Lihavinkki: Kebabilla lisää liikevaihtoa – 3 x vinkkiä ravintoloille

Kebab on yksi maailman suosituimmista ruoista. Se on edullinen, helppo valmistaa ja se sopii moneen makuun. Nämä tekijät tekevät kebabista erinomaisen vaihtoehdon ravintoloille, jotka haluavat kasvattaa liikevaihtoaan. Mutta miten se onnistuu?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Adobe Stock

Kaupallinen yhteistyö

Görans

1 – Laadukkaat raaka-aineet

Ensimmäinen askel kebabin tarjoilussa on laadukkaan kebab-lihan valinta. Kebab-annosten tulee olla maukkaita, eri ruokavalioita ja mieltymyksiä palvelevia sekä ennen kaikkea laadukkaita. Käytä ainoastaan ensiluokkaisia raaka-aineita ja valmista kebabit huolellisesti.

Lihatukku Kespron valikoimista löytyy Göransin laadukkaat, raakapakastetut kebab-vartaat vaativaan makuun. Valittavana on käsintehty, kotimaisesta naudanlihasta valmistettu Görans Handmade -kebabvarras sekä Görans Special Döner -kebabvarras.

Lisäksi valikoimassa on useita kypsiä, helppokäyttöisiä irtopakastettuja kebab-tuotteita, joilla voi luoda lukemattoman määrän erilaisia kebab-annoksia tasalaatuisesti. Irtopakastetut tuotteet ovat käytännöllisiä, sillä niitä ei tarvitse sulattaa etukäteen. Pienetkin määrät on helppo ottaa suoraan pakastimesta, eikä mausta tarvitse tinkiä. Käytännöllisyyden lisäksi irtopakastus auttaa myös hävikin hallinnassa.

Laadukkaan kebab-lihan lisäksi sen lisukkeiden tulee olla huolella valittuja, kuten raikkaita vihanneksia, erilaisia leipiä, eri tavoin valmistettuja perunoita tai riisiä. Pikkelöidyt vihannekset sopivat loistavasti kebab-annoksiin, kuten myös hummus tai muut tahnat, ja vaihtelevuutta tuovat kastikkeet.

2 – Erotu kilpailijoista

Kebab-hypetyksen mukana alalle suuntautuu hyvin erilaisia kebab-ravintoloita tai kebabia osana liikeideaa tarjoavia yrityksiä. Erottumalla omalla signature-annoksella tai tekemällä esimerkiksi kastikkeet ja lisukkeet itse, erottuu kilpailijoista ja jää asiakaskunnan mieleen.

Erottua voi myös palvelulla. Onko alueella jo pöytiintarjoiltua kebabia? Vai tarvitseeko liikeidea ollenkaan fyysistä ravintolaa, riittääkö kuljetuspalveluiden tarjoama kysyntä? Mitä voisimme tehdä toisin kuin kilpaileva kebab-ravintola? Olisiko alueen yrityksillä tarpeita kebabiin pohjautuvaan catering-tarjontaan?

3 – Ole kiinnostava ja kehity

Suomalainen kebab-ravintola on monesti kovin tunnistettava ja koruton. Houkuttelevalla ja erottuvalla ravintolatilalla, laadukkaalla tuotteella ja hyvällä palvelulla pääsee jo pitkälle, mutta lisää asiakaskuntaa kannattaa hakea myös markkinoinnin keinoin.

Toisille on luontevaa kasvattaa seuraajamääriä somessa jakamalla omaan brändiin sopivaa sisältöä. Aito, arkinenkin sisältö kiinnostaa, kunhan sen parissa viihtyy ja se koukuttaa. Ehkä ravintolassa työskentelee valloittava persoona, jonka kannattaisi olla kasvot yritykselle myös sen markkinoinnissa?

Varmista ainakin, että ajantasaiset tiedot ja aukioloajat sekä ravintolan tarjonta on helposti löydettävissä netistä. Avoin vuoropuhelu asiakkaiden kanssa ja palautteista oppiminen ovat toimiva keino kehittää liiketoimintaa.



Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä