Villeroy & Bochin Artesano-astiat Gustavelundissa

Uima-allas sai väistyä, kun hotelli Gustavelundiin remontoitiin uusi näyttely- ja juhlatila. Viimeisen silauksen kauniille salille antoi sitä varten hankittu Villeroy & Bochin Artesano-astiasto.

Julkaistu

Teksti

Minna Saano

Kuvat

Laura Riihelä

Hotelli Gustavelundin suuren juhlatilan päätyseinän ikkunasta avautuu laaja näkymä Tuusulanjärvelle. Aivan kuin katselisi upeaa maalausta.

– Tuo ikkuna tehtiin tähän saliin nyt remontin yhteydessä. Aikaisemmin sen kohdalla oli umpiseinä, yrittäjä Pia Ropponen kertoo.

Sali on uusi, mittavassa remontissa viime lokakuussa valmistunut juhla- ja näyttelytila, joka sai nimekseen Tuusulanjärvi-sali. Se valmistui entiseen uima-allastilaan.

– Uima-allas oli upea elementti, josta vieraat olivat kovin ihastuksissaan, kun se heille esiteltiin. Mutta totuus on, että sen käyttö oli kovin vähäistä. Vaikka idea lähteä aamusaunaan ja uimaan tuntuu hyvältä, niin harvemmin se oikeasti toteutui.

Uuteen tilaan uusi astiasto

Uima-allas sai siis väistyä uuden tilan tieltä. Kirjaimellisesti se jäi remontissa lattian alle, jossa se on tallessa siltä varalta, että tulevat polvet joskus haluavat ottaa altaan uudelleen käyttöön.

Tuusulanjärvi-salista tuli avara, täynnä valoa oleva muunneltava tila, jossa pidetään kokouksia, näyttelyitä ja juhlia, syödään illallisia, juodaan juhlakahveja ja nautitaan buffet-tarjoiluista. Uusi tila tarvitsi arvoisensa astiaston.

– Meillä on aika pitkä matka Tuusulanjärvi-salista keittiöön, joten logistisesti ja työvoiman jaksavuuden kannalta oli järkevää hankkia tänne omat astiat, Pia Ropponen kertoo.

Villeroy & Boch Artesano Barista -sarjan kahvimukit ja tarjoilulautanen

Kespron messujen astiaosastolla Ropponen katseli astioita sillä silmällä, mikä sopisi monikäyttöiseen tilaan.

– Mielessäni oli ekologisuus ja kestävyys. Kun teemme hotelliin hankintoja, on tarkoitus, että ne ovat ajattomia ja klassisia. Emme juokse trendien perässä. Toinen tekijä oli rakennuksen arkkitehtuuri. Gustavelund on Alvar Aallon oppilaan, arkkitehti Into Pyykön suunnittelema. Avaruus, valo, puuelementit – ne vaativat samantyyppisiä ratkaisuja rinnalleen.

Kun Artesano-astiat tulivat taloon, ravintolatoimenjohtaja laittoi siitä kuvan Facebookiin. Tykkäyksiä tuli paljon.

Villeroy & Bochin Artesano ihastutti, ja kun valinnassa mukana ollut keittiöhenkilöstö ja hovimestarit liputtivat Artesanon puolesta, se hankittiin. Ensin Gustavelundiin ostettiin kahvikupit, ja hyvin pian sen jälkeen kaikki muutkin astiastoon kuuluvat osat 250 hengelle. Satsaus laadukkaaseen Artesanoon oli merkittävä.

– Olemme pieni yritys suurilla hotellimarkkinoilla ja ne asiat, joilla voimme kilpailla ovat hyvä ruoka, hyvä palvelu sekä se, miltä näytämme ulospäin. Kattaukset ja astiat liittyvät siihen, millaisen mielikuvan itsestämme annamme.

Artesano huomattiin

Kun astiat tulivat taloon, ravintolatoimenjohtaja laittoi niistä kuvan Facebookiin. Tykkäyksiä tuli paljon.

– Nyt kun astiat ovat olleet muutaman kuukauden käytössä, olen sitä mieltä, että ne ovat ehdottoman kauniit ja sopivat tähän tilaan. Valinta oli oikea, Ropponen toteaa.

Kun uutta salia sai alkaa varata tilaisuuksiin, kokouksiin ja näyttelyihin, yllätti suosio kaikki odotukset.

– Tällaiselle isommalle tilalle on selkeästi tarvetta. Tilatoiveet tuntuvat menevän trendeittäin, joskus halutaan pienempiä tiloja, joihin vetäytyä, ja nyt isompia. Muotia ovat ilmiselvästi hybriditapahtumat; pidetään kokousta, johon mukaan otetaan ohjelmaa ja juhlaa, kokemusten vaihtoa ja koulutusta. Kun yritykset lähtevät liikkeelle, ne haluavat käyttää ajan tehokkaasti.

Musta Villeroy & Boch Cera -tarjoiluastia, jossa paistettua lohta

Tuusulanjärvi-salissa on vietetty useat yritysjuhlat, on ollut lääkefirmojen esittelytilaisuuksia, messumaisia tapahtumia, kokouksia ja perhejuhlia. Kesäksi on moni pari varannut tunnelmallisen salin häidensä viettopaikaksi. Silloin vieraiden käytössä on myös terassi ja järvi, jossa m/s Venny ja m/s Aino risteilevät kulttuurimaisemissa, on soutuveneitä, kirkkoveneitä, sup-lautoja ja kajakkeja halukkaiden lainattavissa.

– Aika pian siitä, kun saimme idean tästä uudesta tilasta, ryhdyimme toimeen. Nyt näyttää siltä, että päätös oli oikea sekä juhlatilan että sille hankitun Artesano-astiaston suhteen, sanoo Pia Ropponen.

gustavelund.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä