Maailman paras tapa kuivata kädet löytyy läheltä

Kespron blogissa Julia Laaksonen: ”Hygienia on nyt tärkeämpää kuin koskaan, eikä vaatimustaso sen suhteen tule enää laskemaan. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilökunta- ja asiakas-wc-tiloissa hyvästä käsihygieniasta tulee vastuullisuuskysymys.”

Julkaistu

Teksti

Julia Laaksonen

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Hygienia on nyt tärkeämpää kuin koskaan, eikä vaatimustaso sen suhteen tule enää laskemaan. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilökunta- ja asiakas-wc-tiloissa hyvästä käsihygieniasta tulee vastuullisuuskysymys.

Wc-kävijällä pitää olla käytössään riittävä määrä saippuaa ja paperia, sillä ne mahdollistavat oikeaoppisen käsihygienian ja turvallisuuden. Saippuan ylivoimaisuus käsienpesussa on kaikille tuttu. Käsien kuivaamisessa taas paperi on maailman paras vaihtoehto. Mutta miksi näin on? Kerrataan viisi keskeisintä ylivoimatekijää, jotka puhuvat paperin puolesta.

Hygienia

Paperinen käsipyyhe on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen käsienpesuohjeen mukainen tapa kuivata kädet. Henkilökohtainen paperipyyhe ja mekaaninen hankaus poistavat pesun jäljiltä käsiin jääneet mikrobit. Lisäksi kertakäyttöinen paperi ei aiheuta käyttäjälle riskiä ja täyttäjälle tarvetta koskea jo käytettyyn kuivausvälineeseen.

Käytettävyys

Ilmakuivain levittää ilmavirran mukana käsiin jääneet mikrobit ilmaan, ja esimerkiksi lapsille ilmavirta saattaa suunnata suoraan kohti kasvoja. Tekstiilipyyhe annostelijassa on myös usein liian korkealla lasten käytettäväksi. Paperinen käsipyyhe on helppo ojentaa lapselle.

Lisäksi paperi palvelee myös muissa tarpeissa, kuten tahrojen pyyhinnässä. THL suosittaa käsienpesuohjeessaan sulkemaan hanan paperin avulla, mikäli wc:ssä ei ole automaattihanaa.

Vastuullisuus

Vastuullisuus on tutkimusten perusteella hinnan ja laadun ohella yksi merkittävimmistä ostokriteereistä. Paperi on yksi harvoista tuotteista, joiden raaka-aine on 100 % uusiutuvaa ja sen valmistus kiinteä osa suomalaista historiaa ja kotimaista osaamista. Hyvin hoidettu pohjoinen metsä kasvaa enemmän kuin sitä käytetään.

Kustannustehokkuus

Hygieniajärjestelmä on kokonaisuus, johon kuuluvat paperisen käsipyyhkeen lisäksi wc-paperi, saippua ja annostelijat. Itse paperin osuus kustannuksista on noin 1–1,5 %. Suurin kustannus on työ, joten kustannusten kannalta tehokkainta on verrata haluttua täyttöväliä annostelijalle.

Jos kuitenkin haluat laskea paperisen käsipyyhkeen ja tekstiilipyyhkeen vuosikustannukset, löytyy tähän valmis laskuri.

Käyttäjien mieltymykset

Suomalaisista 67 prosenttia toivoo, että julkisessa wc-tilassa on paperinen käsipyyhe käsien kuivaamiseen. (Toilet Study 2020 / TNS Kantar).

Kuten sanottua, käsien pesusta on tulossa yksi nousevimmista vastuullisuuskysymyksistä – käsienpesua ja sen mahdollisuutta kohtaan asetetaan yhä suurempia odotuksia. Siihen kannattaa siis tulevaisuudessa kiinnittää yhä enemmän huomiota erityisesti asiakaspalveluun keskittyvissä yrityksissä.

Huolehditaan yhdessä huipputason hygieniasta!

Julia Laaksonen 150x150

Julia Laaksonen
Marketing Manager
Metsä Tissue

Kirjoittaja työskentelee Metsä Tissuen hygieniatuotteiden markkinoinnissa. Tissuen Katrin tarjoaa älykkäät ja käytännölliset hygieniaratkaisut kaikkiin julkisiin wc-tiloihin ja työpaikoille. Korkeimpia puhtaus- ja hygieniastandardeja tukevat ratkaisut valmistetaan vastuullisesti alusta loppuun. Pehmopaperit ja annostelijaratkaisut Kespron valikoimissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä