Elämää SUP-direktiivin käyttöönoton jälkeen

SUP-direktiivi astui voimaan elokuussa 2021 jännittävien viime hetken muutosten jälkeen. Direktiivimuutos otettiin foodservice-alalla erittäin myönteisesti vastaan.

Julkaistu

Teksti

Liisa Puhakka

Kuvat

Adobe Stock

200 tonnia vähemmän muovia

SUP-direktiivin myötä vähennämme muovin käyttöä yli 200 tonnia vuodessa. Merkittävin vaikutus vähentämiseen on muovisten annosrasioiden ja aterinten myynnin päättymisellä. Lain edellyttämien vähennysten lisäksi korvaamme myös muita muovituotteita aina kun siihen on mahdollisuus. Esimerkiksi vaihtoehtona muoviselle kartonkikahvikupin kannelle Menu-valikoimasta löytyy kompostoituva kuitukansi, joka on tehty bagassista ja puukuidusta.

SUP-lainsäädäntö auttaa merkittävästi Keskon muovilinjaustavoitteen saavuttamisessa, eli vähentämään muovin käyttöä 20 % omien merkkituotteiden pakkauksissa vuoteen 2025 mennessä. Asiakkaamme ratkaisevat kuitenkin lopputuloksen, kun tavoitellaan muovitonta tulevaisuutta.

Take away -myynnin kasvun myötä noutopakkauksissa on siirrytty vastuullisiin ratkaisuihin ja uusiutuvat sekä kompostoituvat materiaalit ovat jo nyt laajasti käytössä. Myös muovin kierrättäminen on merkittävässä roolissa. Esimerkiksi meristä talteen kerätty muovi on yksi mahdollisuus ympäristön muoviongelman ratkaisussa, mutta työtä muutoksen eteen on tehtävä vielä paljon.

Kespro on vastuullinen kumppanisi

Me Kespron hankinnassa seuraamme aktiivisesti materiaalien kehitystä. Haemme valikoimiin erilaisia materiaaliratkaisuja, jotta kaikki asiakkaamme löytäisivät mahdollisimman vastuulliset tuotteet käyttöönsä.

Erityisesti lautasten ja annosrasioiden kehityshankkeet ovat juuri nyt kiinnostavia. Näyttää vahvasti siltä, että puupohjaiset raaka-aineet tulevat korvaamaan fossiilista muovia. Tästä muodostuu vastuullisuusnäkökulmasta katsottuna positiivinen kierre: raaka-aineet ja valmistus siirtyvät enemmän lähialueille, lyhyemmät kuljetusmatkat pienentävät hiilijalanjälkeä ja lyhyempi toimitusaika palvelee koko ketjua.

Hyvä esimerkki vastuullisesta ratkaisusta ovat Menu puukuituaterimet. Ne valmistetaan puunjalostuksen sivuvirroista, raaka-aineet ovat kotimaisia ja aterimien tuotanto on Suomessa. Puukuituaterimet kestävät konepesun, joten tuotteiden uudelleenkäyttömahdollisuus on merkittävä parannus verrattuna vanhoihin, kertakäyttöisiin muoviaterimiin.

Puupohjaiset raaka-aineet tulevat korvaamaan fossiilista muovia.
Liisa Puhakka, Kespron nonfood-valikoiman tuotepäällikkö

Tällä hetkellä koronapandemian jälkeinen maailmanlaajuinen toimitusketjujen pettäminen aiheuttaa ongelmia raaka-ainepulan ja kuljetuskapasiteetin vähyyden takia. Pyrimme kuitenkin edistämään saatavuustilannetta yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa, ja valikoiman laajuuden avulla pystymme takaamaan saatavuuden asiakkaille.

Kunnianhimoinen vastuullisuustyö jatkuu

Marraskuussa 2021 Dow Jones listasi Keskon maailman johtavien kestävän kehityksen yritysten joukkoon. Kunnianhimoinen vastuullistyömme jatkuu edelleen, ja saavutamme tavoitteet yhdessä asiakkaiden kanssa. Tarjoamme vastuullisia valintoja ja asiakaskuntamme on lähtenyt isolla sydämellä mukaan toteuttamaan konkreettisia vastuullisuustekoja kanssamme. Tästä on hyvä jatkaa!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä