Görans – irtopakastetut kanatuotteet auttavat vähentämään hävikin määrää

Göransin toiminnan peruspilareita ovat korkeatasoinen elintarviketurvallisuus, hyvä maku ja erinomainen laatu – kilpailukykyiseen hintaan. Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta ammattilaisille tarjotaan laadukkaita ja taloudellisesti kannattavia tuotteita.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Görans

Kuvat

Görans

Suomessa kulutettiin broilerinlihaa vuonna 2022 noin 148 miljoonaa kiloa, mikä on vuosikulutukseksi laskettuna noin 27 kiloa henkilöä kohden. Kanan vaaleassa lihassa on runsaasti hyvää proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta vain vähän rasvaa, mikä varmasti osaltaan selittää kanaruokien kasvavan suosion. Arvioiden mukaan jo joka neljäs tilattu annos sisältää kanaa.

Göransin jatkuvan tuotekehityksen ansiosta tuotteissa käytetään mahdollisimman vähän lisäaineita. Kaikki Göransin Suomessa myymät kanatuotteet tulevat kotimaisilta tuottajilta ja ennen pakastamista tehtävä aito grillaus varmistaa niiden hyvän maun. Viimeisten vuosien aikana Görans on myös investoinut ratkaisuihin, jotka tasaavat tuotteiden suolapitoisuutta ja tekevät niiden sulattamisesta hygieenisempää.

Kestävän keittiön kulmakivi

Ravitsemispalvelut ovat olennainen osa suomalaista ruokakulttuuria, jopa kolmasosa väestöstä käyttää päivittäin julkisia ravitsemispalveluita. Suurin yksittäinen ruokahävikin lähde ovat kotitaloudet, mutta ruokahävikkiä syntyy myös ravintoloissa, arvioiden mukaan jopa viidennes kaikesta ravintolassa tuotetusta ruoasta päätyy roskiin.

Hävikkiä syntyy väistämättä ravintoloiden keittiöissä ruuan valmistuksen yhteydessä, suurin osa hävikistä syntyy kuitenkin tarjoilusta, kuten ylivalmistetusta ruoasta, jota ei voida hyödyntää uudelleen, ei niinkään asiakkaiden lautasilla.


Görans logo

Göransin irtopakastettujen kotimaisten kanatuotteiden säilyvyysajat ovat erittäin pitkät, mikä auttaa suurkeittiöitä ja ravintoloita vähentämään syntyvän ruokahävikin määrää.

On hyvin vaikeaa arvioida asiakasmääriä ja sitä, mitä he haluavat tilata. Kaikki turhaan tuotettu ruoka kuormittaa sekä taloutta että ympäristöä. Menekkiin varautuminen ja raaka-aineiden oikeanlainen säilytys ovat tärkeä osa toimintaa. Monet raaka-aineet, kuten kana pilaantuvat herkästi, siksi toiminnan kannattavuudenkin näkökulmasta ruoan hävikkiä pitääkin pyrkiä vähentämään määrätietoisesti.

Irtopakastettua grillattua kotimaista kanaa – vain lämmitystä vailla

Görans on aina pyrkinyt panostamaan nykyaikaiseen, kustannustehokkaaseen, turvalliseen ja tehokkaaseen elintarviketuotantoon. Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta Görans kykenee tarjoamaan sekä ammattilaisille että kuluttajille laadukkaita tuotteita.

Kotimaisilta tuottajilta ostettu kananliha ja ennen pakastamista tehtävä aito grillaus takaavat sekä korkean laadun ja että hyvän maun, Göransin irtopakastetut kanatuotteet ovat vain lämmitystä vailla.

Ympäristöllä on väliä

Syömiskelpoisen ruoan heittäminen pois on erityisen haitallista ympäristölle, siinä haaskataan ruoan tuotantoon, kuljetukseen ja varastointiin käytetty energia. Kaatopaikalle päätyvä ruoka aiheuttaa lisäksi metaanipäästöjä, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta paljon voimakkaammin kuin hiilidioksidi.

Göransin uusi tuotantolaitos Pietarsaaressa kuuluu Suomen ympäristöystävällisimpiin tehtaisiin. Fossiilisten polttoaineiden sijaan lähes kaikki energia tuotetaan lämmön talteenotolla. Muita toteutettuja toimenpiteitä ovat esimerkiksi siirtyminen öljystä vihreään sähköön sekä muovin määrän vähentäminen tuotantoprosesseissa ja pakkauspusseissa.


Grillattu kanan reisiviipale

Grillattu kanan reisiviipale


Grillattu kanan filekuutio

Grillattu kanan filekuutio


Grillattu kanan reisikuutio

Grillattu kanan reisikuutio


Grillattu kanan reisiviipale

Grillattu kanan reisiviipale


Grillattu kanakebab

Grillattu kanakebab

Görans – Maukkaista hetkiä jo vuodesta 1988

Görans panostaa merkittävästi nykyaikaiseen, kustannustehokkaaseen ja turvalliseen elintarviketuotantoon, jonka avulla se pystyy tarjoamaan sekä ammattilaisille että kuluttajille laadukkaita tuotteita. Göransin tuotteet ovat klassikoita, minkä lisäksi yritys on kasvanut merkittäväksi hotelli- ja ravintola-alan sekä vähittäiskaupan tavarantoimittajaksi.

Göransin tuotantolaitoksessa sijaitseva oma leikkaamo varmistaa raaka-aineiden saatavuuden ja mahdollistaa tuotannon laadukkuuden. Toiminnan peruspilareita ovat korkeatasoinen elintarviketurvallisuus, hyvä maku ja erinomainen laatu – kilpailukykyiseen hintaan. Korv-Görans Kebab on ollut ISO 22000 -sertifioitu jo vuodesta 2008 ja vuodesta 2020 alkaen myös FSSC 22000 -sertifioitu.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä