Elämäntapojen muutos tuo uudenlaisia vaatimuksia ravintolakokemukselle

Hygieniavaatimukset kasvavat jatkuvasti muuttuvassa maailmassa ja uudenlaisten terveyteen liittyvien haasteiden valossa. Ravintoloilta odotetaan nyt korkeampaa hygieniatasoa, kunnollisia hygieniatuotteita asiakkaiden käyttöön sekä vastuullisia ratkaisuja.

Julkaistu

Teksti

Essity

Kuvat

Essity

Yhä useampi kuluttaja jakaa ravintolakokemuksensa sosiaalisessa mediassa, jolloin arvostelut ovat kaikkien nähtävissä. Arvosteluja luetaan aktiivisesti ja käyttäjät valitsevat ravintolat usein pitkälti kävijäkokemuksiin perustuen.

”Kilpailu on kovaa ja asioiden pitää toimia ravintoloissa sujuvasti perusasioista lähtien. Ravintolasalin sekä saniteettitilojen tulee olla mukavia ja siistejä, ja lautasliinoja, käsipyyhkeitä ja saippuaa tulee olla aina saatavilla. Lisäksi ravintoloilta odotetaan kestäviä ratkaisuja, joilla pystytään vähentämään jätteiden määrää sekä esimerkiksi parantamaan ammattilaisten työympäristöä”, sanoo Torkin asiakasmarkkinointipäällikkö Nina Rantanen.

Ravintolakäynti on kokonaiselämys – asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa moni seikka

Ravintolakäynnissä on tietysti kyse hyvän ruoan nauttimisesta, mutta käynnin miellyttävyyteen vaikuttaa myös moni muu asia, kuten pöytien kattaus, vuorovaikutus henkilökunnan kanssa sekä puhtaus ja siisteys. Tutkimus osoittaa, että yhden tunnin aikana asiakkaan katse kiinnittyy 7 000 kohteeseen ravintolan eri alueilla. Tämä korostaa sitä, että ravintolakokemukseen vaikuttaa hyvin moni eri tekijä.1

Suomalaisasiakkailla teetetyn tutkimuksen mukaan ravintolakäynnin tärkein tekijä on ruoka (84 %), mutta heti sen jälkeen merkityksellisimpänä seikkana pidettiin pöydän ja ympäristön siisteyttä (62 %). Suurimman pettymyksen ravintolakäynnissä aiheuttavat useimmiten WC-tilojen epäsiisteys ja huono palvelu.2

Torkin ratkaisut hyvään ravintolakokemukseen

Torkin ratkaisut ovat helppokäyttöisiä, hygieenisiä ja vastuullisia valintoja ravintolasaliin ja saniteettitiloihin:

Tork PeakServe® Continuous® käsipyyhe tuo hygienian kaikkien käyttäjien saataville. Keskeytyksettömän käsipyyhejärjestelmän avulla pyyhkeen saa aina otettua sujuvasti ja helposti. 50 % tiiviimmäksi puristettujen käsipyyhenippujen ansiosta käsipyyhesäkkiin mahtuu enemmän käsipyyhkeitä, varastotilaa säästyy ja kuljettamisen ympäristövaikutus on vähäisempi.

Tork annostelija vaahtosaippualle vähentää saippuan kulutusta ja veden käyttöä jopa 50 %. Harvemmat täyttökerrat säästävät siivoushenkilöstön aikaa. Kertakäyttöisellä pumpulla varustettu sinetöity täyttöpullo vähentää ristikontaminaation vaaraa.

Tork hylsytön Mid-size Twin WC-paperi tuottaa vähemmän jätettä, koska rullissa ei ole hylsyä. Hiilijalanjälki on 11 % pienempi perinteisiin pieniin WC-paperirulliin verrattuna. Annostelija suojaa wc-paperia pölyltä, lialta ja muiden käyttäjien kosketukselta.

Tork Reflex® annostelija vetopyyhkeille annostelee käsipyyhkeitä hygieenisesti arkki kerrallaan. Se vähentää käsipyyhkeiden kulutusta 37 % verrattuna perinteiseen vapaasti purkautuvaan vetopyyhkeeseen. Arkki kerrallaan annostelu on hygieeninen vaihtoehto keittiöön, koska silloin käyttäjä koskee vain yhteen paperipyyhkeeseen kerrallaan.

Tork annostelija

Tork Xpressnap Fit® lautasliina-annostelija vähentää lautasliinojen kulutusta ja sitä kautta jätettä, koska annostelijasta otetaan hygieenisesti kerrallaan vain yksi lautasliina. Annostelijaan voi lisätä oman mainoskuvan.

Ravintolan hygieniasta huolehtiminen herättää asiakkaissa luottamusta

Torkin teettämän tutkimuksen mukaan seitsemän kymmenestä vastaajasta kertoi, että kodin ulkopuolisen ympäristön puutteellinen hygienia rajoittaa elämää ja vähentää siten käyntejä esimerkiksi ravintoloihin3. Ravintolakävijät kaipaavat vahvistusta sille, että ravintoloissa asiointi on turvallista ja että hygieniasta pidetään huolta tilanteessa kuin tilanteessa.

Hygieniaan liittyviä vinkkejä ravintoloille:

Hyvä ravintolahygienia

  • Varmista, että ravintolahenkilökunta pyyhkii aktiivisesti ja näkyvästi niitä pintoja, joita kävijät koskevat.
  • Tarjoa asiakkaiden käyttöön tarvittaessa käsidesiä heti sisääntulon yhteyteen.
  • Ota saniteettitiloissa käyttöön sensorisaippua-annostelija sekä kertakäyttöiset käsipyyhkeet käsienkuivaimien tai kangaspyyhkeiden sijaan. Paperipyyhe myös suojaa käsiä, kun suljet hanan tai tartut ovenkahvaan.
  • Tarjoa asiakkaiden käyttöön annostelijasta hygieenisesti yksittäin otettavia lautasliinoja.

1Tobii toteutti katseen liikettä ja kiinnittymistä kartoittaneen tutkimuksen Torkin toimeksiannosta. Tutkimus toteutettiin Tukholmassa sijaitsevassa ravintolassa helmikuussa 2015. Yhteensä kymmentä asiakasta pyydettiin 1) nauttimaan juoma baarissa, josta oli näkymä avoimeen keittiöön, 2) pesemään kätensä WC-tiloissa ja 3) syömään päivällistä ravintolan ruokailutiloissa. Asiakkaat käyttivät tunnin kestäneen vierailunsa ajan katsetta seuraavia silmälaseja, joihin asennetut mikrokamerat tallensivat silmien jokaisen liikkeen ja katseen kiinnittymiset.

2United Minds toteutti tutkimuksen Torkin toimeksiannosta maaliskuussa 2015. Tutkimukseen osallistui 3 087 vastaajaa, jotka olivat käyneet ravintolassa vähintään kerran viimeisen kuukauden aikana. Otos jakautui tasaisesti kuudelle markkina-alueelle (Suomi, Yhdistynyt kuningaskunta, Ranska, Saksa, Venäjä ja Alankomaat).

3United Minds toteutti tutkimuksen Torkin toimeksiannosta marras-joulukuussa 2017. Tutkimukseen osallistui 15 530 vastaajaa 15 maasta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä