Fazer Kiireetön

Fazer Kiireetön - käsin leivotun tasoinen paistoleipäsarja

Fazer Kiireetön -paistoleipäsarja lanseerattiin tammikuussa 2020 yhtä aikaa food service -markkinaan ja vähittäiskauppoihin, tavoitteena tuoda käsin leivotun tasoinen leipä niin ammattikeittiöiden kuin paistopisteiden kuluttaja-asiakkaiden saataville.

Autenttisuus ja luonnonmukaisuus ovat leipomotuoteryhmässä vahvimmin vaikuttavia trendejä. Markkina-analyysien, kuluttajatutkimusten ja asiakkailta tulleiden toiveiden vakuuttamana Fazer Leipomot investoi Lappeenrannan leipomoon täysin uudentyyppisen linjan, jossa pitkän patalevon leipiä voidaan valmistaa myös isossa teollisessa leipomossa, kiireettömästi.

Lepo tekee hyvää, meille ja leivälle

Kun leipä leivotaan juureen pitkällä, kiireettömällä prosessilla ja se jätetään patalepoon, viljan omat maut tulevat esiin. Patalevon aikana taikina fermentoituu ja viljan omat entsyymit alkavat pilkkoa tärkkelystä, jolloin hiivalle saadaan ravintoa ja leivän makutaskuihin syntyy aromeja. Syntyy optimaalinen maku ja suutuntuma, joka valjastettiin uuteen premium-tason paistoleipäsarjaan. Fazer Kiireetön -leivät ovat tavallista vaaleaa leipää huomattavasti kosteampia, jolloin leipä kestää kovankin paistamisen ilman kuivumista. Kovan ja rapean kuoren suojaaman kostean sisuksen ansiosta leipä säilyy useita päiviä tuoreen tuntuisena eikä murustu leikatessa. Yksinkertaiset ainesosaluettelot ja lisäaineettomuus, artesaanileivonnan opit, juurileivonta sekä kotimaisuus – kaikki nämä yhdistyvät Fazer Kiireetön -tuotesarjassa.

Käsin leivotun tasoista leipää helposti, nopeasti ja hävikki minimoiden

Leivällä on iso rooli ravintolan ja hotellin antimissa, ja sillä voi nostaa aterian arvoa. Ammattikeittiöihin Fazer Kiireetön tuo nopeutta, helppoutta ja tasalaatuisuutta – unohtamatta käsin leivotun tasoisen leivän mukanaan tuomaa profiilin nostetta aamiaiselle, lounaalle tai fine diningiin, mikä asiakkaan ravintolakonsepti ikinä sitten onkaan. Ravintoloilla ei ole enää tarvetta leipoa leipää itse, kun saatavilla on tämä laadukas, monipuolinen ja kotimainen tuotesarja. Myös hävikki vähenee, sillä leipien valmistaminen kestää vain 10 minuuttia. Leipäpöytää voi helposti täydentää menekin mukaan, eikä leipiä tule leivottua turhaan. Fazer Kiireetön -tuoteperheessä on yhdeksän erilaista leipää ja kaksi patonkia.