Ravintolan Wc-tilan hygienia pitää olla kunnossa. Se on helppoa. Tarkista nämä 3 asiaa.

Hygienia tulee olemaan megatrendi, jonka rooli kasvaa räjähdysmäisesti kaikkialla maailmassa tulevina vuosina. Tämä on väistämätöntä, jotta voimme jatkaa turvallisesti pandemian jälkeiseen maailmaan.

Julkaistu

Kuvat

Metsä Tissue

1. Tarjolla on paperinen käsipyyhe käsien kuivaamiseen

Kertakäyttöiset paperipyyhkeet vähentävät todennäköisimmin virusten leviämistä. Tämä johtuu siitä, että mekaaninen hankaus poistaa bakteereita paremmin kuin lämmin ilma, joka levittää bakteereja ympäri huonetta puhalletun ilman mukana. Ja toisin kuin kangaspyyhe, arkkeina annosteltava paperi ei aiheuta käyttäjälle eikä laitteen täyttäjälle riskiä koskea jo käytettyyn paperiin.

Paperinen käsipyyhe on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) käsienpesuohjeen mukainen kuivaustapa. Lisäksi paperin avulla voi välttää ylimääräistä kosketuspintojen käsittelyä, esimerkiksi sulkemalla hanan paperin avulla.

Onneksi paperi on tutkimusten mukaan myös toivotuin kuivaustapa (67 % suomalaisista*) – joten hygienia ja asiakkaiden toiveet kulkevat käsi kädessä!

Asiakas pesemässä käsiä

2. Annostelijat on mitoitettu oikein tilan kävijämäärään – ja ne toimivat

Tarkista, että saippua- ja paperiannostelijat toimivat. Nyt on aika päivittää pois temppuilevat ja vanhentuneet ratkaisut. Mikäli asiakas ei saa huolehdittua käsihygieniastaan rikkinäisten saippua-annostelijoiden tai jumiutuneen pyyheannostelijan takia, se ei kerro hyvää yrityksen prioriteeteista.

Jos wc-tilassa on jatkuvasti paperi tai saippua loppu, on annostelija kävijämäärään nähden liian pieni. Olethan ottanut huomioon, että nykyisessä poikkeustilanteessa paperin ja saippuan kulutus on kasvanut – ja tulee kasvamaan edelleen. Vielä tammikuussa 2020 ihmisistä vain 86 % pesi kätensä käytyään julkisessa wc:ssä*. Hygieniaratkaisuja käyttää nyt – toivottavasti – huomattavasti suurempi prosentti kävijöistä.

Toinen vaihtoehto on, että annostelija ei ole mitoitettu oikein haluttuun huoltoväliin. Esimerkiksi Katrinin System Towel XL -käsipyyherulla riittää yli 700 kuivaukseen. Tuotetta käytetään suuren kävijämäärän julkisissa tiloissa, mutta yhtä lailla pienemmissä wc-tiloissa, sillä suuremman käyttäjämäärän ratkaisulla voi harventaa täyttöväliä huomattavasti. Näin varmistat, että paperi, saippua ja käsihuuhde eivät lopu kesken.

3. Älä oikaise kohtien 1-2 toteuttamisessa

Hygienia tulee olemaan megatrendi, jonka rooli kasvaa räjähdysmäisesti kaikkialla maailmassa tulevina vuosina. Tämä on väistämätöntä, jotta voimme jatkaa turvallisesti pandemian jälkeiseen maailmaan.

Viime kevät asetti meidät yllättävään tilanteeseen. Moni yritys ja organisaatio teki silloin nopeita ratkaisuja hygieniatason turvaamiseksi. Hyvä niin. Nyt on kuitenkin aika nostaa rimaa, sillä vaatimustaso hygienian suhteen tulee jatkossa vain kasvamaan. Työntekijöiden ja asiakkaiden hyvään käsihygieniaan panostaminen on vastuunkantoa, jota odotetaan nyt kaikilta.

Erinomaiseen alkuun pääset, kun otat väliaikaisen patenttiratkaisun sijaan käyttöön pysyvän ja luotettavan hygieniajärjestelmän. Altaiden reunalla seikkailevat sekalaiset saippuapullot ja paperipaketit kannattaa vaihtaa annostelijoihin, jotka pitävät tuotteet hygieenisinä. Myös ilmakuivaimen osalta pitää pohtia, kannattaako sitä ottaa käyttöön vuoden tai kahdenkaan sisällä. Onko käsin kirjoitettu Poissa käytöstä -lappu kestävä ratkaisu tulevaisuudessa, jossa hygienia on tärkeämpää kuin koskaan?

Wc – tila on ravintolan käyntikortti.

Asentamalla wc-tilaan Katrin-hygieniaratkaisun luot parhaan mahdollisen kävijäkokemuksen, jossa puhtaudesta ja tyylistä ei tarvitse tinkiä. Koska ratkaisut on mukautettu wc-tilojen kävijämääriin ja huoltoväleihin, on helppo luoda ympäristö, jossa kaikki viihtyvät. Kävijöistä tuntuu, että heitä arvostetaan, ja he haluavat tulla takaisin.

*Lähde: TNS Kantar / Toilet Study 2020

Linkki: THL käsienpesuohje 2020 - tulostettava A4

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä