Bär Bar – "Brändätään kotimaiset marjat"

Smoothie- ja sandwichbaari Bär Barin perustaja Jasmiina Vilpponen vannoo suomalaisten marjojen nimiin. Hän haluaa valloittaa maailman kotimaisilla superfoodeilla.

Julkaistu

Teksti

Jaana Kalliokoski

Kuvat

Sabrina Bqain

”Kun suomessa alettiin puhua superfoodeista, meillä markkinoitiin eksoottisia goji- ja acai-marjoja, jotka tuotiin Brasiliasta ja Aasiasta. Kaliforniassa, jossa vietin aikaa vuonna 2014, oli tarjolla näistä eksoottisista marjoista tehtyjä smoothieita ja bowleja. Pohdin ääneen puolisolleni, että voisiko suomalaisista marjoista tehdä vastaavaa, mukaan otettavia, helppoja ja terveellisiä välipaloja. Olen käynyt pienestä pitäen marjametsissä ja tykännyt kotimaisista marjoista. Meillä on maailman puhtain luonto ja vesistö. Tutkimusten mukaan suomalainen puolukka päihittää ravintoarvoiltaan ulkomaisen acai-marjan.

”Tavoitteemme on, että suomalaisista marjoista tulisi maailmanluokan supertähtiä.”

Bär Barin ideana on tarjota kotimaisista käsittelemättömistä marjoista tehtyjä smoothieita ja smoothiebowleja, lisukkeena suomalaista kauraa, yrttejä ja kauragurttia. Bär Barissa menee 30 000 kiloa kotimaisia marjoja vuodessa. Vaikka meidät tunnetaan erityisesti marjabowleista, pariloidut sandwichimme trendikkäillä täytteillä ovat ihan yhtä suosittuja.

Valitsimme kilpailutuksen jälkeen kumppaniksemme Kespron. Siinä missä meillä oli aiemmin erikseen marjantoimittajat, saamme nyt kaiken tarvittavan Kesprosta. On hienoa, että Kespro on pystynyt järjestämään meille kotimaista tyrniä ja valkoherukkaa, sillä näitä ei ollut aiemmin sen valikoimissa.

Toivon, että viiden vuoden päästä meillä olisi parikymmentä Bär Baria Suomessa, mutta tähtäämme myös ulkomaille.”

Ketkä?

Bär Barin perustajat Jasmiina ja Petri Vilpponen. Avasimme ensimmäisen Bär Barin Helsingin Itäkeskukseen tammikuussa 2018. Siirryimme syksyllä 2018 Punavuoreen Fredrikinkadulle. Sen jälkeen olemme avanneet Bär Barit Helsinki-Vantaan lentoasemalle, Pasilan Triplaan ja Espoon kauppakeskus Iso-Omenaan. Lisäksi meillä on neljä franchising-liikettä Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Viking Grace -laivalla.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä