5 vinkkiä ravintolan ympäristöystävällisyyteen

Yhdeksän kymmenestä asiakkaasta pitää ravintolan siisteyttä ja puhtautta tärkeämpänä kuin saamaansa palvelua. Mutta sekään ei vielä riitä. Puhtaus on tehtävä kestävällä tavalla.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Essity; Anne Penttilä

Kuvat

Essity

Jatkuvasti ylläpidetty siisteys ja puhtaus on tietenkin perusasia ruokaa valmistavalle ja tarjoavalle yritykselle. Lipsahduksista jää kiinni, ja niiden vaikutukset kertautuvat ikävästi, koska yhä useampi kuluttaja jakaa kokemuksiaan sosiaalisessa mediassaan.

Reilusti yli puolet kuluttajista myös lukee arvosteluja valitessaan ravintolaa.

Puhtaus, hyvä ruoka ja palvelu sekä miellyttävä miljöö eivät kuitenkaan enää riitä. Yhä useamman asiakkaan haukansilmä kiinnittää huomiota myös ravintolan toiminnan ympäristöystävällisyyteen. Tarvitaan ekologisesti kestäviä ratkaisuja hygieniatasosta tinkimättä.

Yrittäjän näkökulmasta ympäristön kannalta kestävän toiminnan tulisi tarjota hyvä asiakaskokemus ja olla myös helppoa ja kannattavaa toteuttaa. Essity on kehittänyt Tork-hygieniatuotteisiinsa ratkaisuja, joiden avulla se onnistuu.

Pienet muutokset päivittäisissä rutiineissa voivat tehdä ravintolasta kestävämmän – yksi pakkaus, paperi ja lautasliina kerrallaan.

Kolme yritysesimerkkiä

Kulutuksen vähentämiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen on kolme tehokasta tapaa: vähennä, käytä uudelleen ja kierrätä.

Kolme eri kokoista ravintola-alan yritystä ovat löytäneet hyviä keinoja pyrkiessään kestävämpään tulevaisuuteen.

MOD Pizza on yksi USA:n nopeimmin kasvavista fast casual -konseptin pizzaketjuista, ja se pyrkii vähentämään jätettä kaikilla toiminnan osa-alueilla. Ruokailualueille on sijoitettu annostelijoita, jotka annostelevat yhden lautasliinan kerrallaan. Asiakkaat eivät ota ylimääräisiä ”varmuuden vuoksi”

Sodexo palvelee yli 9 000 toimipistettä Pohjois-Amerikassa ja on rohkaissut 82 prosenttia toimipisteistään ottamaan talteen käytetyn paistoöljyn. Öljy käytetään uudelleen biodieselin raaka-aineena.

Barcelonalainen vegaaninen ravintola 2Y käyttää kierrätettyjä maissitärkkelyksestä valmistettuja tarjottimia ja aterimia ja pakkaa noutoateriat sokeriruokomassasta valmistettuihin pakkauksiin.

essity 5 vinkkiä

Kestävään hygienian ylläpitoon

Innovatiiviset tuotteet auttavat ravintoloitsijaa kehittämään omaa toimintaansa kestävästi ja samalla helpottavat hygienian ylläpitoa.

Asiakas haluaa puhtautta ja kestavasti 007 Arkki kerrallaan annostelu on hygieeninen vaihtoehto myös keittiöön.

Tork Xpressnap Fit

Annostelee yhden lautasliinan kerrallaan. Pienentää kulututusta vähintään 25 prosenttia verrattuna perinteisiin lautasliina-annostelijoihin. Täysin suljettu annostelija suojaa lautasliinoja. Asiakas koskee aina vain käyttämäänsä lautasliinaan ja saa aina puhtaan liinan.

Tork Reflex -vetopyyhe

Käsienkuivaus- ja pintapyyhintäratkaisu ammattimaiseen ympäristöön vähentää kulutusta 37 prosentilla verrattuna Tork-vetopyyhejärjestelmään. Arkki kerrallaan annostelu on hygieeninen vaihtoehto myös keittiöön, koska käyttäjä koskee vain käyttämäänsä paperipyyhkeeseen.

Tork hylsytön wc-paperi

Kompakti rulla kestää jopa viisi kertaa pidempään kuin perinteiset wc-paperirullat. 11 prosenttia pienempi hiilijalanjälki ja 88 prosenttia vähemmän jätettä verrattuna hylsylliseen wc-paperirullaan. Annostelija suojaa wc-paperia pölyltä, lialta ja muiden käyttäjien kosketukselta.

Essity

  • Maailman johtava hygienia- ja terveystuoteyhtiö, joka on sitoutunut parantamaan hyvinvointia tuotteillaan.
  • Nimi tulee englannin kielen sanoista essentials ja necessities.
  • Tunnetuimpia TENA- ja Tork-tuotteita myydään lähes 150 maassa.
  • Tork on maailman johtava työpaikkahygienian tuotemerkki.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä