

”Vastuullisen valikoiman ja kestävän kalastuksen tukeminen on meille todella tärkeää. Kun asiakas ostaa kalat meiltä, hän voi luottaa siihen, että nämä asiat ovat automaattisesti kunnossa.”

ML 4 21 tuoretukut Fresh 2 Ravintola Meripaviljongissa tarjoillaan tuoreita kala- ja äyriäisannoksia päivittäin. Kuvassa Ravintolakolmion toimitusjohtaja Jenni Keskinen.

Hortling huomauttaa, että osana K-ryhmää Kesprolla on käytössään vuosikymmenten asiantuntemus vastuullisesta hankinnasta, valtavat tuotetutkimusresurssit, tuotelaatukoulutukset sekä tehokkaat auditointiprosessit. K-ryhmä on palkittu useaan kertaan yhtenä maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä.

”Harvalla tukkurilla on vastaava koneisto käytössään. Meillä on aina viimeisin tieto, jolla voimme kehittää hankintamme vastuullisuutta ja tuotteiden laatukriteereitä asiakkaitamme ajatellen.”

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä