Vastuullisia ja kestävän kehityksen mukaisia Menu-kahvituotteita

Varmistamme Kesprossa valikoimamme tuotteiden vastuullisuuden ja haastamme Menu-tuotteiden hankinnassa tavarantoimittajia tekemään vastuullisia valintoja läpi koko arvoketjun. Esimerkiksi kaakaolinjauksen tavoite on jo saavutettu Menu Kaakaojuoman osalta.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kaakaolinjaus tuli voimaan toukokuussa 2019 ja yhtenä sen tavoitteista oli käyttää 100-prosenttisesti kestävää alkuperää olevaa kaakaota Keskon omien tuotemerkkien kaakaojuomissa, suklaamakeistuotteissa ja suklaaleivontatuotteissa vuoden 2020 loppuun mennessä, ja tuo tavoite saavutettiin. Muiden kaakaota ja suklaata ainesosana sisältävien omien tuotemerkkien tuotteiden osalta tavoitteena on, että niissä käytetty kaakao on 100-prosenttisesti kestävää alkuperää vuoden 2025 loppuun mennessä.

Menu kaakaojuomajauhe ja suklaaleivonta- sekä suklaamakeistuotteet sisältävät 100 % kestävää ja Reilu kauppa -sertifioitua kaakaota. Muista Menu-tuotteista, jotka sisältävät kaakaota ja suklaata, noin neljäsosa (23,6 %) on jo linjauksen mukaista.

Tiesitkö, että suklaan tärkein raaka-aine on kaakao, jota viljellään maailman köyhimmillä seuduilla. Lähes 70 % maailman kaakaosta tuotetaan Länsi-Afrikassa, pääsääntöisesti pienillä perheviljelmillä. Suurin osa kaakaosta kulutetaan länsimaissa, erityisesti suklaan valmistuksessa. Kaakao kuuluu raaka-aineisiin, joiden tuotannossa on korkea ihmisoikeus- ja ympäristörikkomusten riski. Menu-tuotesarja sisältää runsaan valikoiman kaakaota tai suklaata sisältäviä tuotteita, joten kaakaolinjaus on tarpeellinen.

Menu-kaakaojuomajauhe-100x30g-Reilu-Kauppa Menu Kaakaojuomajauhe 100x30 g Reilu Kauppa

Uusi kahvi- ja teelinjaus

Uusi kahvi- ja teelinjaus tuli voimaan vuoden 2022 kesäkuussa. Kahvi ja tee vaikuttavat merkittävästi tuotantomaidensa talouteen ja työllisyyteen, ja miljoonat pientuottajat saavat ansionsa kahvin ja teen viljelystä.

Kahvi ja tee kuuluvat raaka-aineisiin, joihin liittyy useita kestävän kehityksen haasteita, kuten vesien saastuminen, luonnon monimuotoisuuden väheneminen, maaperän eroosio, maatalouskemikaalien käyttö, metsien hävittäminen ja ihmisoikeusloukkaukset.

Tällä hetkellä kaikki Menu-tuotesarjan kahvit ja teet ovat 100-prosenttisesti kestävää alkuperää, eli niiden alkutuotannon vastuullisuus on sertifioitu.

Menu-vaaleapaahtoinen-kahvi-500g-UTZ-sertifioitu Menu Vaaleapaahtoinen kahvi 500 g UTZ sertifioitu

Miksi ja millaisia sertifiointeja?

Tuotteiden kestävän alkuperän osoittamiseksi edellytämme, että niiden tuotanto on sertifioitu linjauksessa mainituilla sertifioinneilla. Sertifiointijärjestelmien pitkäjänteisellä työllä parannetaan viljelijöiden asemaa, työolosuhteita ja estetään lapsityövoiman käyttöä.

Kaakaolinjauksessa sosiaalisen vastuun sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy UTZ-sertifioinnin sekä UTZ- ja Rainforest Alliance -järjestöjen yhteenliittymisen myötä myös Rainforest Alliancen 2020 -sertifioinnin, Reilu kauppa -sertifioinnin sekä kaakaon ISO 34101 -vastuullisuus- ja jäljitettävyyssertifioinnin.

Kahvin ja teen sosiaalisen vastuun sertifioinneiksi K-ryhmä hyväksyy Reilu kauppa -sertifioinnin ja UTZ/Rainforest Alliance 2020 -sertifioinnin.

Lähteet

Kestävän kehityksen linjaukset (Kesko, 2021)


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä