Fazer: Vain vastuullista kaakaota nyt ja tulevaisuudessa

Kestävä kaakaonviljely on suklaan valmistuksen elinehto. Kaakaon tuottajille on taattava riittävä toimeentulo, viljelyssä täytyy huomioida ympäristö ja kaakaon on oltava laadukasta. Näiden asioiden edistämiseksi Fazer tekee jatkuvaa työtä.

Julkaistu

Teksti

Fazer

Kuvat

Fazer

Vastuulliset ruokaelämykset ja kestävät raaka-ainehankinnat ovat Fazerilla erittäin tärkeässä roolissa. Kaakaosta syntyy monia rakastettuja tuotteita, muun muassa vuonna 1922 markkinoille saapunut Fazerin Sininen, jota valmistetaan edelleen samalla salaisella reseptillä.

Fazerin vastuullisen kaakaohankinnan lähtökohtiin lukeutuu jäljitettävyyden kehittäminen sekä kolme tärkeää periaatetta: ihmisten hyvinvointi, elinkeinon kannattavuus ja elinympäristöstä huolehtiminen.

Fazer

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä, jotta käyttämämme kaakao täyttää vastuullisuuden eri ulottuvuudet. Vuodesta 2017 kaikki kaakao on ollut sertifioitua tai tullut viljelijäohjelmiemme kautta”, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Markus Hellström.

Fazerin vastuullisesta kaakaosta noin 70 % ostetaan sertifioituna ja 30 % tulee viljelijäohjelmista Nigeriasta, Norsunluurannikolta ja Ecuadorista. Fazerin Sinisen maun salaisuus on ecuadorilainen Arriba-kaakaolajike.

Viljelijäohjelmat tukevat koulutusta ja toimeentuloa

Fazer

Maailmassa on noin viisi miljoonaa kaakaoviljelmää. Tilat ovat yleensä muutaman hehtaarin kokoisia perheviljelmiä, joita on hoidettu sukupolvelta toiselle. Arviolta vain noin viidesosa maailman kaakaonviljelijöistä on sertifiointien piirissä. Tästä syystä Fazer ostaa vastuullisesti viljeltyä kaakaota myös viljelijäohjelmien välityksellä. Viljelijäohjelmien kautta ostettava kaakao on jäljitettävää tilalle asti.

”Viljelijäohjelmissa keskitytään koulutukseen, työturvallisuuden kehittämiseen ja viljelyn kannattavuuteen. Kun viljelijät esimerkiksi oppivat moderneja viljelykäytäntöjä, he voivat myös parantaa tuottavuutta ja sitä kautta omaa elintasoaan. Viljelijöiden elinkeinon ja viljelijäyhteisöiden kehittäminen on paras tapa varmistaa, että meille riittää kaakaota suklaan valmistamiseen myös tulevaisuudessa”, toteaa Hellström.

Ohjelmissa kiinnitetään huomiota myös lapsityövoiman ehkäisyyn ja valvontaan. Viljelijäyhteisöiden kehittäminen, esimerkiksi koulujen rakentaminen ja naisten aseman parantaminen on myös tärkeä osa toimenpiteitä.

Yhteistyö, avoimuus ja jatkuva parantaminen

Fazer

Yksikään toimija ei voi yksin kehittää vastuullisuutta ja ratkaista haasteita, vaan tarvitaan laaja-alaista kansainvälistä yhteistyötä. Fazer on muun muassa jäsenenä kestävän kaakaotuotannon edistämiseen tähtäävässä, World Cocoa Foundation -järjestössä (WCF).

On selvää, että vastuullisuuden eteen tulee tehdä koko ajan töitä ja parantaa myös omia prosesseja. Läpinäkyvyys on yksi Fazerin vastuullisuuden kulmakivistä. ”Tällä hetkellä meillä ajankohtaista on viljelijäohjelmien auditoinnit ja niiden valmistuttua julkaisemme tulokset.”

Fazer icon

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä