Perunavinkkejä Kespron vihannesvalikoimista

Uutena tuotteena Kespron laajassa perunavalikoimassa on kotimainen pesty siikli.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Ihan heti ei uskoisi, mutta suomalainen häviää ruotsalaiselle perunansyönnissä. Siinä missä naapurimme pistelevät vuosittain 84 kiloa perunaa henkilöä kohden, meillä kulutus on vähän päälle 52 kiloa. Määrä on pudonnut puoleen 50 vuodessa, kun etenkin riisi ja pasta ovat syöneet perunan osuutta kodeissa ja suurkeittiöissä, joissa peruna vielä pari vuosikymmentä sitten oli jokapäiväinen tarjokas. Ravintoloissa peruna sen sijaan on säilyttänyt paikkansa, ja hyvä niin, sillä perunassa on aineksia todelliseksi trendiraaka-aineeksi. Sen ravintosisältö voittaa riisin ja pastan, ja hiilijalanjälki on pienempi kuin kilpailevilla hiilihydraateilla.

Menu-annosperunat

Höyrytetyt perunat

Menu-perunat ovat hyväksyttyjen viljelijöiden perunoita, joiden jokaisesta erästä tutkitaan perunan ulkoinen ja keittolaatu. Tiesitkö, että vuodenaika ja lajike vaikuttavat perunoiden kypsymisaikaan? Opettelemalla käyttämään sisälämpömittaria perunoita höyryttäessä saat aina saman lopputuloksen. Laita pakin keskimmäiseen perunaan mittari ja kokeile perunoiden kypsyyttä, kun sisälämpö on 96–97 astetta.

Paahdetut siiklit

Siikli on yksi suomalaisten suosikkiperunalajikkeista. Kiinteämaltoinen siikli sopii erityisesti salaatteihin, keittoihin ja paistettavaksi sekä keitetyksi lisukeperunaksi. Menu Siikli on pesty, kuorellinen, raaka peruna. Pyörittele perunat öljyssä ja mausteissa. Paahda kypsiksi 180-200-asteisessa uunissa.

Annosperuna sirkulaattorissa

Menu Annosperunoihin käytetään vuodenaikojen mukaan valittuja kiinteitä perunalajikkeita. Huuhtele perunat kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu pinnasta. Vakumoi perunat voin, suolan ja yrttien kanssa ja kypsennä suljetussa pussissa 85-asteisessa vesihauteessa tunti.

Menu-perunoita saa kymmenen kilon lisäksi nyt myös pienemmissä viiden kilon pusseissa.

Osta ja kokeile!

  • 21466822 Menu Suomalainen kiinteä Siikli, pesty ruokaperuna 5 kg
  • 21466820 Menu Soseperuna veitsikuorittu 5 kg
  • 21466819 Menu Yleisperuna veitsikuorittu 5 kg
  • 21466818 Menu Annosperuna veitsikuorittu 5 kg

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä