Käsihygienia on entistä merkittävämpi osa asiakaskokemusta

Kespron blogissa Nina Rantanen: ”Hygieenisyys ei ole työntekijöille tai asiakkaille sivuseikka vaan toimintaedellytys. Päävastuu turvallisista ja vastuullisista vierailuista on yrityksillä, ja käsihygienia on entistä merkittävämpi osa asiakaskokemusta.”

Julkaistu

Teksti

Nina Rantanen

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Hygienia on korostunut viimeisen parin vuoden aikana ennennäkemättömällä tavalla, ja kuluttajat odottavat yrityksiltä panostuksia erityisesti käsihygieniaan. Mitä yritysten tulisi ottaa huomioon mikrobien leviämisen estämisessä ja tehokkaan käsihygienian varmistamisessa?

Mikrobit tarttuvat kosketus- ja pisaratartuntoina, ja siksi hyvän käsihygieniatason ylläpitäminen on yksi parhaista keinoista torjua tartuntoja. Ahkera ja huolellinen käsienpesu on tehokas tapa estää infektioiden leviämistä, ja käsien kuivaamisella on siinä tärkeä rooli. Saniteettitiloissa tulee olla riittävästi saippuaa ja käsipaperia, jotta työntekijät ja asiakkaat voivat kokea olonsa turvalliseksi ja mukavaksi koko vierailunsa ajan.

Alasta riippumatta olemme koronaviruspandemian myötä siirtyneet uudenlaiseen hygieniastandardiin, jossa hygieenisyys ei ole työntekijöille tai asiakkaille enää sivuseikka vaan toimintaedellytys. Päävastuu turvallisista ja vastuullisista vierailuista on yrityksillä, ja käsihygienia on entistä merkittävämpi osa asiakaskokemusta.

Viime vuonna tehdyssä kansainvälisessä kyselyssä 1' yli neljä viidesosaa vastaajista kertoi odottavansa, että yleisissä saniteettitiloissa huolehditaan turvallisesta hygieniaympäristöstä jatkossa paremmin kuin ennen koronakriisiä. Se tarkoittaa, että julkisten tilojen hygieniaratkaisuihin kohdistuu tulevaisuudessa aiempaa kovempia vaatimuksia. Käyttäjät odottavat, että saniteettitiloissa asioiminen on sujuvaa, odotusajat lyhyitä ja käsipapereita aina saatavilla. Samalla suuri osa siivoojien tekemistä paperiannostelijoiden tarkistuksista on turhia.

Älykkäiden dataan perustuvien hygieniaratkaisujen, Tork Vision Cleaning, avulla siivoojat voivat saada reaaliaikaista tietoa esimerkiksi annostelijoiden täyttöasteesta ja kävijämääristä, mikä vähentää turhia paperiannostelijoiden tarkastuskäyntejä, helpottaa ja sujuvoittaa tilojen huoltoa sekä parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Modernien käsipyyheannostelijoiden suunnittelussa on huomioitu entistä paremmin myös hygieenisyys ja helppokäyttöisyys. Esimerkiksi Torkin PeakServe® Continuous™ -annostelija vähentää käsipyyhkeiden kulutusta annostelemalla yhden arkin kerrallaan sekä tehostaa hygieniaa, kun käyttäjä koskee vain ottamaansa pyyhkeeseen. Lisäksi patentoidun keskeytyksettömän järjestelmän ansiosta pyyhe on aina esillä ja käyttäjä saa otettua sen helposti ja sujuvasti.

Käsien pyyhkiminen ei ole ainoastaan niiden kuivaamista varten, vaan se on olennainen osa hygieenistä käsienpesua samoin kuin saippuan ja lämpimän veden käyttö. Paperipyyhkeet poistavat käsiin jääneitä viruksia ja bakteereita mekaanisesti, minkä vuoksi niitä suositellaan käytettävän ilmapuhaltimien sijaan, jotka linkoavat pisaroita ilmaan ja lisäävät riskiä mikrobien leviämiseen ilman kautta.

Kertakäyttöinen paperi on hygieenisempi väline kuivaamiseen kuin esimerkiksi kangaspyyhe, joka kerää mikrobeja itseensä. Lisäksi paperipyyhkeitä voidaan käyttää käsien suojaamiseen pintoja ja ovenkahvoja koskettaessa. Paperikäsipyyhkeen edut ovat siis mittavat.

Asiakkaat asettavat entistä enemmän painoarvoa käsihygienialle, joten yritysten on pohdittava, miten ne voivat varmistaa turvallisen ja vastuullisen asiakaskokemuksen myös jatkossa. Hygieenisen asiakaskokemuksen varmistamista helpottaa Torkin laaja tuotevalikoima, johon kuuluvat esimerkiksi automaattiset käsipyyheannostelijat, desinfiointiaineet, lautasliina-annostelijat sekä älykkäät puhtaanapitoratkaisut.

1' United Mindsin yhdessä CINT:n kanssa vuoden 2020 huhtikuussa toteuttama tutkimus. Tutkimuksessa tutkittiin seitsemää markkina-aluetta: Iso-Britannia, Yhdysvallat, Kiina, Saksa, Ranska, Espanja ja Ruotsi. Vastaajia oli yhteensä 7067.

Nina Rantanen 150
Nina Rantanen
Customer Marketing Activation Manager
Tork / Oy Essity Finland Ab

Essity on johtava maailmanlaajuinen hygienia- ja terveysalan yritys, jonka Tork-tuotemerkki tarjoaa ammattimaisia hygieniatuotteita ja -palveluja asiakkaille maailmanlaajuisesti ravintoloista ja terveydenhuoltolaitoksista aina toimistoihin, kouluihin ja teollisuuslaitoksiin. Tuotteisiin kuuluvat annostelijat paperipyyhkeet, WC-paperi, saippua, lautasliinat, puhdistusliinat, mutta myös tietoon pohjautuvan siivouksen ohjelmistoratkaisut.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä