Fazer Kiireetön -paistoleivät tuovat näyttävyyttä Lapland Hotelsin kattauksiin

Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas luottaa Lappiin ja hyvään leipään. Lapland Hotelsin tekemistä ohjaa pohjoinen. Mäntykankaan mukaan leivällä on iso rooli ravintolan ja hotellin antimissa. Sillä voi lisätä aterian arvoa –myös illallisilla.

Julkaistu

Teksti

Meri Marttinen/Fazer Leipomot Suomi

Kuvat

Jaakko Kiuru/Fazer Leipomot Suomi

Fazer Kiireettömät houkuttavat ulkonäöllään ja maullaan

Lapland Hotels Bulevardin keittiön tasolla lepää viisi erilaista, juuri paistettua, rapeakuorista Fazer Kiireetön -leipää. Tero Mäntykangas sekä vuoromestari Veli-Matti Jälkö tutkivat leipiä tarkkaan ja tarkastavat tuoreen leivän tuoksun.

Tammikuussa lanseerattu Fazer Kiireetön on uudenlainen paistoleipäsarja, jota leimaa sen ainutlaatuiset, mehevät maut, jotka syntyvät vesipitoisen, löysän taikinan pitkässä patalevossa. Hitaan taikinalevon vuoksi hiivaa tarvitaan vähemmän, eikä taikinan ilmataskuista pääse makuja karkuun. Leipuri on tehnyt jokaisen leivän päälle käsin viillot Fazerin Lappeenrannan leipomossa.

Mäntykangas leikkaa vaivattomasti rapeaa, tummaksi paistettua leipää Lapista hankitulla puisella leikkuulaudalla. On aika maistaa uunituoreita leipiä.

Leipä on hyvin tärkeää nykypäivänä. Se on oma ruokalajinsa ja vahva osa myös à la cartea”, Mäntykangas sanoo

”Paistetun leivän pinta ja muoto on hieno. Siemenleivän paahtunut pinta on hyvänmakuinen”, Mäntykangas arvioi. ”Tämä kauraleipä on kyllä hyvää”, Jälkö sanoo. ”Mutta siemenleipä on minusta paras. Siinä on hyvin paahtunut kuori ja paahtuneiden siementen maku”, hän summaa.

tero-mantykangas-veli-matti-jalko Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas ja vuoromestari Veli-Matti Jälkö

Keittiön vuoromestari Sanna Rahkonen valitsee suosikikseen Fazer Kiireetön Myslileivän. ”Myslileipä on paras ikinä. Siinä yhdistyy makean ja suolaisen maut yhdessä. Leivässä on hyviä rusinoita, ja paljon – lähes joka siivussa”, Rahkonen sanoo. ”Myslileivästä tulee joulu mieleen”, Mäntykangas pohtii.

Fazer Kiireetön -leipäperheen korkealaatuiset leivät tuovat näyttävyyttä ravintoloiden ja hotellien aamiaisille ja à la carteen.

Houkutteleva leipäpöytä ilahduttaa aamiaisasiakkaita

Aamiaisen tai à la carte -illallisen leivän houkuttelevuutta lisäävät osaltaan hyvät lisukkeet ja pohdittu kattaus. ”Kun leivät sommittelee kauniisti, ja niiden viereen asettaa esimerkiksi poronmaksapateen ja punajuurihummuksen, asiakkaan kiinnostus leipään kasvaa ja kattaus houkuttelee maistamaan”, Mäntykangas tietää. À la cartessa leivän seuralaisena voinokare tarjoillaan Mäntykankaan Jäämereltä keräämien sileiden, tummien kivien päältä.

”Maukasta leipää syö mielellään enemmänkin. Mitä paremman makuinen leipä, sitä isompaa roolia se myös näyttelee aamiaispöydässä”, hän sanoo.

Mäntykangas pitää aamiaista yhtä tärkeänä ruokailuhetkenä kuin à la cartea. Se on asiakkaan omaa aikaa, jolloin voi syödä kaikkea hyvällä omallatunnolla. ”Aamiainen on Lapland Hotelsin kaupunkihotellien myydyin tuote, ja muutama taho on listannut sen Suomen parhaaksi aamupalaksi. Se on meille tosi tärkeää. Myös lisämyynnin kannalta aamiaisella on meille iso merkitys”, Mäntykangas summaa.

Helppoutta ja nopeutta keittiöön

Herkullisten kattausten lisäksi leivät tuovat ennen kaikkea helppoutta keittiöön

”Fazer Kiireetön on viimeistelty, monipuolinen leipäperhe, jossa on selkeä punainen lanka. Leivät ovat helppoja keittiön henkilökunnalle: Tällaiset leivät vähentävät hävikkiä, sillä niiden valmistaminen kestää vain 10 minuuttia. Paistetun leivän pinta näyttää hyvältä, ja leipien muodot ovat hienoja”, Mäntykangas sanoo.

Mäntykankaan mukaan varsinkin kaupunkihotelleissa ihmiset arvostavat ruuan terveellisyyttä ja aterioiden tuomaa hyvinvointia. Vahvoilla ollaan, kun syömisestä tulee sellainen olo, että nautittu ateria edistää hyvinvointia ja tekee hyvää.

”Monessa paikassa leivotaan leipää vain itse leipomisen vuoksi, vaikka leivälle ominainen sitko jäisikin puuttumaan. Leivomme itse mallasleipää lähes kaikissa hotelleissamme, ja muutamissa leivomme myös vaaleaa, juureen tehtyä leipää.”

Fazer Kiireetön -leivät

Fazer Kiireetön -leivät on leivottu Suomessa kotimaisesta viljasta, ilman lisäaineita. Leivät ovat laktoosittomia.

Kiireetön Kauraleipä, 400 g

Me ihmiset olemme parhaimmillamme levänneinä. Niin on myös leipä. Patalevon aikana taikina sai levähtää ja kehittää kauraisan makunsa.

Katso tuotetiedot »

Kiireetön Siemenleipä, 400 g

Ravinteikkaista siemenistä tulee maukas leipä, jota voi rouskutella pidempäänkin. Sillä tavalla kiireettä ja rauhassa.

Katso tuotetiedot »

Kiireetön Myslileipä, 400 g

Hedelmäisistä myslin aineksista syntyy kiireettömässä leivonnassa makuja, jotka säilyvät rapean kuoren alla.

Katso tuotetiedot »

Kiireetön Hapanjuurileipä, 400 g

Tällä leivällä on ollut aikaa juurtua huolella ja kehittää makua rukiinjyvistä. Rapea kuori on kuin pakkaus, joka säilyttää hienon maun.

Katso tuotetiedot »

Kiireetön Täysjyväleipä, 400 g

Tämä leipä torkkui patalevossa vielä pidempään kuin muut Kiireettömät. Näin saatiin myös kuitupitoiselle täysjyväviljalle pehmeän täyteläinen maku.

Katso tuotetiedot »

Paisto-ohje: Sulata leipiä huoneenlämmössä noin 60 min. Höyrytys noin 7 sekuntia paiston alkuun. Paista 10–12 min 220°C. HUOM! Paistoarvot ovat ohjeellisia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä