Lounasasiakas arvostaa kotimaisuutta leivissäkin

Kotimainen Fazer Kiireetön -leipäsarja saa asiakkaan pysähtymään: joko nauttimaan rauhassa laadukkaasta leivästä tai kysymään, saako sitä lisää.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Fazer Leipomot; Tarja Västilä

Kuvat

Suvi Elo

Turkulaisessa Antell Aino -ravintolassa on lounasaikaan melkoinen hulina: ravintolapäällikkö Kati Hyyryläisen mukaan päivässä käy noin 450–500 lounastajaa. Suurin osa heistä nauttii leipäpöydän antimista, tarjolla on myös Fazer Leipomoiden Kiireetön-sarjan leipiä.

”Asiakkailta on tullut leivistä paljon kiitosta. Ne ovat hyvänmakuisia ja -näköisiä, niissä on erinomainen rakenne. Niissä laatu ja maku kohtaavat parhaimmalla tavalla.”

Lounastajien suosikeiksi ovat nousseet kauraleipä, kauranjyväpatonki, hapanjuurileipä ja muhkea luomumaalaisleipä, jota Hyyryläisen mukaan söisi vaikka kuinka paljon. Myös edustustilaisuuksissa on tarjolla muun muassa Fazer Kiireetön -leipäperheen sämpylöitä ja patonkeja.

ML 2 23 74 Premium case Fazer kiireeton 2 Turkulaisen Antell Aino -ravintolan leipäpöydässä on tarjolla Fazer Leipomoiden Kiireetön-sarjan leipiä.

Artesaanileivät houkuttelevat

Fazer Leipomot lanseerasi ensimmäiset Kiireetön-leipäsarjan tuotteet jo kolme vuotta sitten. Kysyntää riittää, joten paistoleipäsarja on laajentunut ja käsittää nykyisin peräti 12 erilaista tuotetta. Uutuuksina ovat rapeakuorinen, mehevä ciabatta-artesaanisämpylä sekä viipyillen valmistetut hapanjuurisämpylä ja kauranjyväciabatta.

”Leipä on tärkeä osa ravintoloiden kokonaistarjonnasta, ja tarjolla oleva leipä vaikuttaa myös asiakaskokemukseen. Fazerin leipomoissa leivottu tuote on aina tasalaatuinen. Kiireetön-leipäperhe on herkullinen ja artesaanimainen, kuin itse tehty”, kertoo asiakkuuspäällikkö Marika Rondell Fazer Leipomoista.

Jo tuotesarjan nimi kertoo, että leipomiseen käytetään aikaa, ja patalevossa viljan omat maut tulevat esiin. Pitkä leivonta-aika mahdollistaa valmistamisen ilman lisäaineita. Leivät toimitetaan pakastettuina, asiakkaan tarvitsee paistaa niitä vain lyhyen ajan saadakseen tuotteille rapean kuoren.

Rondellin mukaan laadukas Fazer Kiireetön -leipäperhe vastaa kiireisten ravintoloiden tarpeeseen.

”Kotimaisesta viljasta suomalaiseen makuun Lappeenrannassa leivottu leipä tuo lisäarvoa.”

ML 2 23 74 Premium case Fazer kiireeton 5 Kati Hyyryläisen mukaan lounastajien suosikeiksi ovat nousseet kauraleipä, kauranjyväpatonki, hapanjuurileipä ja muhkea luomumaalaisleipä.

Vastuullisuus ja arvomaailma kohtaavat

Kiireettömät sopivat hyvin Antell Ainoon, joka on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty henkilöstöravintola. Vastuullisuus kattaa koko ravintolan toiminnan.

”Valitsemme aina ykköstoimittajan kustakin tuoteryhmästä. Vastuullisuus on tärkeä kriteeri ja suosimme suomalaista. Pitkäikäiset perheyhtiöt Antell ja Fazer jakavat samanlaisen arvomaailman”, toteaa sekä Ykköshankintojen että Antellin ostojohtaja Meivi Pietarinen.

Pietarisen mukaan ostoryhmän jäsenet Antell, Viikinkiravintolat Harald sekä Pirkanmaan Kansanterveys Pikante ry haluavat omalta osaltaan olla ylläpitämässä kotimaista tuotantoa, jotta Suomessa säilyisi hyvä omavaraisuusaste alkutuotannossa. Tärkeää on myös tuoteturvallisuus: Fazerilla laatuun satsataan niin viljan hankinnassa kuin leipien valmistuksessa.

”Kiireetön on selkeästi uudentyyppinen tuoteryhmä, joka poikkeaa perinteisistä pakasteleivistä rakenteeltaan, näyttävyydeltään ja maultaan. Antellille maku on ykkösarvo. Valikoima on monipuolinen, joten se sopii kokoustarjoiluihinkin. Paistoleivät säilyvät hyvinä myös täytettyinä.”

ML 2 23 74 Premium case Fazer kiireeton 4

Laatua laatutietoisille asiakkaille

Antell Ainossa leivottiin vielä ennen pandemiaa itse leipiä. Nyt lounasravintolassa on vuoden verran käytetty myös Kiireetön-leipäperheen tuotteita. Hyyryläinen arvioi, että päivässä menee noin 15 leipää sekä ravintolassa että edustustilaisuuksissa.

”Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, sillä leivät ovat aina hyviä ja laatu on kunnossa. Meillä asiakkaatkin ovat laatutietoisia. Emme halua tarjota mitä tahansa.”

Antell Ainosta myydään leipiä myös mukaan, mikä tuo lisäarvoa asiakkaille.

”Kiireetön-paistoleipäsarja sopii helppoutensa ja makunsa puolesta kaikenlaisiin ravintoloihin”, Hyyryläinen summaa.

ML 2 23 74 Premium case Fazer kiireeton 3 Ravintolassa tarjolla oleva leipä vaikuttaa asiakaskokemukseen.

Fazer Kiireetön

  • Kiireetön-paistoleivät vastaavat laadultaan käsin leivottua artesaanileipää.
  • Leivät ja sämpylät ovat kypsiä pakasteita, mutta parhaan laadun ja rapean kuoren varmistamiseksi suositellaan lyhyttä paistoa. Leivät voi tarjota myös sulattamalla.
  • Leipäsarjan avulla saa helposti ja nopeasti herkullista tarjottavaa aamiaisen tai lounaan leipäpöytään. Täytettyinä tuotteet sopivat kokoustarjoiluihin tai välipaloina vitriiniin.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä