Ratkaisuja ravintola-alan haasteisiin

Feelia on vuonna 2007 perustettu elämyksellisen valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja. Yritys haluaa auttaa ratkaisemaan ravintola-alalla vallitsevia haasteita, jotka liittyvät työvoimapulaan, talouteen ja vastuullisuusasioihin.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Feelia / Katariina Tolvanen

Kuvat

Valmistaja / Antti Kinnunen

Ravintola-alaa on koetellut korona, mutta jo ennen pandemia-aikaa sitä on vaivannut vahva työntekijäpula. Alalle hakeneita on enää vain n. 4 700, joista täysin uusia hakijoita ovat 1 300. Hakijoiden määrä on siis tippunut n. 57 % vuodesta 2014. (Kespro, 2021.) Alalla olevat tekijät vanhentuvat, ja nykyisestä työvoimasta puolet tulee eläköitymään seuraavan 10 vuoden aikana. Kuinka tällaiseen tilanteeseen voisi löytää kestävän ratkaisun? Sitä pohdittiin Feelialla.

Laaja valikoima lounasasiakkuuksiin


Feelian valikoima kattaa jopa 200 tuotetta. Yrityksen missiona on valmistaa terveellisiä, turvallisia ja maukkaita valmisruokia, joiden kotimaisuusaste on korkea ja reseptit suomalaiseen makuun sopivia. Ruoat sopivat täydellisesti esimerkiksi liikenneasemille ja lounas- ja henkilöstöravintoloihin.

Mikä sitten on tuotteiden tarjoama ratkaisu ja helpotus? Feelian tuotteiden valmistukseen ei tarvita erikoisosaamista tai suurtalouskeittiöitä. Tutkitusti Feelia Tonnikalapastavuoka valmistuu 64 % nopeammin kuin alusta asti valmiista komponenteista tehty pastavuoka. Valmistuksesta jäävän ajan pystyy hyödyntämään laadukkaampaan asiakaspalveluun, yhdistelmätyöhön tai esimerkiksi työvuorosuunnitteluun.

Koska tuotteet valmistetaan autoklaaviuuneilla, niiden säilyvyysaika on pitkä ilman lisättyjä lisäaineita. Avaamaton pakkaus säilyy ruokalistakierron yli seuraavalle tarjoilukerralle. Laajan tuotevalikoiman ansiosta asiakkaan on helppo suunnitella ruokalistaa asiakkaidensa makuun sopiviksi.

Kallis hävikki kuriin

Vastuullisempi kuluttaminen on ravintola-alalla tarkassa keskiössä. Linjastoruokailusta menee vuosittain n. 20 % hukkaan, ja esimerkiksi tämä määrä vastaa koulukeittiöissä tämänhetkisen tiedon mukaan kymmenien tuhansien henkilöautojen päästöjä, mikä maksaa vuosittain 25 miljoonaa euroa. (Tietopankki, Oppimisympäristö, L&T, 2020.)

Feelian tuotteilla pystyy suunnittelemaan ruoanmäärän tarvetta sekä tarvittaessa myös lisäämään määriä. Pitkän säilyvyyden myötä ylijääneistä tuotteista tai ruoasta ei synny kallista hävikkiä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä