Erikoisruokavaliot vaivattomasti valmiilla tuotteilla

Erikoisruokavalioiden mukaisen annokset ovat usein haaste ammattikeittiön arjessa. Valmiit ERV-tuotteet tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun henkilöstön kuormitukseen.

Julkaistu

Teksti

Feelia Oy

Kuvat

Feelia Oy

Varhaiskasvatuksen, koulujen ja hoivapuolen ateriapalveluissa erikoisruokavalioateriat ovat jo merkittävä osa päivittäistä toimintaa. Esimerkiksi koululaisista arviolta 6–8 %:lla on jokin erikoisruokavalio. Monissa ruokapalveluyksiköissä erikoisruokavalioiden mukaiset ateriat valmistetaan itse keittiöllä, ja valmistus on pienen joukon vastuulla. Tämä on on hyvin haavoittuvainen osa ruoan valmistusta.

Valmiilla erikoisruokavaliotuotteilla voidaan nopeuttaa aterioiden valmistusta ja pitkän säilyvyyden ansiosta varmistaa tuoteturvallisuus kaikissa tilanteissa. Tuotteiden avulla pystytään myös keventämään työntekijöiden henkistä kuormitusta ja lisäämään työnkiertoa dieettiruokien valmistuksessa.

Helppo ratkaisu vähemmällä hävikillä

Valmiit erikoisruokavaliotuotteet ovat kustannustehokas ratkaisu ammattikeittiöille. Suomalaisen kotiruokatalo Feelian ERV-tuotteet on helppo ja nopea kypsentää tarjolle, ja valmistus onnistuu ilman erityisosaamista.

Tuotteet ovat saatavilla 400 g:n tai 600 g:n pakkauksissa, mikä auttaa vähentämään hävikkiä. Feelian tuottet myös säilyvät pitkään oman patentoidun autoklaavitekniikan ansiosta. Valmiista tuotteista ruokaa on helppo valmistaa tarjolle todellisen ruokailijamäärän mukaan tarkkailemalla menekkiä ruokailun aikana.

Valinnanvaraa korkealla kotimaisuusasteella

Feelian erikoisruokavaliosarjassa on jo parikymmentä tuotetta, ja valikoima kehittyy jatkuvasti. Tuotteet on suunniteltu sopimaan laajaan kirjoon ruoka-aineallergioita. Esimerkiksi mausteena on käytetty vain suolaa.

Sarjassa on sekä täysin valmiita aterioita että komponentteja, joista ruokapalvelun toteuttaja voi itse koota aterian: esimerkiksi muusia, lihapullia, pihvejä ja kastikkeita. Tämä tarjoaa monipuolisuutta erikoisruokavalioiden mukaisten aterioiden valmistukseen.

Feelian muiden tuotteiden tavoin erikosruokavaliosarjan kotimaisuusaste on alan keskiarvoa huomattavasti korkeampi. Tuotteet on valmistettu mahdollisimman pitkälti suomalaisista raaka-aineista ja kehitetty suomalaiseen makuun sopiviksi, viralliset ravintosuositukset huomioiden.

Monipuoliset pohjat keitoille

Valmiiden aterianosien ja ruokien lisäksi valikoimassa ovat Feelia ERV Keittopohja ja Feelia ERV Keittopohja juureksilla, joihin on helppo valmistaa erilaisia keittoja ruokalistan mukaan, esimerkiksi:

  • kokolihaa sisältävät keitot, kuten naudanliha- ja broilerikeitot
  • jauhelihakeitot
  • vegaaniset tai muut kasvisproteiinipohjaiset keitot, joiden proteiinilähteinä toimivat esim. palkokasvit ja niiden jalostetummat muodot kuten tofu tai tempeh
  • nakki- ja makkarakeitot
  • kalakeitot.

Feelia ERV Keittopohja ja Feelia ERV Keittopohja juureksilla ovat maidottomia ja gluteenittomia ja niiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on 99 %. Pakkaukset ovat kooltaan 400 g. Keittopohjiin lisätään valmistuvaiheessa 2,5 dl vettä.

Tutustu Feelian ERV-tuotteisiin nettisivuilla!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä