Kupillinen vastuullisuutta, kiitos!

Vastuullinen, sertifioitu kahvi parantaa tuottajien elinoloja ja huomio ympäristön tuotannossa.

Julkaistu

Vastuullinen kahvi

Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa. Raakakahvia kuluu noin 10 kg henkilöä kohden vuodessa, ei siis ole ihan sama mitä suuhunsa kaataa. Kespron kaikilla Menu sarjan kahveilla on vastuullisesta toiminnasta kertova UTZ-sertifikaatti.

Valitsemalla vastuullisuusmerkillä varustetun tuotteen voit vaikuttaa perhetuottajien ja työntekijöiden työ- ja elinolojen parantamiseen kehittyvissä maissa ja edesauttaa ympäristön hyvinvointia. Tästä vastuullisuusteosta kannattaa viestiä myös asiakkaille!

Tiesitkö?

Myös kaikilla Menu teevalikoimaan kuuluvilla tuotteilla on UTZ-sertifikaatti. UTZ-sertifikaatti on maailmanlaajuinen vastuullisuussertifiointiohjelma kahville, kaakaolle ja teelle. Se korostaa ihmisen ja ympäristön hyvinvointia ja todentaa vastuullisen tuotantotavan aina tiloilta lähtien.

UTZ-ohjelma auttaa viljelijöitä oppimaan entistä parempia ja tuottoisampia viljelymenetelmiä, kehittämään työoloja sekä edistämään lasten koulunkäyntiä. UTZ-ohjelman avulla viljelijät ja heidän perheensä pystyvät parantamaan elämänlaatuaan: suuremmat ja laadukkaammat sadot parantavat tuloja, kouluttautuminen lisää sosiaalista hyvinvointia ja paremmat viljelymenetelmät säästävät viljelijöiden ympäristöä.

Kaakao-jauhe-AdobeStock 269990854

Kaakaolla on väliä

Kespron Menu Reilun kaupan kaakaojuomajauhe on 100-prosenttisesti kestävää alkuperää. Reiluun kauppaan kuuluvat kaakaon pienviljelijät saavat myymästään Reilun kaupan kaakaosta myyntihinnan päälle maksettavaa Reilun kaupan lisää, jonka käytöstä viljelijöistä muodostuvat osuuskunnan jäsenet päättävät yhdessä.

Varat voi käyttää tuotannon tehostamiseen tai viljelijöitä ja heidän perheitään hyödyttäviin hankkeisiin kuten koulutukseen tai terveydenhuoltoon. Reilu kauppa parantaa perheviljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden työ- ja elinoloja sekä ympäristön tilaa kehitysmaissa.

Reilu kauppa tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti kehittyvissä maissa asuvien ihmisten elämään. Tuotannossa on noudatettava tiukkoja ympäristösäännöksiä, joilla suojataan sekä viljelijöitä että luontoa. Reilu kauppa turvaa myös pelloilla työskentelevien oikeuksia. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty.

Tuotannossa on noudatettava tiukkoja ympäristösäännöksiä, joilla suojataan sekä viljelijöitä että luontoa. Ympäristösäännöksillä hillitään mm. luonnon monimuotoisuuden kuihtumista, maaperän köyhtymistä, haitallisten kemikaalien käyttöä ja liiallista vedenkulutusta.

Menu-kartonkinen-kuumakuppi-Kesäpäivä-250ml 80kpl

Kiinnitä huomiota myös take away -kuppien vastuullisuuteen!

Take away -kahvi on tullut jäädäkseen, joten ei ole yhdentekevää millaisesta kupista kahvin tarjoaa. Vastuullisista raaka-aineista, kuten kartongista tai bagassista valmistetut kuumakupit, ovat hyvä tapa vähentää ympäristövaikutuksia ja tehdä myönteinen vaikutus asiakkaisiin.

Tähän on oiva valinta kartongista valmistettu kevään uutuustuote Menu kesäpäivä kuumakuppi 250 ml. Kupin kaunis Kesäpäivä-kuosi on Aalto-yliopiston taidekorkeakouluopiskelijoiden suunnittelema.

Tuotevinkit

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä