Pietarsaarelainen Görans jatkaa kasvuaan

Kotimaisesta kebablihasta tunnettu perheyritys valmistaa Pietarsaaressa HoReCa-sektorille ja kotitalouksille herkulliset pakastetut lihatuotteet.

Julkaistu

Teksti

Ab Korv-Görans Kebab Oy

Kuvat

Ab Korv-Görans Kebab Oy

Pietarsaarelainen Ab Korv-Görans Kebab Oy valmistaa kotimaista kebabia ultratehokkaasti - nopeimmillaan maustettu raakalihamassa muuttuu irtopakastetuiksi kebablastuiksi 90 sekunnissa.

Tilanne oli hyvin toisenlainen, kun Granholmin perhe tuli osakkaaksi yritykseen vuonna 2006 ja lunasti sen pari vuotta myöhemmin kokonaan itselleen. Liikevaihto oli 3,5 miljoonaa euroa vuodessa, ja tuotanto perustui perinteisiin kebabvartaisiin. Nyt vuodelle 2021 on odotettavissa jopa 17,5 miljoonan euron liikevaihto.

Grillikansan suosikit suomalaiseen makuun

Ab Korv-Görans Kebab Oy perustettiin vuonna 1988. Yrityksen alkuhistoria pohjautuu katugrilleihin, jotka kuitenkin nykyisin toimivat eri omistuksessa. Perustaja Göran Lillkåll aloitti kebabin valmistuksen aluksi hyvin pienin askelin. Ensimmäisenä oppi-isänä oli Porissa toimiva turkkilainen yrittäjä.

Välimerellä kebabin makumaailma perustuu muun muassa runsaaseen valkosipulin ja juustokuminan käyttöön. Görans alkoi maustaa tuotteita suomalaiseen makuun hyödyntäen esimerkiksi mustapippuria. 1990-luvun puolivälissä toiminta oli edelleen melko pienimuotoista, mutta tuotteilla päästiin mukaan keskusliikkeiseen.

Nykyisin Korv-Görans Kebabin päätuote on kebabliha eri versioina. Yritys valmistaa myös kokolihatuotteita, broilertuotteita sekä ateriakastikkeita, joista suosituin on kebabkastike. "Valmistamme myös kaupan omia merkkituotteita sekä alihankintana tuotteita muille elintarvikealan yrityksille. Teollisuusmyynnin on myös tärkeän osan liikevaihdosta", Gustav Granholm ja hänen poikansa, yrityksen varatoimitusjohtaja Evert Granholm kertovat.

Korv Görans kontorspersonal

Irtopakastus siivitti kasvuun

Korv-Görans Kebab kasvaa hengästyttävää vauhtia. Menestyksen ajurina ovat innovaatiot ja tehokkuus. Gustav ja Evert Granholm ovat ylpeitä irtopakastetuista tuotteista, jotka ovat käyttövalmiita suoraan pakasteesta. Jopa kypsä jauheliha on irrallisessa pussissaan. Irtopakastetut tuotteet ovat suosittuja, sillä niiden käyttö on vaivatonta ja hävikkiä syntyy vähemmän.

"Jo yrityskaupan yhteydessä tiesimme, että Suomeen tuodaan irtopakastettuja tuotteita. Täällä kotimaassa niitä ei kuitenkaan vielä valmistettu. Ajattelimme että uudet innovaatiot on meidän juttu, ja halusimme uudet paistolinjat irtopakasteita varten."

Korv-Göransin ensimmäinen investointi irtopakastukseen toteutui vuonna 2012. Asiakkaat innostuivat, ja uutuustuotteet kävivät hyvin kaupaksi.

"Mietimme ja testasimme jatkuvasti uusia tuoteideoita. Tuntui kuitenkin, että prosessista puuttui vielä tärkeä kulmakivi eli iso paistolinja. Sitä ennen kebabvartaat keitettiin suolessa keittokaapissa. Kypsät tuotteet lepäsivät vuorokauden verran viileässä ennen siivutusta ja pakastusta."

Vuonna 2015 yritykseen saatiin 3,5 metrinen tuplagrillauslinja. Tarkka toimintaperiaate on liikesalaisuus. Ideana on kuitenkin muotoilu, kypsennys ja samalla vauhdilla irtopakastustunneliin.

Uusi ympäristövastuullinen tehdas

Kesällä 2019 otettiin käyttöön Korv-Görans Kebabin kokonaan uusi tuotantolaitos Pietarsaaren Yrittäjäntiellä. Tehtaan kokonaispinta-alan on noin 3000 m2 josta tuotantotilaa 1300 m2. Tehtaaseen siirrettiin lähes koko laitekanta, mutta sinne hankittiin myös uutta kalustoa, kuten muun muassa automatisoitu suolauslinja ja robottipakkauslinja. Laitoksen koko raakamassatuotanto kulkee kuljettimilla.

"Laitos suunniteltiin alun perin mahdollisimman energiatehokkaaksi. Meillä on erittäin ympäristöystävällinen lämmön talteenottojärjestelmä. Energiatehokkuus on mukava asia, sillä se auttaa pitämään kustannukset kurissa."

Erilaiset elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät ovat osa yritysvastuuta. Ab Korv-Görans Kebab Oy:llä on ollut ISO 22000 -sertifikaatti vuodesta 2008. FSSC 22000 saatiin sertifioitua marraskuussa 2019, ja BRC-sertifikaatti on työn alla. Osana vastuullisuutta pyritään myös minimoimaan lisäaineiden käyttöä.

Nykyisin Korv-Görans käsittelee melkein 2 miljoonaa kiloa punaista lihaa vuodessa, ja lisäksi noin 800.000 kg broilerinlihaa. Tällä hetkellä raaka-aine on noin 70 prosenttisesti kotimaista. Siipikarja on kokonaan kotimaista. Gustav Granholm muistuttaa, että asiakas päättää raaka-aineen alkuperän.

"Sitä myydään, mitä asiakas haluaa. Tavoitteenamme on olla irtopakastettujen tuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Tällä hetkellä työllistämme jo 50 vakituista työntekijää, ja kausityöntekijät huomioiden jopa 70 henkilöä. Toivomme että kasvu jatkuu, myös kansainvälisesti. Vientiä on jo Ruotsiin ja Viroon sekä liikesuhteita viritellään myös Saksan suuntaan."

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä