Hevivinkki: Valtakunnallinen perunaviikko tulee jälleen!

Viikolla 7 vietetään valtakunnallista perunaviikkoa. Poimi tästä parhaat perunavinkit ja tuotepäällikkömme perunasuositukset!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Maanantaina 10. helmikuuta 2020 se alkaa: kokonainen perunalle omistettu kalenteriviikko! Kotimaiset Kasvikset ry:n järjestämä teemaviikko on oiva tilaisuus tarjota ruokailijoille mieleenpainuvia perunaelämyksiä sekä tietoa perunan upeista ominaisuuksista. Kaikki vuoden 2020 teemaviikot näet täältä.

Ravintolakeittiötoiminnan näkökulmasta perunan käytön kasvattamista tarjonnassa puoltavat niin vuodenajasta riippumaton vakaa saatavuus, korkea kotimaisuusaste kuin paremman annoskatteen mahdollistava raaka-aineen edullinen hintapiste.

Tartu siis tilaisuuteen, tarjoile perunaa ylpeydellä ja auta asiakkaitasi ihastumaan tuttuakin tutumpaan perinneherkkuun uudelleen!

peruna-kädet-viljely

Piilevää potentiaalia jopa vuoden trendiraaka-aineeksi?

Suomessa perunan kulutus on laskenut viime vuosikymmeninä huimasti: Luonnonvarakeskuksen julkaisemasta ravintotaseesta selviää, että vielä 1960-luvulla perunaa kului vuodessa yli 140 kg henkeä kohti. Vuonna 2016 vastaava lukema oli 46 kg. Perunan kulutusta on osin laskenut pastan ja riisin suosion kasvu ruokailussa, ja viime vuosina myös hiilihydraattien vähentäminen.

Nyt kun ympäristökysymykset sekä terveellinen ja kasvispainotteinen ruokailu ohjaavat yhä useamman päivittäisiä ruokavalintoja, on korkea aika kääntää parrasvalot kohti perunaa: faktoihin peilaten on tosi, että yhtä ekologista, vastuullista, terveellistä ja monikäyttöistä raaka-ainetta on vaikea hakea.

Klassikkoherkkuja ja uusia ruokasuosikkeja perunasta

Joko olet kuullut trendikkäistä lyttäysperunoista? Ne ovat mahtava tapa tarjota klassisia uuniperunoita ajalle tyypilliseen rentoon, herkulliseen ja rosoisen kauniiseen tyyliin. Panosta hyvään perunaan, herkullisiin kastikkeisiin kuten fetalla maustettuun tsatsikiin, punajuurihummukseen tai avocadotahnaan sekä ruokaisiin lisukkeisiin. Kokeile thaityyliin maustettua härkäpapua, paahdettua nyhtökanaa tai savustettua lohta.

Lyttäysperuna

Yli jäänyt kypsä peruna on todellinen aarre: siitä valmistat maukkaat ruokaisat salaatit, paistinperunat lisukkeeksi. Kypsät perunat loistavat myös leivonnassa sekä samettisissa sosekeitoissa!

Hasselbackan uuniperunat ovat klassikkolisäke vuosien takaa. Valmista ne kuitenkin nyt kuorineen, sillä uunissa rapeaksi paahtuvan ravinnerikkaan kuoren ja mehevän sisuksen liitto on vastustamaton. Muista reilu valkosipuli, rosmariini ja laadukas öljy sekä halutessasi hento parmesanmuruhuntu.

hasselbacka-peruna

Uutta makua perunaruokiin saat, kun vaihtelet öljyjä, yrttejä ja maustesekoituksia tarjonnan makumaailmasta riippuen. Kokeile maustaa paahdetut perunat tryffeli-, kookos- tai kurpitsansiemenöljyllä. Juustot puolestaan tuovat perunaruokiin koukuttavan herkullista makua. Pieni lisä luonteikasta juustoa riittää nostamaan tutun perunaruoan maun uudelle tasolle. Kokeile parmesaania, pecorinoa, vuohenmaitojuustoa tai sinihomejuustoa ja hurmaa asiakkaasi.

Suosi rohkeasti myös uusia ja rohkealta tuntuvia yhdistelmiä. Kokeile esimerkiksi paahdettua perunaa, fenkolia ja viinirypäleitä tai appelsiinilla ja mascarponella maustettua perunamuusia. Peruna sopii loistavasti myös nosteessa oleviin (vege)curryihin, ruokaisiin salaatteihin ja leivontaan!

Mitä perunaa saisi olla?

Valikoimastamme löydät eri perunatuotteita yli 70 kappaletta! Tarjolla on vaihtoehtoja niin räätälöityyn, vaativaan kuin hintatietoiseen tarpeeseen – luomua ja pienmyyntieriä unohtamatta!

Lue tästä tuotepäällikkömme Katariinan perunasuositukset:

Potwell veitsikuorittu Puikulaperuna 5kg SAP: 21603137

Maukas ja laadukas perunasuosikki valmiiksi kuorittuna. Sopii moneen, mutta tästä lajikkeesta valmistettua muusia ei voita mikään! Tuotteena todellinen aarre kiireiseen ravintolaan, jossa laatu ratkaisee.

Potwell-veitsikuorittu-puikulaperuna

Peruna luomu pesty 50-60mm Suomi 10kg SAP: 21568590

Tämän luomulaatuisen perunan lisääminen tarjontaan kannattaa, sillä hinta-laatusuhde on lyömätön. Valitse tämä peruna, kun arvostat puhdasta ja luonnollista makua.

Pienikokoinen ja kaunis peruna annostarjoiluun. Rakenteeltaan Menu Jazzy peruna on kiinteä ja hyvin kasassa pysyvä. Erinomainen hinta-laatusuhde!

Kypsien Menu Pariisinperunoiden laatu on huippu, minkä takia perunat sopivat hienompaankin tarjoiluun, esimerkiksi buffetteihin ja ala carteen. Kokeile myös perunasalaateissa, pannulla ja fritissä!

pariisinperuna-kypsä

JEPO Viipaleperuna 8mm kuorella kypsä 3kg SAP: 21520641

Valitse tämä viipaleperuna, kun haluat ruokien viipaloidut perunat pysyvän paremmin kasassa. Kuori sekä kolmen millimetrin ero perinteiseen viiden millimetrin paksuiseen viipaleeseen on lopputuloksen kannalta oleellinen. Mainio laatikkoruoissa, mutta kokeilemisen arvoinen myös pyttipannuissa ja lisukeperunoissa!

peruna-side-lastuperuna

McCain tuore ranskanperuna 11mm 5kg BE SAP: 21670613

Tämä esikypsennetty tuore ranskanperuna on toivottu uutuus valikoimaamme. Tuote on erittäin kätevä esimerkiksi tapahtumissa ja keittiöissä, joissa ei ole pakkastiloja, sillä kyseistä perunaa säilytetään jääkaapissa. Tuotteeseen käytetty perunalajike on erittäin maukas, ja leikkausjälki tasakokoinen ja laadukas. Tilattavissa 11.2.2020 alkaen!

Frex-perunat: Soraya ja Noblesse

Frex Soraya Kiinteä Peruna on erittäin laadukas yleisperuna, joka sopii käytettäväksi niin keittoihin kuin sosisiin. Perunassa on aito ja oikea perunan maku eli hieman makea, ja rakenne on lyömätön eikä lainkaan vetinen.

Frex Noblesse Jauhoinen Peruna on nimensä mukaisesti jauhoinen, mutta silti kiinteän napakka perunalajike. Tästä valmistuu mahtavan samettinen muusi, mutta napakkuutensa ja suutuntumansa ansiosta peruna on pelkkää muusia monikäyttöisempi!

  • Frex peruna Soraya pesty Suomi 15kg SAP: 21680575
  • Frex peruna Noblesse pesty Suomi 15kg SAP:21678860

Frex-peruna-kespro

Vihannestukku Kespron tuottama Hevivinkki-juttusarja on omistettu kasviksille! Kirjoitukset tarjoavat tuoreimmat ideat sekä uutta inspiraatiota ajankohtaiseen tarjontaan. Keskiössä ovat sesongin parhaat raaka-aineet, kiinnostavimmat trendit ja ilmiöt sekä raikkaimmat ideat ravintolakeittiöön. Sosiaalisessa mediassa hevi-aiheista sisältöä löydät ja voit myös jakaa tunnistein: #hevivinkki #vihannestukku.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä